ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Μιχάλης Λούντζης στο SPORT24: "Ανατρίχιασα με το σύνθημα, δεν είπε κάτι κακό ο Ιτούδης"

Ο Μιχάλης Λούντζης στο SPORT24: "Ανατρίχιασα με το σύνθημα, δεν είπε κάτι κακό ο Ιτούδης"
24MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Η ετοιμότητα και η θέληση όλων των παικτών που κάνει τον Ολυμπιακό να μοιάζει ανίκητος, το όνομά του που έγινε σύνθημα στα χείλη των ερυθρόλευκων οπαδών και το time-out του Δημήτρη Ιτούδη στην Κωνσταντινούπολη. Ο Μιχάλης Λούντζης απαντάει στις ερωτήσεις του SPORT24 μετά τη βραδιά καριέρας στην EuroLeague στο ματς με την Αναντολού Εφές.

Ο Μιχάλης Λούντζης ήταν χωρίς αμφιβολία ο X-Factor του Ολυμπιακού στην πολύ σπουδαία -από κάθε άποψη- εντός έδρας νίκη απέναντι στην Αναντολού Εφές, για την 23η αγωνιστική της EuroLeague.

Ο 24χρονος διεθνής γκαρντ έκανε career high στη διοργάνωση με 13 πόντους (2/3 δίποντα, 3/3 τρίποντα), ενώ ακόμα είχε 7 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και ισάριθμα λάθη σε 19'02'' που έμεινε στο παρκέ του ΣΕΦ, καλύπτοντας υποδειγματικά το κενό από την απουσία του Κώστα Σλούκα.

Μετά το μεγάλο αυτό ματς, ο Λούντζης μίλησε στο SPORT24 και δεν έκρυψε τη χαρά του για το δικό του επίτευγμα, αλλά ακόμα περισσότερο για το αποτέλεσμα που διατήρησε τους ερυθρόλευκους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ακόμα, ο Έλληνας περιφερειακός στάθηκε στο μυστικό της μέχρι τώρα επιτυχίας της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα, αλλά και στο βίντεο με το time-out του Δημήτρη Ιτούδη, που έκανε το γύρο του διαδικτύου, και σήκωσε -αδίκως, όπως σημειώνει και ο ίδιος- πολύ μεγάλη συζήτηση.

Παρένθεση. Στη διάρκεια του αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε, ο Δημήτρης Ιτούδης έκανε έντονες παρατηρήσεις στους παίκτες του για τον τρόπο με τον οποίο αμύνονταν απέναντι στον Σακίλ ΜακΚίσικ και τον Μιχάλη Λούντζη, εξηγώντας πως απέχει πολύ από την τακτική προσέγγιση που είχε επισημανθεί πριν από το τζάμπολ. Σε ό,τι αφορά στον διεθνή γκαρντ εστίασε μάλιστα στο πικ εν ρολ, τονίζοντας στη διάρκεια των οδηγιών πως "όποιο σουτ πάρει μετά από πικ εν ρολ, είναι δικό μου (έχω εγώ την ευθύνη)". Στα social media λοιπόν, αυτές οι ατάκες χαρακτηρίστηκαν ως υποτιμητικές, κάτι που βέβαια απέχει αρκετά από την πραγματικότητα αφού μιλάμε για τακτική επιλογή στην αντιμετώπιση ενός αθλητή, εν προκειμένω του Μιχάλη Λούντζη. Κλείνει η παρένθεση.

Συνέντευξη στη Βασιλική Καραμούζα

- Πέρα από career high, έβαλες περισσότερους πόντους (13) από όσους είχες σκοράρει όλη τη χρονιά, αφού σε 10 συμμετοχές στην EuroLeague είχες σημειώσει 11. Πώς αισθάνεσαι;

"Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για τη νίκη, αλλά και για εμένα που μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα τόσο στο σκοράρισμα, όσο και στην άμυνα. Κρατάμε τη νίκη. Κλείσαμε μια διαβολοβδομάδα με δύο νίκες και δύο δύσκολες νίκες, απέναντι σε πάρα πολύ καλές ομάδες, πράγμα που το κάνει πιο ωραίο όλο αυτό. Συνεχίζουμε από εκεί και χτίζουμε σιγά σιγά".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

- Σε ποιο σημείο κατάλαβες ότι ήταν η δική σου βραδιά;

"Όταν μπαίνεις μέσα και στην πρώτη φάση, ενώ είσαι κρύος, δεν έχεις προλάβει να κάνεις ένα πάνω-κάτω, σου έρχεται ένα εντελώς ελεύθερο σουτ, χωρίς να έρχεται κανείς για άμυνα, και μπαίνει, εκεί λύνεσαι και λες ότι σήμερα μπορεί να γίνει κάτι πολύ καλό".

- Ο Ολυμπιακός σε αυτή τη φάση μοιάζει ανίκητος. Όπως είπες κι εσύ βγάλατε τη διαβολοβδομάδα με 2/2 απέναντι σε δυνατές ομάδες, χωρίς να έχετε δύο βασικά στελέχη, τον Σλούκα και τον Πίτερς. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;

"Νομίζω είναι το γεγονός ότι το θέλουμε πάρα πολύ και δεν αφήνουμε να περάσει κανένα παιχνίδι. Και το γεγονός ότι έχουμε έναν βαθύ πάγκο, όπου οποιαδήποτε ώρα και στιγμή μπορεί να βοηθήσει οποιοσδήποτε, από τον πρώτο μέχρι τον δωδέκατο παίκτη, είναι πάρα πολύ σημαντικό. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν θέλουμε να γίνουν γρήγορα καλά ο Κώστας και ο Αλέκος, έτσι τον λέμε τον Πίτερς, και να γυρίσουν κοντά μας για να είμαστε πλήρεις. Καμία ομάδα δεν θέλει να έχει τραυματισμούς".

Ο Μιχάλης Λούντζης στο SPORT24 μετά από την σπουδαία εμφάνιση απέναντι στην Αναντολού Εφές
Ο Μιχάλης Λούντζης στο SPORT24 μετά από την σπουδαία εμφάνιση απέναντι στην Αναντολού Εφές SPORT24

- Για να είναι έτοιμοι ανά πάσα ώρα και στιγμή όλοι οι παίκτες, ακόμα και αυτοί που δεν παίρνουν τόσο χρόνο συμμετοχής στην EuroLeague, παίζει ρόλο η πνευματική ή σωματική προετοιμασία; Ή είναι ένας συνδυασμός;

"Σίγουρα παίζουν ρόλο και τα δύο. Όταν είσαι αθλητής δύσκολα θα περάσει κάποια μέρα που δεν θα πονάς σε κάποιο σημείο του κορμίου σου, έστω και λίγο, αλλά μαθαίνεις να ζεις με αυτό. Μαθαίνεις να ζεις και με την κούραση. Νομίζω είναι όλα στο μυαλό, είναι πιο σημαντικό να είναι το μυαλό σου προετοιμασμένο για ό,τι μπορεί να συμβεί σε κάθε ματς".

- Όταν μπήκες στα αποδυτήρια ακούστηκαν μέχρι έξω οι πανηγυρισμοί. Τι ειπώθηκε μετά την εμφάνισή σου;

"Όλα τα παιδιά μου έδωσαν συγχαρητήρια. Είμαι πολύ χαρούμενος, ήταν πολύ συγκινητικό, αλλά όπως είπα είμαι περισσότερο χαρούμενος που καταφέραμε και πήραμε αυτή την νίκη, η οποία μας κρατάει και στην πρώτη θέση της διοργάνωσης".

- Γενικά βγαίνει προς τα έξω ότι υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα στην ομάδα. Είσαι πιο κοντά με κάποιον παίκτη; Σε συμβουλεύει κάποιος από τους πιο παλιούς;

"Δεν θα έλεγα ότι είμαι πιο κοντά με κάποιον συγκεκριμένο. Έχουμε πραγματικά πάρα πολύ καλό κλίμα, οπότε με όλα τα παιδιά είμαστε πολύ κοντά. Κάνουμε πλάκες, μιλάμε για μπασκετικά, αλλά και για μη μπασκετικά θέματα. Είναι πολύ καλό το κλίμα φέτος".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

- Δεν ξέρω αν το κατάλαβες μέσα στη ροή του αγώνα, αλλά κάποια στιγμή έγινες σύνθημα στα χείλη των οπαδών, ένα σύνθημα που έμοιαζε πολύ με το "Γιώργο, ψυχάρα, Ολυμπιάκαρα", το "Λούντζη, ψυχάρα, Ολυμπιακάρα". Πώς αισθάνθηκες για αυτό;

"Ανατρίχιασα πραγματικά, ήταν φοβερή αίσθηση. Δεν το περίμενα καθόλου. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και τους ευχαριστώ για αυτό. Ανατρίχιασα, δεν μπορώ να πω κάτι άλλο".

- Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν μάλιστα στο γήπεδο.

"Ήταν εδώ, ήρθε και μέσα (στα αποδυτήρια), τα είπαμε. Είναι γουρλής, να ξανάρθει".

Ο Μιχάλης Λούντζης πανηγυρίζει για τη μεγάλη άμυνα στον Σέιν Λάρκιν
Ο Μιχάλης Λούντζης πανηγυρίζει για τη μεγάλη άμυνα στον Σέιν Λάρκιν ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI


- Τις τελευταίες ημέρες έγινε αρκετός λόγος γύρω από το όνομά σου, με αφορμή κάτι που ειπώθηκε από τον Δημήτρη Ιτούδη στη διάρκεια ενός time-out στον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε. Το είδες; Σε ενόχλησε;

"Προφανώς και το είδα μετά τον αγώνα, μου το στείλανε, αλλά πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε τόσος ντόρος. Επειδή την είδα τη φάση και κατάλαβα, ακούγεται καθαρά τι λέει ο κόουτς, δεν έχει πει κάτι κακό. Σε κάθε παίκτη η κάθε ομάδα προφανώς θα ρισκάρει κάποια πράγματα.

Για εμένα λέει ο ψηλός να μείνει λίγο πιο πίσω για να ρισκάρουν το pull-up. Δεν είναι κάτι κακό, είναι τακτική και από τη στιγμή που το κάνει λάθος εκείνη τη στιγμή, ο Μότλεϊ ήταν, αν θυμάμαι καλά, του το υπενθυμίζει. Προφανώς δεν έχει γίνει κάτι, ούτε το έχω πάρει κάπως, είναι απόλυτα φυσιολογικό".

- Επικοινώνησες μήπως καθόλου με τον κόουτς Ιτούδη μετά από αυτό;

"Όχι, δεν έτυχε. Δεν χρειάστηκε να επικοινωνήσω, γιατί όπως είπα δεν το πήρα κάπως. Είναι μέσα στο πλαίσιο (του αγώνα). Δεν το πήρα ως κάτι κακό".

- Ήταν μήπως αυτό μια αφορμή για να παίξεις τόσο καλά κόντρα στην Εφές;

"Όχι. Η αλήθεια είναι πως δεν το είχα στο μυαλό μου. Από τη στιγμή που τελείωσε το ματς με τη Φενέρ εκείνη την ημέρα είχαμε συγκεντρωθεί στο ματς με την Εφές και σκεφτόμουν μόνο αυτό".

Στο παιχνίδι με την Αναντολού Εφές, ο Μιχάλης Λούντζης έκανε επτά ρεκόρ καριέρας στην EuroLeague σε αξιολόγηση (18), πόντους (13), συνολικά ριμπάουντ (7), εύστοχα σουτ δύο πόντων (2), εύστοχα σουτ τριών πόντων (3), χρόνο συμμετοχής (19') και αμυντικά ριμπάουντ (7).

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ