NBA

Ο Κιντ θα είναι ο νέος προπονητής των Μάβερικς

Ο Τζέισον Κιντ σε αγώνα των Λέικερς με τους Νετς
Ο Τζέισον Κιντ σε αγώνα των Λέικερς με τους Νετς Ⓒ 2020 FRANK FRANKLIN II/ ASSOCIATED PRESS

Ο Τζέισον Κιντ είναι ο εκλεκτός του Μαρκ Κούμπαν για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των Μάβερικς, με τις δύο πλευρές να βρίσκονται πλέον μία ανάσα από την συμφωνία.

Ο Τζέισον Κιντ επιστρέφει σε γνώριμα λημέρια, όχι ως παίκτης, αλλά ως προπονητής πλέον, αφού σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα θα είναι ο επόμενος προπονητής των Μάβερικς, παίρνοντας την θέση του Ρικ Καρλάιλ.

Ο Κιντ είχε ξεχωρίσει από νωρίς στην λίστα των Μαβς, με τον Ρικ Καρλάιλ (που πλέον είναι προπονητής των Πέισερς) να φέρεται μάλιστα να έχει δώσει την... ευλογία του, αφού μεταξύ άλλων τον είχε παίκτη στο Ντάλας από το 2008 έως το 2012 στους Μάβερικς, κατακτώντας μαζί του το πρωτάθλημα του 2011.

Ο Κιντ έχει ισχυρούς δεσμούς με τους Μαβς, αφού είναι η ομάδα που τον επέλεξε στο Νο2 του ΝΒΑ Draft 1994, με τον θρυλικό γκαρντ να φοράει την φανέλα του Ντάλας από το 1994 έως το 1996 και από το 2008 έως το 2012.

Στο πρόσωπο του Κιντ - ο οποίος έχει περάσει ως πρώτος τεχνικός στο παρελθόν από τους πάγκους των Νετς (2013/14) και των Μπακς (2014-2018) και από το 2019 ήταν ασίσταντ στους Λέικερς - ελπίζουν να βρουν τον κατάλληλο μέντορα για τον Λούκα Ντόντσιτς, αφού ο Κιντ υπήρξε ένας σπουδαίος πόιντ γκαρντ και ηγέτης, ενώ είναι και αυτός που ελευθέρωσε πρώτος το παιχνίδι του Γιάννη Αντετοκούνμπο, όταν τον είχε χρησιμοποιήσει ως πόιντ γκαρντ.

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΑΒΕΡΙΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ