ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Γκασόλ επέλεξε τα τρία φαβορί για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 και άφησε εκτός την Ελλάδα

Ο Πάου Γκασόλ πανηγυρίζει μια από τις δεκάδες νίκες με την εθνική ομάδα της Ισπανίας
Ο Πάου Γκασόλ πανηγυρίζει μια από τις δεκάδες νίκες με την εθνική ομάδα της Ισπανίας EUROKINISSI

Τρία φαβορί για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 επέλεξε ο Πάου Γκασόλ, μη συγκαταλέγοντας την Εθνική Ελλάδας μέσα σε αυτά.

Ο Πάου Γκασόλ θα παρακολουθήσει από κοντά το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023, μιας και η FIBA τον επέλεξε ως έναν από τους πρεσβευτές της διοργάνωσης και έχει ξεκινήσει ήδη τις προβλέψεις. Για την ακρίβεια, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Basket News και τον Ντονάτας Ουρμπόνας, κατέληξε στις τρεις ομάδες που θεωρεί ότι είναι πιο πιθανό να σηκώσουν το τρόπαιο στις Φιλιππίνες, με την Εθνική Ελλάδας να μην βρίσκεται μέσα στις επιλογές του.

"Νομίζω πως πρέπει να πας με τους πρωταθλητές, που είναι η Ισπανία, η οποία τυγχάνει να βρίσκεται και στο Νο1 της Παγκόσμιας Κατάταξης της FIBA. Οι ΗΠΑ είναι το επόμενο φαβορί. Θα είναι η δεύτερη επιλογή μου. Και για την τρίτη επιλογή σκέφτομαι είτε τη Γαλλία, είτε τη Σλοβενία. Εξαρτάται ποιος θα καταλήξει, αλλά θα πάω με τη Σλοβενία.

Η Γαλλία ήταν εξαιρετική στις τελευταίες διοργανώσεις. Πρέπει να δούμε αν θα συνεχίσει να αποδίδει στο ίδιο επίπεδο των τελευταίων ετών, γιατί σε κάποιο σημείο θα ξεκινήσει η καθοδική πορεία. Δεν ξέρω αν θα συμβεί σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, γιατί έχουν ακόμα νεανικό κορμό, αλλά πρέπει και πάλι να αποδώσουν.

Πάω με τη Σλοβενία γιατί ο Λούκα (Ντόντσιτς) τους δίνει πάντα τη δυνατότητα να βρεθούν ψηλά και ανταγωνίζεται πολύ σκληρά", είπε αναλυτικά.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟΥ ΓΚΑΣΟΛ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ MUNDOBASKET 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ