NBA

Ο νέος κανονισμός του NBA είναι αποτέλεσμα 1.700 εξοργιστικών φάουλ την περασμένη σεζόν

Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo (34) during the first half of Game 7 of an NBA basketball Eastern Conference semifinals playoff series against the Boston Celtics, Sunday, May 15, 2022, in Boston. (AP Photo/Steven Senne)
Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo (34) during the first half of Game 7 of an NBA basketball Eastern Conference semifinals playoff series against the Boston Celtics, Sunday, May 15, 2022, in Boston. (AP Photo/Steven Senne) AP

Το NBA αποφάσισε να τιμωρεί στο εξής τα take fouls, τα οποία κόβουν αιφνιδιασμούς και στερούν θεαματικές φάσεις, εξαιτίας των 1700 φάουλ που έγιναν στη διάρκεια της σεζόν 2021/22.

Ένα από τα χειρότερα... θεάματα στο NBA τα τελευταία χρόνια, ήταν τα φάουλ που γίνονταν για να ανακόψουν αιφνιδιασμούς. Τα λεγόμενα take fouls. Η Λίγκα έψαχνε εδώ και καιρό τρόπο για να τα καταπολεμήσει, ώστε ο ρυθμός των αγώνων να είναι ακόμη υψηλότερος, με αποτέλεσμα να προχωρήσει από τη σεζόν 2022/23 στην εφαρμογή ενός νέου κανονισμού που θα τιμωρεί τον παίκτη που θα σταματάει τον αντίπαλό του σε κατάσταση fastbreak.

Αν, για παράδειγμα, ο Πασκάλ Σιάκαμ κάνει φάουλ στον Γιάννη Αντετοκούνμπο για να κόψει τον αιφνιδιασμό του, οι Ράπτορς θα χρεώνονται με φάουλ που θα δίνει μία βολή στους Μπακς και την επόμενη κατοχή. Αυτή τη βολή δεν είναι αναγκαστικό να την εκτελεί ο Αντετοκούνμπο, αλλά οποιοσδήποτε παίκτης της ομάδας που κέρδισε το φάουλ.

Σύμφωνα με το Synergy Sports, ο Τρέι Γιανγκ (Ατλάντα Χοκς) κέρδισε την περασμένη σεζόν τα περισσότερα take fouls, με τον ΝτιΆαρον Φοξ (Σακραμέντο Κινγκς) να ακολουθεί στη δεύτερη θέση, τους Γιάννη Αντετοκούνμπο, Ντόνοβαν Μίτσελ (πέρυσι Τζαζ, φέτος Καβαλίερς), Ράσελ Γουέστμπρουκ (Λος Άντζελες Λέικερς) στην τρίτη και τους Ντέβιν Μπούκερ (Φοίνιξ Σανς), Στεφ Κάρι (Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς), Τζα Μοράντ (Μέμφις Γκρίζλις), Τζόρνταν Πουλ (Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς), Τζούλιους Ραντλ (Νιου Γιορκ Νικς) να συμπληρώνουν τη δεκάδα.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ