EUROBASKET 2022

Eurobasket 2022: Ο Νεστέροβιτς έβαλε την Ελλάδα πιο ψηλά από τη Σλοβενία και τη θεωρεί φαβορί για το χρυσό

Ο Νικ Καλάθης στο Ελλάδα - Ισπανία
Ο Νικ Καλάθης στο Ελλάδα - Ισπανία INTIME SPORTS

Ο παλαίμαχος σέντερ, Ράσο Νεστέροβιτς, σε δηλώσεις του στη Mozzart Sport ανέφερε πως η Ελλάδα είναι το φαβορί για την κατάκτηση του Eurobasket.

Η Σλοβενία διαθέτει όλα τα εχέγγυα να πετύχει το repeat στο Eurobasket 2022 και να διατηρήσει τον τίτλο που κατέκτησε πριν από πέντε χρόνια. Ο Λούκα Ντόντσιτς, πολύ πιο ώριμος αγωνιστικά, είναι πλέον ένας αστέρας του ΝΒΑ και συνδυαστικά με την ενεργοποίηση του Γκόραν Ντράγκιτς η ομάδα του Αλεξάντερ Σέκουλιτς μπορεί να βλέπει ψηλά.

Κατά τον Ράσο Νεστέροβιτς πάντως άλλη εθνικό συγκρότημα είναι το φαβορί για το χρυσό στη διοργάνωση που ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου κι αυτή δεν είναι άλλη από την Ελλάδα.

"Δεν είναι κάτι ρεαλιστικό", αποκρίθηκε ο παλαίμαχος σέντερ όταν τον ρώτησαν από τη Mozzart Sport για το ενδεχόμενο η Σλοβενία να επαναλάβει τον προ πενταετίας θρίαμβο και να παραμείνει στον θρόνο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης.

"Είμαστε δυνατοί, μην με παρεξηγείτε. Πιστεύω στην ποιότητά μας, αλλά ο κόσμος δεν γνωρίζει την ποιότητα των ομάδων", συνέχισε ο Νεστέροβιτς, υποστηρίζοντας ακολούθως πως "για μένα η Ελλάδα είναι νούμερο ένα φαβορί. Μετά έρχονται η Σερβία και Ισπανία, που είναι πάντα εκεί με ποιοτικούς παίκτες, αλλά και οι Ιταλοί που, αν πιάσουν καλή απόδοση, μπορούν να νικήσουν οποιονδήποτε.

Ξέχασα και τους Γερμανούς. Σπουδαία ομάδα που παίζει στο γήπεδο της. Θα είναι μια καταπληκτική διοργάνωση, θα είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε κάτι".

TAGS EUROBASKET 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ