NBA FINALS

NBA Finals: Ο Μόντι Γουίλιαμς υποκλίθηκε στον MVP Αντετοκούνμπο και όλοι οι Μπακς στον Μόντι Γουίλιαμς

Ο Μόντι Γουίλιαμς στα αποδυτήρια των Μπακς
Ο Μόντι Γουίλιαμς στα αποδυτήρια των Μπακς

Αν και μεταξύ των χαμένων στους NBA Finals, ο Μόντι Γουίλιαμς επέδειξε μεγαλείο ψυχής, σπεύδοντας να συγχαρεί τους Μπακς για ό,τι είχαν καταφέρει. Του ανήκει ένα χειροκρότημα.

Θ' αρκούσε, πιθανόν, η χειραψία στον Μάικ Μπουντενχόλτζερ μετά το τέλος του Game 6 των NBA Finals. Η απογοήτευση ενός χαμένου τίτλου, ιδίως έπειτα από το 2-0 των Σανς στην αφετηρία της σειράς, θα δικαιολογούσε την απομόνωση με τους παίκτες του και την περισυλλογή. Ο Μόντι Γουίλιαμς σκέφτηκε και έπραξε εντελώς διαφορετικά. Ως άνθρωπος με ανιδιοτέλεια, που πρώτα τον νοιάζει ο άλλος, επισκέφτηκε τ' αποδυτήρια των Μιλγουόκι Μπακς για ν' αγκαλιάσει τον... σκιέρ Γιάννη Αντετοκούνμπο και να συγχαρεί τους πάντες για το επίτευγμά τους.

Αναγνώρισε την ανωτερότητά τους στη διάρκεια των Τελικών, δεν έψαξε για δικαιολογίες. Αντιθέτως ομολόγησε ότι όλη αυτή η δοκιμασία, ανεξαρτήτως της αρνητικής τροπής και κατάληξης που είχε για την ομάδα του, ήταν ευεργετική για τις επόμενες σεζόν. "Ήθελα απλώς να έρθω και να σας συγχαρώ, παιδιά, ως άνθρωπος και προπονητής", ανέφερε αρχικά ο 49χρονος κόουτς περικυκλωμένος από τα στελέχη των “ελαφιών” και συνέχισε: "Το αξίζατε. Είμαι ευγνώμων για την εμπειρία. Με κάνατε καλύτερο προπονητή. Μας κάνατε καλύτερη ομάδα. Συγχαρητήρια".

Θα ήταν παράξενο, αν ο Μόντι Γουίλιαμς λειτουργούσε διαφορετικά. Το καλοκαίρι του 2016 είχε χάσει τη σύζυγό του Ίνγκριντ σε δυστύχημα. Η 44χρονη είχε υποκύψει στα τραύματά της ύστερα από σύγκρουση με SUV, ο οδηγός του οποίου είχε χάσει τον έλεγχο και έπεσε με σφοδρότητα πάνω στο αυτοκίνητό της. Στον επικήδειο λόγο που εκφώνησε για ν' αποχαιρετήσει τη γυναίκα της ζωής του, με την οποία ως ζευγάρι είχαν αποκτήσει 5 παιδιά, μιλούσε πρώτα απ' όλα για την ανάγκη συγχώρεσης της οικογένειας Ντόναλντσον. Που θρηνούσε επίσης τη δική της απώλεια: του οδηγού που ήταν υπεύθυνος για το θανατηφόρο τροχαίο.

Έλεγε τότε: "Είμαι ευγνώμων για καθέναν εξ όσων ήρθαν εδώ σήμερα. Είναι μια αρκετά δύσκολη στιγμή, όχι μόνο για μένα, αλλά και για εσάς επίσης. Το καταλαβαίνω αυτό. Είναι σκληρό για την οικογένειά μου, αλλά θα το ξεπεράσουμε. Και η γυναίκα μου θα με γρονθοκοπούσε αν επρόκειτο να στέκομαι εδώ και να κλαίω για το τι συμβαίνει. Όλο αυτό δεν διώχνει τον πόνο, αλλά θα λυθεί επειδή ο Θεός επιτρέπει τα πάντα να ξεπεραστούν. Δεν μπορείς να παραιτηθείς, δεν μπορείς να παραδοθείς.

Ας μην ξεχάσουμε ότι υπήρχαν δύο άτομα στο συμβάν και αυτή η οικογένεια έχει ανάγκη από προσευχή επίσης. Και δεν έχουμε καμία κακή πρόθεση γι' αυτήν την οικογένεια. Αυτή η οικογένεια δεν ξύπνησε θέλοντας να βλάψει τη γυναίκα μου. Η ζωή είναι δύσκολη, είναι πολύ δύσκολη, και αυτό ήταν σκληρό. Αλλά δεν κρατάμε κακία στην οικογένεια Ντόναλντσον.

Ο καθένας εύχεται για μένα και την οικογένειά μου, που είναι σωστό, αλλά δεν μπορούμε να υπηρετούμε τον Κύριο, αν δεν διαθέτουμε την καρδιά της συγχώρεσης".

Το SPORT24 στους NBA Finals!

Ο διαπιστευμένος δημοσιογράφος της ομάδας του SPORT24, Χάρης Σταύρου, βρίσκεται στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού για να μεταφέρει τον παλμό από τις αναμετρήσεις που θα αναδείξουν το νικητή του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο. Ειδήσεις, στατιστικά, φαντασμαγορικά στιγμιότυπα, πολύ "Γιάννης Αντετοκούνμπο" και όλη η δράση εντός και εκτός παρκέ μόνο στο SPORT24.

Κάντε subscribe στο channel του SPORT24 στο Youtube και δείτε αποκλειστικό υλικό από τους Τελικούς του NBA!

Χορηγός της αποστολής στις ΗΠΑ ο ιταλικός και παγκόσμιος κολοσσός Mapei, με τα κορυφαία υλικά για την κατασκευή. Όταν περνάμε μπροστά από ένα εντυπωσιακό σπίτι, το θαυμάζουμε από κάτω μέχρι πάνω. Όταν μένουμε σε αυτό το σπίτι το θαυμάζουμε από κάτω μέχρι πάνω, εάν έχει στεγάνωση Mapei! Η Mapei προσφέρει μια ευρεία γκάμα στεγανωτικών προϊόντων για υπόγειους χώρους, συνεχίζει με τους ορόφους και φτάνει στις ταράτσες με κορυφαία προϊόντα στεγάνωσης για ψυχρές και πράσινες οροφές. Υλικά για την κατασκευή Mapei. Στα καταστήματα δομικών υλικών και ειδών υγιεινής και στο mapei.gr.

TAGS NBA FINALS ΤΕΛΙΚΟΙ NBA 2021 ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ NBA ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ