EUROLEAGUE

Ο Νίκολα Βούιτσιτς θα γίνει ο 11ος EuroLeague Legend

Ο Νίκολα Βούισιτς σε αγώνα της Μακάμπι στο ΣΕΦ
Ο Νίκολα Βούισιτς σε αγώνα της Μακάμπι στο ΣΕΦ PHOTO CREDITS: INTIME SPORTS

Ο Νίκολα Βούιτσιτς αποτελεί μία από τις εξέχουσες μορφές του ευρωπαϊκού μπάσκετ και θα γίνει ο 11ος EuroLeague Legend. Ο Κροάτης σέντερ θα τιμηθεί πριν το τζάμπολ του Μακάμπι - Βαλένθια (08/12, 21:05) για τη 12η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Είναι στη συνείδηση του κόσμου, τώρα θα γίνει και επίσημα EuroLeague Legend. Ο λόγος για τον Νίκολα Βουίτσιτς, ο οποίος σήκωσε δύο κούπες με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (2004 και 2005) και αναδείχθηκε πέντε φορές μέλος της καλύτερης πεντάδας της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο παλαίμαχος σέντερ της Βιλερμπάν, της Μακάμπι, του Ολυμπιακού και της Εφές, ο οποίος έχει καταγράψει 192 συμμετοχές σε 11 σεζόν, μετρώντας κατά μέσο όρο 12.7 πόντους (56% δίποντα, 34.5% τρίποντα, 69.5% βολές), 5.4 ριμπάουντ και 2.7 ασίστ αποτελεί μία από τις πλέον ξεχωριστές μορφές στην ιστορία της EuroLeague και θα τιμηθεί αναλόγως στις 8 Δεκεμβρίου, πριν από την έναρξη του αγώνα της ομάδας του λαού με τη Βαλένθια για τη 12η αγωνιστική (08/12, 21:05).

Κάπως έτσι, ο Βούιτσιτς θα γίνει ο 11ος EuroLeague Legend μετά τους Θοδωρή Παπαλουκά, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Ραμούνας Σισκάουσκας, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, Δημήτρη Διαμαντίδη, Μιρσάντ Τουρκσάν, Φελίπε Ρέγιες, Βασίλη Σπανούλη, Ντούσαν Ίβκοβιτς και Σιμόν Μιζράχι.

Αξίζει δε να σημειώσουμε ότι παρότι έχουν περάσει περισσότερα από 10 χρόνια από το τελευταίο παιχνίδι του Κροάτη σέντερ στην EuroLeague, παραμένει ακόμα ο ένας εκ των δύο παικτών στα χρονικά της διοργάνωσης με 2.000+ πόντους, 1.000+ ριμπάουντ και 500+ ασίστ. Ο έτερος που έχει πετύχει κάτι ανάλογο είναι ο Νικ Καλάθης. Οι δυο τους μοιράζονται και ένα ακόμα ξεχωριστό επίτευγμα, όντες οι μόνοι που έχουν καταγράψει triple-double.

TAGS EUROLEAGUE ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ