EUROLEAGUE

Ο Νάντο ντε Κολό στο κυνήγι των δύο ιστορικών κορυφών του Βασίλη Σπανούλη

Ο Νάντο Ντε Κολό με τα χρώματα της Φενέρμπαχτσε σε αγώνα για τη BSL
Ο Νάντο Ντε Κολό με τα χρώματα της Φενέρμπαχτσε FENERBAHCE BEKO ISTANBUL / TWITTER

Λίγες εβδομάδες πριν από τα 34α γενέθλιά του, ο Νάντο ντε Κολό αρχίζει να πλησιάζει σε δύο κορυφές της EuroLeague στις οποίες βρίσκεται ο Βασίλης Σπανούλης: την 1η θέση στην αξιολόγηση και την 1η θέση στη λίστα με τους μεγαλύτερους σκόρερ.

Η φετινή σεζόν του είναι μαγική. Δεν κράτησε απλώς όρθια τη Φενέρμπαχτσε, αλλά την οδήγησε σε ένα σπουδαίο 15-4 από το εντός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό κι έπειτα, την έβαλε στα playoffs και το βράδυ της Τετάρτης (21/4) ήταν ασταμάτητος στη Μόσχα, στο πρώτο ματς της προημιτελικής σειράς της EuroLeague απέναντι στην ΤΣΣΚΑ.

Ο Νάντο ντε Κολό παραμένει στα 33 του χρόνια (γίνεται 34 ετών στις 23 Ιουνίου) ένας από τους κορυφαίους παίκτες της Ευρώπης και πλέον έχει βάλει πλώρη για να πατήσει σε δύο κορυφές στις οποίες βρίσκεται ο Βασίλης Σπανούλης.

Ο Γάλλος περιφερειακός είναι από το βράδυ της Τετάρτης δεύτερος στην ιστορία της EuroLeague σε αξιολόγηση (προσπέρασε τον Παούλιους Γιανκούνας της Ζάλγκιρις) και τρίτος σε πόντους, σύντομα θα προσπεράσει τον Kill-Bill στο ranking κι αν συνεχίσει στους ρυθμούς της φετινής σεζόν, δεν θα αργήσει να τον περάσει και στο σκοράρισμα!

Σε 222 αγώνες καριέρας στη EuroLeague ο ντε Κολό έχει 3545 πόντους απέναντι στους 4455 του Σπανούλη, χρειάζεται 911 για να τον περάσει, ενώ στη λίστα της αξιολόγησης έχει 3999 μονάδες, με τον Kill-Bill στις 4183. Αν συνεχίσει στους φετινούς ρυθμούς, τότε θα χρειαστεί περίπου 60 αγώνες (κάτι λιγότερο από δύο σεζόν) για να γίνει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών και 10-12 για να έχει το καλύτερο ranking στην ιστορία της διοργάνωσης. Ο Γάλλος έχει 136 αγώνες λιγότερους από τον Σπανούλη!

Στο ματς με την ΤΣΣΚΑ ο Ντε Κολό είχε 27 πόντους από 7/11 δίποντα, 2/6 τρίποντα και 7/8 βολές, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα και 7 κερδισμένα φάουλ σε 34:50 συμμετοχής. Συνολικά στη σεζόν έχει 15.9 πόντους από 58.3% στο δίποντο, 39.3% στο τρίποντο και 94.3% στις βολές, 3.3 ριμπάουντ, 4.1 ασίστ, 1.5 κλεψίματα και 19.3 ranking ανά 27:23 συμμετοχής σε 30 αγώνες.

Photo credits: Fenerbahce Beko Istanbul

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ