ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Νικ Καλάθης στο SPORT24: "Το θέμα του συμβολαίου μου δεν θα με επηρεάσει στο Eurobasket"

Ο Νικ Καλάθης
Ο Νικ Καλάθης EUROKINISSI SPORTS

Ο Νικ Καλάθης μίλησε στο SPORT24 για τους στόχους της Εθνικής Ανδρών στο Eurobasket και το πώς θα αξιοποιηθεί καλύτερα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ενώ ξεκαθάρισε ότι το θέμα του συμβολαίου του με την Μπαρτσελόνα δεν τον απασχολεί αυτή τη στιγμή. 

Ο Νικ Καλάθης είναι για ακόμα ένα καλοκαίρι στην διάθεση της Εθνικής Ανδρών. Από τους παλαιότερους παίκτες της πλέον και ένας από τους ηγέτες της, ξέρει ότι υπάρχει πίεση. Δεν τον απασχολεί όμως.

Ο έμπειρος γκαρντ μίλησε στο SPORT24 για την Εθνική Ανδρών και το μπάσκετ που θέλει να παίξει και τον τρόπο αξιοποίησης του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ενώ στο τέλος ξεκαθάρισε ότι δεν αγχώνεται για το θέμα του συμβολαίου του με την Μπαρτσελόνα, αφού αυτό με κάποιο τρόπο θα διευθετηθεί.

Είναι ένα νέο ξεκίνημα για την Εθνική Ανδρών. Ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις σου;

Είμαι ενθουσιασμένος. Αν κάποιος παρατηρήσει το ρόστερ θα δει ότι έχουμε παίκτες σε πολλές θέσεις που μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα. Νομίζω ότι είμαστε μία εξαιρετική ομάδα που μπορεί να πετύχει πράγματα”.

Βρίσκεσαι στην Εθνική ομάδα πολλά χρόνια. Πλέον είσαι ένας από τους ηγέτες της ομάδας. Αυτό σου προσθέτει καθόλου πίεση;

Όχι, καθόλου. Όσο μεγαλώνεις και κάνεις κάποια πράγματα για πολύ καιρό, δεν υπάρχει πίεση. Έτσι κι αλλιώς έχουμε μία έμπειρη ομάδα, δεν είναι ότι έχουμε πολλά νεαρά παιδιά στα οποία πρέπει να δείξουμε τον δρόμο. Νομίζω ότι έχουμε κυρίως έμπειρους παίκτες που παίζουν χρόνια και δεν αισθάνομαι ότι πρέπει να κάνω κάτι διαφορετικό. Όλοι ξέρουμε τον στόχο και τι πρέπει να κάνουμε στο παρκέ”.

Εχεις δουλέψει με τον κόουτς Ιτούδη στο παρελθόν στον Παναθηναϊκό όταν ήταν ασίσταντ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ξέρεις την φιλοσοφία του. Τι πρέπει να περιμένουμε από την ομάδα;

Αισθάνομαι ότι πρέπει να περιμένουμε μία ομάδα που θα παίζει καλή άμυνα και θα τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο. Πιστεύω ότι ταιριάζει πολύ στην Εθνική, επειδή φέρνει πολλή ενέργεια, δίνει ελευθερία κινήσεων και θεωρώ ότι θα είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει”.

Εδώ και χρόνια υπάρχει η συζήτηση για το πώς μπορούμε να πάρουμε το μάξιμουμ από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και ότι αυτό δεν έγινε στο παρελθόν. Τι πιστεύεις ότι μπορεί να αλλάξει φέτος;

“Νομίζω ότι ο κόουτς Ιτούδης ξέρει πού να βάλει τον Γιάννη στο παρκέ για να πάρει το καλυτερο από αυτόν. Έχουμε πολλά καινούργια πράγματα που θα τον βοηθήσουν να πετύχει. Πιστεύω ότι έχουμε παιδιά με καλό σουτ, που θα του ανοίξουν χώρους”.

Εσύ δεν είσαι κλασικός σουτέρ. Με την φανέλα της Εθνικής ωστόσο έχεις αρκετές βραδιές όπου έβαλες τα σουτ. Να περιμένουμε κάτι αντίστοιχο;

Ελπίζω, θα δούμε. Ο χρόνος θα δείξει. Όσο νικάμε δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνω”.

Τελευταία ερώτηση, υπάρχει περίπτωση να επηρεάσει καθόλου την απόδοσή σου η κατάσταση με το συμβόλαιό σου με την Μπαρτσελόνα;

Όχι, σε καμία περίπτωση. Αυτό το θέμα θα διευθετηθεί μόνο του κάποια στιγμή και απλώς ανυπομονώ να παίξω με την Εθνική Ανδρών”.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROBASKET 2022 EUROBASKET ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ