EUROLEAGUE

Ο Νάντο Ντε Κολό έχασε τρεις βολές αλλά προσπέρασε τον Βασίλη Σπανούλη στο ranking

Ο Ντε Κολό πανηγυρίζει το καλάθι που πέτυχε
Ο Ντε Κολό πανηγυρίζει το καλάθι που πέτυχε PHOTO CREDITS: FENERBAHCE BEKO ISTANBUL

Στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σε ranking στην ιστορία της EuroLeague πάτησε ο Νάντο ντε Κολό, που προσπέρασε τον Βασίλη Σπανούλη. Ο Γάλλος έχασε τρεις βολές για πρώτη φορά μετά από τη σεζόν 2015/16.

Κορυφαίος παίκτης στην αξιολόγηση στην ιστορία της EuroLeague έγινε το βράδυ της Πέμπτης (2/12) ο Νάντο ντε Κολό, καθώς με τις 14 μονάδες που συγκέντρωσε στην εντός έδρας νίκη της Φενέρμπαχτσε επί της Μονακό, προσπέρασε τον Βασίλη Σπανούλη για την πρώτη θέση της συγκεκριμένης λίστας.

Ο 34χρονος Γάλλος σκόρερ έχει 4184 μονάδες σε 237 αγώνες (17.65 ανά συμμετοχή), με τον Σπανούλη να τον ακολουθεί πλέον με μία λιγότερη (4183 μονάδες σε 358 αγώνες, 11.68 ανά συμμετοχή) και τους Παούλιους Γιανκούνας, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Δημήτρη Διαμαντίδη να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα στην οποία θα μπει σύντομα ο Γιώργος Πρίντεζης, μόλις δηλαδή συγκεντρώσει 49 μονάδες για να πιάσει τον πέμπτο Διαμαντίδη ή 50 για να τον προσπεράσει. Προσωρινά πάντως, καθώς ο ένατος Γιαν Βέσελι μάλλον θα αναρριχηθεί πολύ, πολύ ψηλότερα.

Κατά τα άλλα, ο Ντε Κολό είχε 4/7 βολές απέναντι στην Μονακό, με τις τρεις άστοχες να συνιστούν είδηση! Από τη σεζόν 2015/16 είχε να βρει σίδερο τρεις φορές σε έναν αγώνα, με το ποσοστό του να πέφτει απόψε από το 93.82% στο 93.55%. Ακόμη κι έτσι, ο Γάλλος δεν απειλείται προς το παρόν καθώς ο Μάριους Γκριγκόνις ακολουθεί με 92.34% με μόλις 222 εκτελεσμένες βολές απέναντι στις 961 του ηγέτη της Φενέρμπαχτσε

TAGS EUROLEAGUE ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ