GAME NIGHT

Ο Κώστας Παπανικολάου στην Game Night: "Το Final Four είναι μία ευκαιρία που δεν ξέρεις αν θα σου ξαναέρθει"

Ο Κώστας Παπανικολάου στην Game Night
Ο Κώστας Παπανικολάου στην Game Night 24MEDIA

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στην Game Night για τη μεγάλη νίκη επί της Μπαρτσελόνα, την πορεία στην κανονική διάρκεια της EuroLeague, αλλά και τα επικείμενα νοκ άουτ παιχνίδια στα playoffs της διοργάνωσης.

Ο Κώστας Παπανικολάου μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπαρτσελόνα μίλησε στην Game Night και τους Παντελή Βλαχόπουλο, Παντελή Διαμαντόπουλο και Σπύρο Καβαλιεράτο. Ο παίκτης των ερυθρόλευκων μίλησε για τη δύσκολη στιγμή της σεζόν, την άμυνα απέναντι στους μπλαουγκράνα, όσο και για την ευκαιρία του Final Four.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παπανικολάου:

Για την πιο δύσκολη στιγμή της σεζόν: "Νομίζω ξεκάθαρα ήταν τον Ιανουάριο, που κόλλησε όλη η ομάδα covid. Ήμασταν σε καλό μομέντουμ, παίζαμε καλό μπάσκετ, είχαμε παιδιά σε ρυθμό. Όλη αυτή η εποχή, μας έκανε μία φυσιολογική κοιλιά, που μπορούσε να εκτροχιάσει όλη τη σεζόν. Αυτό ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι".

Ποια είναι η στιγμή που η εμπειρία σου είπε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να πάει για περισσότερα: "Είμαι χειρότερος στο τι θέλουμε κλπ, ποτέ δεν ξέρω τι είμαστε, ό,τι ακούμε στα αποδυτήρια. Είμαι της άποψης, ότι κερδίζοντας παιχνίδια μόνο καλό μπορεί να συμβεί. Όταν εμείς είμαστε καλοί και παίζουμε καλά, μπορούμε να παίξουμε με οποιονδήποτε αντίπαλο και να διεκδικήσουμε τη νίκη. Μας κάνει ανταγωνιστικούς, οι άλλοι ίσως πρέπει να κάνουν τα... ματζούνια για να μας αποφύγουν. Να δουλέψουμε το μυαλό και το σώμα μας για αν αρπάξουμε την ευκαιρία που έχουμε μπροστά μας".

Για τη σύνδεση με τον κόσμο φέτος: "Νομίζω ο κόσμος πάντα ήταν δίπλα στην ομάδα. Μαγκιά σου να κρατήσεις τον κόσμο δίπλα σου, με τα καλά αποτελέσματα. Στον κόσμο έλειψε το γήπεδο, έλειψε να την βλέπει εκεί που της αρμόζει, όπου θέλουμε να τη βλέπουμε κάθε χρονιά. Αυτό με τη θετική αύρα, και το θετικό κλίμα, έκανε τον κόσμο να έχει προσμονή και νίκη με τη νίκη να ανάβει και η δίψα και να βγαίνει και στο ΣΕΦ".

Για την προετοιμασία και την άμυνα κόντρα στην Μπαρτσελόνα: "Η αλήθεια είναι ότι ήταν μία δύσκολη προετοιμασία, υπήρχαν παιδιά άρρωστα, πέρα από το Φολ και τον Σλούκα, ο Τάιλερ και ο Σακίλ ήταν με στομαχικές διαταραχές. Τη δεύτερη μέρα βγαίνω εγώ. Ήταν μία παράξενη κατάσταση όπως προετοιμαστήκαμε. Όσον αφορά στο physicality, η Μπαρτσελόνα μπήκε δυναμικά, δεν αισθανόμασταν άνετα όταν ανεβάσαμε το physicality, το παιχνίδι άρχισε να έρχεται στο μέρος μας. Σημείο κλειδί όλη τη χρονιά. Δεν θέλουμε να φοβίσουμε κανέναν, θέλουμε να είμαστε μία σκληρή ομάδα και έτσι πορευόμαστε"

Για τη βελτίωσή του μετά το ματς με τον Ηρακλή: "Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Το μόνο που έχω πει, δεν έχω σταματήσει να δουλεύω, αγαπώ αυτό που κάνω, έχω διάθεση να κερδίσω πονούσα τα προηγούμενα χρόνια λόγω της κατάστασης, όχι ότι ήταν άσχημη, αλλά μίας απόφασης της διοίκησης και στηρίξαμε και οι παίκτες. Με ενοχλούσε που δεν μπορούσα να διεκδικήσω τίτλους. Ίσως βγήκες η δουλειά, δεν μπορώ να μεγάλες κουβέντες. Με ενδιαφέρει σε αυτό το σύλλογο να κερδίζω και όλα καλά. Όσα για όλους μπορεί να είναι κλισέ για εμένα είναι πραγματικότητα".

Για τη δυσκολία του να περάσει το μήνυμα ότι η πραγματική EuroLeague ξεκινάω τώρα: "Αυτό που έχω να πω ότι μιλάμε για μία ευκαιρία, δεν ξέρεις αν θα σου ξαναέρθει. Είτε είσαι στον Ολυμπιακό, είτε αλλού. Μην αφήνεις για αύριο, κάτι που μπορείς να διεκδικήσεις σήμερα. Αυτό το πιο σημαντικό που πρέπει να ακολουθήσουμε. Να δουλέψουμε το μυαλό μας και το σώμα μας , να παρουσιαστούμε έτοιμοι, δεν θα είναι οι ίδιες ομάδες. Ο κόουτς είναι έμπειρος και πολλά παιδιά όλοι μας να βοηθήσουμε όλους μας, για να είμαστε έτοιμοι".

TAGS GAME NIGHT ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ