ΕΥΡΩΠΗ

Ο Μάντας Καλνιέτις αποσύρθηκε από την Εθνική Λιθουανίας

Lithuania's Mantas Kalnietis controls the ball during the FIBA EuroBasket 2022 Group C qualifying basketball match between Denmark and Lithuania at Avia Soliutions Group arena in Vilnius, Lithuania, Monday, Feb. 22, 2021. (AP Photo/Tomas Bauras)
Lithuania's Mantas Kalnietis controls the ball during the FIBA EuroBasket 2022 Group C qualifying basketball match between Denmark and Lithuania at Avia Soliutions Group arena in Vilnius, Lithuania, Monday, Feb. 22, 2021. (AP Photo/Tomas Bauras) 2022 AP PHOTO/TOMAS BAURAS

Το κεφάλαιο "Εθνική ομάδα" έκλεισε για τον Μάντας Καλνιέτις που στα 35 του χρόνια αποφάσισε να αποσυρθεί από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Λιθουανίας έχοντας γευτεί αρκετές επιτυχίες

Ο Μάντας Καλνιέτις ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί από την Εθνική ομάδα της Λιθουανίας σε ηλικία 35 ετών. Μετά από 16 χρόνια που υπηρέτησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, ο έμπειρος γκαρντ δεν θα ξαναφορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο. Τελευταία του εμφάνιση με την Εθνική ήταν τον Φλεβάρη του 2021 στα παράθυρα για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Όπως παραδέχτηκε στο Basketnews, "Δεν πήρα την απόφαση μέσα σε μία μέρα. Πέρασα καλά με την εθνική ομάδα και δεν είχα ποτέ αμφιβολίες για το αν πρέπει να παίξω για τη χώρα μου ή όχι. Ήμουν τυχερός γιατί και η γυναίκα μου με τα παιδιά μου ήθελαν να παίξω στην Εθνική.

Μερικές φορές σε άλλες περιπτώσεις υπάρχει η επιλογή να κάνεις ένα διάλειμμα και να κάνεις διακοπές σε ζεστές χώρες αλλά για εμένα ήταν το αντίθετο. Η οικογένειά μου υποστήριζε την επιλογή μου να παίζω για την Λιθουανία".

Με τα χρώματα της Εθνικής, ο Καλνιέτις πανηγύρισε δύο ασημένια μετάλλια το 2013 και το 2015 στο EuroBasket καθώς επίσης και ένα χάλκινο στο παγκόσμιο του 2010, ενώ συνολικά αγωνίστηκε σε 95 επίσημα ματς της ομάδας.

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ