NBA

Ο Κιντ θέλει από τον Ντόντσιτς να έχει λιγότερη ώρα την μπάλα στα χέρια του για να τον προστατέψει

Ο Λούκα Ντόντσιτς των Μάβερικς
Ο Λούκα Ντόντσιτς των Μάβερικς Ⓒ 2021 MARK J. TERRILL/ASSOCIATED PRESS

Ο Τζέισον Κιντ δήλωσε ότι σκοπεύει να μειώσει λίγο τις κατοχές που θα έχει ο Λούκα Ντόντσιτς την μπάλα στα χέρια του, αφού θέλει όσο μπορεί να τον προστατέψει για να μην κουραστεί όσο προχωράει η σεζόν.

Ο Λούκα Ντόντσιτς πήρε πέρυσι από το χέρι τους Μάβερικς όλη την σεζόν. Από ένα σημείο και μετά ωστόσο - ειδικά στα playoffs κόντρα στους Κλίπερς - έμοιαζε εξαντλημένος. Και αυτό θέλει να αποτρέψει ο Τζέισον Κιντ.

Ο νέος τεχνικός των Μαβς αναφέρθηκε στον τρόπο που προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει τον σταρ του φέτος. Και αναφερόμενος στον τεράστιο αριθμό κατοχών που εμπλεκόταν πέρυσι, τόνισε ότι θέλει να πάρει (λίγο) την μπάλα από τα χέρια του για να τον προστατέψει.

"Βλέποντας τους περσινούς αριθμούς του και το πόση ώρα είχε την μπάλα στα χέρια του και πόσα έπρεπε να κάνει για να δημιουργήσει προϋποθέσεις για σουτ για την ομάδα, ήταν απίστευτο" δήλωσε αρχικά ο Κιντ έχοντας υπόψη ότι πέρυσι το 35% των κατοχών των Μαβς ξεκινούσαν από τον Σλοβένο, με τον αριθμό αυτό να εκτοξεύεται στο 39.9% στα playoffs.

"Δεν θα πάρουμε την μπάλα από τα χέρια του εντελώς, επειδή είναι πολύ καλός όταν παίζει με αυτό τον τρόπο" πρόσθεσε στην συνέχεια ο Κιντ, για να τονίσει κλείνοντας το ζήτημα σχετικά με το τι σκοπεύει να κάνει για να βοηθήσει τον σταρ του: "Θέλουμε να κάνουμε κάποια πράγματα διαφορετικά. Να τον βάλουμε στο γήπεδο σε τέτοιες καταστάσεις, διαφορετικές θέσεις, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε την κούραση και την πίεση που θα υπάρχει στο σώμα του".

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΑΒΕΡΙΚΣ ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ