NBA

Ο Κρις Πολ έγραψε ιστορία: Προσπέρασε τον Μάτζικ Τζόνσον και έγινε ο πέμπτος πασέρ στο NBA

Ο Κρις Πολ απέναντι στον Γιάννη Αντετοκούνμπο
Ο Κρις Πολ απέναντι στον Γιάννη Αντετοκούνμπο Ⓒ 2021 AARON GASH/ASSOCIATED PRESS

Μεγάλο κατόρθωμα για τον Κρις Πολ, καθώς στο παιχνίδι με τους Μπακς μοίρασε 13 ασίστ -έφτασε συνολικά τις 10.145- ξεπέρασε τον Μάτζικ Τζόνσον και πλέον βρίσκεται πέμπτος στην λίστα.

Οι Σανς έφυγαν με το μεγάλο διπλό από το Fiserv Forum, πήραν τη νίκη στην παράταση (128-127), με τον Κρις Πολ να είναι είναι ένας εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας του Φοίνιξ.

Συγκεκριμένα πέτυχε 22 πόντους, από 8/16 δίποντα, 2/4 τρίποντα, ενώ μάζεψε 7 ριμπάουντ και μοίρασε 13 ασίστ, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για τον ίδιο, αφού πλέον έφτασε τις 10.145 ασίστ στην καριέρα του έως τώρα, ξεπερνώντας τον Μάτζικ Τζόνσον.

Έτσι, πλέον βρίσκεται πέμπτος στην λίστα με τους καλύτερους πασέρ στην ιστορία του NBA, με την πρώτη τετράδα να αποτελείται από τους, Μαρκ Τζάκσον (4ος), Στιβ Νας (3ος), Τζέισον Κιντ (2ος) και Τζον Στόκτον (1ος).

Μάλιστα, μίλησε μετά το τέλος του αγώνα για το κατόρθωμά του, τονίζοντας: "Γνωρίζω τον Μάτζικ (Τζόνσον) αρκετά καλά. Πάντα ήμουν ένας απίστευτος μέντορας. Είναι σουρεαλιστικό. Νομίζω ότι είναι εντάξει τα παιδιά μου να έχουν την ευκαιρία να δουν τι συμβαίνει", δήλωσε χαρακτηριστικά ο CP3.

ⓒ 2021 Aaron Gash/Associated Press

TAGS NBA ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ