EUROLEAGUE

Ο Μίλερ βρήκε νέα οικογένεια στον Ερυθρό Αστέρα

Ο Μίλερ βρήκε νέα οικογένεια στον Ερυθρό Αστέρα

Ο Κούνσι Μίλερ μίλησε στην κάμερα της Euroleague TV για την πορεία του μέχρι τον Ερυθρό Αστέρα, την πολυμελή οικογένειά του και το πως τα δεκατρία (13) αδέρφια του έπαιξαν ρόλο στην απόφασή του να ασχοληθεί επαγγελματικά με το μπάσκετ.

Έχετε ακούσει και διαβάσει αρκετές φορές στο παρελθόν για πολύτεκνες οικογένειες. Δεν είναι κάτι συνηθισμένο, αλλά ούτε πρωτάκουστο. Πρωτοφανές όμως είναι αυτό που συμβαίνει με την περίπτωση του Κουίνσι Μίλερ, ο οποίος -ούτε λίγο ούτε πολύ- έχει δεκατρία (13) αδέρφια. Ναι, καλά διαβάστε, δεκατρία!

Ο πάουερ φόργουορντ του Ερυθρού Αστέρα έμαθε από πολύ μικρός να ζει σε ένα σπίτι γεμάτο κόσμο, φωνές και κρεβάτια. Πολλά κρεβάτια. " Έχω τόσες πολλές διαφορετικές αναμνήσεις, από τόσα πολλά άτομα. Είχαμε πολλή αγάπη μεταξύ μας, ήταν κάτι μοναδικό", είναι οι πρώτες κουβέντες που είπε στην κάμερα της Euroleague TV για όσα θυμάται από την παιδική του ηλικία. Με οκτώ αγόρια και πέντε κορίτσια να υπάρχουν ακόμη στην οικογένεια, ήταν λίγο δύσκολο να μην εμπλακεί με τον αθλητισμό και δη με το μπάσκετ.

" Κάποια από τα αδέρφια μου έπαιζαν μπάσκετ, οπότε μου την έλεγαν κάθε φορά που παίζαμε μαζί όταν ήμασταν μικροί. Από κάποια στιγμή και μετά άρχισα εγώ να τους την λέω", θα εξηγήσει για να προσθέσει πως " ο ένας αδερφός μου, ο Πατ, ήταν καλός αμυντικός, ένας άλλος, ο Ρίκι, ήταν πολύ αθλητικός και κάρφωνε διαρκώς. Αυτούς έβλεπα και ήθελα να γίνω καλύτερος, πιο ολοκληρωμένος". Κάπως έτσι άρχισε να σκέφτεται το ενδεχόμενο να ασχοληθεί επαγγελματικά με το μπάσκετ.

Ο Μίλερ βρήκε νέα οικογένεια στον Ερυθρό Αστέρα

Στην όλη διαδικασία, μείζονα ρόλο έπαιξε ο θείος του. " Ήταν στρατιωτικός, οπότε ήταν πολύ αυστηρός μαζί μου σε όλα, τους βαθμούς στο σχολείο, την πειθαρχία, σε όλα. Ήταν σαν δεύτερος πατέρας για εμένα. Με βοήθησε πολύ όσο μεγάλωνα, ήταν το βήμα που χρειαζόμουν για να προχωρήσω", αναφέρει για να τονίσει εκ νέου πως " ήθελα πολύ να παίξω μπάσκετ και να καταφέρω πράγματα στην καριέρα μου".

Γι αυτόν τον λόγο έμεινε μόλις ένα χρόνο στο κολέγιο (Baylor), πριν δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο NBA Draft. Επελέγη στο Νο38 από τους Ντένβερ Νάγκετς, αλλά δεν θα στέριωνε εκεί, αφού βρισκόταν διαρκώς μεταξύ NBA και D-League, ψάχνοντας να βρει μια ομάδα να πιστέψει στις ικανότητές του και να του δείξει πλήρη εμπιστοσύνη. Κάτι που βρήκε, εν τέλει, στον Ερυθρό Αστέρα. Στην πρώτη επαγγελματική του απόπειρα μακριά από τις ΗΠΑ.

Όπως καταλαβαίνετε πάντως, ταλαιπωρείται αρκετά για να επικοινωνήσει με όλα τα μέλη της οικογένειάς του. " Είναι δύσκολο γιατί είμαστε... πολλοί. Πρέπει να επικοινωνώ με τόσα διαφορετικά άτομα, να μιλάω με όλους. Είναι δύσκολο να κρατάμε επαφή με όλους", παραδέχεται για να αναφερθεί εν συνεχεία στον Ερυθρό Αστέρα, τη σερβική οικογένειά του. " Δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα μεταξύ μας, δουλεύουμε όλοι μαζί, ενωμένοι. Είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας. Υπάρχει πολλή πειθαρχία. Βελτιωνόμαστε διαρκώς στο γήπεδο κι αυτό το βλέπουν όλοι", υποστηρίζει και προσθέτει πως " αυτή είναι η καλύτερη ατμόσφαιρα που θα μπορούσε να συναντήσει κανείς σε ένα γήπεδο. Είναι κάτι μοναδικό, το καλύτερο που μπορεί να συναντήσει ένας παίκτης στο γήπεδο. Οι Σέρβοι είναι εξαιρετικοί άνθρωποι, πολύ καλοί με όλους. Λατρεύω που βρίσκομαι στο Βελιγράδι".

Ο Μίλερ βρήκε νέα οικογένεια στον Ερυθρό Αστέρα
2015 EUROLEAGUE BASKETBALL

Παρεμπιπτόντως, σε όλη αυτή τη διαδρομή έμαθε να αντέχει τον πόνο. Πως; Ξεπέρασε με τη βοήθεια της οικογένειάς του το σοκ της απώλειας της Κίσα, μιας εκ των αδερφών του. Ένα τροχαίο δυστύχημα αρκούσε για να "παγώσει" τους πάντες στο σπίτι. " Ήταν μία πολύ δύσκολη περίοδος για όλους, ειδικά για τη μητέρα μου. Κανείς δεν περίμενε αυτό που είχε γίνει, αδυνατούσαμε να το συνειδητοποιήσουμε. Ήταν μια τρέλα όλο αυτό", θυμάται με πόνο. Πλην όμως "μεγαλώνοντας καταλάβαμε όλοι ότι τώρα είναι κάπου καλύτερα, είναι ήρεμη". Κι αυτό είναι που του δίνει κουράγιο. Ξέρει πως η Κίσα είναι εκεί ψηλά, βλέπει τους πάντες και τους προστατεύει. Είναι ο δικός του φύλακας - άγγελος.

TAGS EUROLEAGUE ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ