NBA

Ο Γκάρι Πέιτον προτιμά τον ΛεΜπρόν Τζέιμς από τον Μάικλ Τζόρνταν

Ο Γκάρι Πέιτον προτιμά τον ΛεΜπρόν Τζέιμς από τον Μάικλ Τζόρνταν
AP PHOTO/ELAINE THOMPSON

Αν και δήλωσε πως πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικούς μπασκετμπολίστες, ο Γκάρι Πέιτον έδειξε την προτίμησή του στον ΛεΜπρόν Τζέιμς καθώς τον θεωρεί μακράν καλύτερο all-around παίκτη από τον AIR.

Οι δυο τους έδωσαν μεγάλες μάχες στη δεκαετία του '90. Ο Γκάρι Πέιτον ήταν ένας από τους κορυφαίους πόιντ γκαρντ εκείνης της εποχής, πιθανότατα ο κορυφαίος περιφερειακός αμυντικός, ο Μάικλ Τζόρνταν από την άλλη ήταν ο απόλυτος νικητής. Ο AIR δεν άφησε τον Glove να φτάσει στην κορυφή με τους Σιάτλ Σούπερσόνικς, ωστόσο ο Πέιτον δεν θεωρεί πως ο θρύλος των Σικάγο Μπουλς είναι το νούμερο 1 στην ιστορία του αθλήματος.

"Είναι άδικη η σύγκριση του Τζόρνταν με τον ΛεΜπρόν, μιλάμε για δύο εντελώς διαφορετικούς μπασκετμπολίστες. Ο Τζόρνταν ήταν ο τύπος που έβαζε τα μεγάλα σουτ. Έπαιρνε τη μπάλα κάθε φορά και τη σούταρε γιατί αυτό έπρεπε να κάνει. Ο ΛεΜπρόν είναι ένας all-around αθλητής, ένας πολύ ανώτερος all-around παίκτης σε σχέση με τον MJ. Είναι μακράν καλύτερος. Τα κάνει όλα. Πασάρει καλύτερα από τον Τζόρνταν, ντριμπλάρει λίγο καλύτερα από τον Τζόρνταν, εντάξει δεν σουτάρουν το ίδιο, είναι καλύτερος ριμπάουντερ" ήταν τα λόγια του Πέιτον στο podcast Αμερικανού δημοσιογράφου.

Ποια θα είναι η αντίδραση του Τζόρνταν όταν διαβάσει αυτές τις ατάκες; Πιθανότατα η ίδια με εκείνη που είχε στο Last Dance, όταν άκουσε τον Πέιτον να λέει πως θα τον κέρδιζε αν ήταν πιο σκληρός απέναντί του στους τελικούς Σόνικς - Μπουλς το 1996.

Ο Γκάρι Πέιτον προτιμά τον ΛεΜπρόν Τζέιμς από τον Μάικλ Τζόρνταν

Photo credits: AP Photo/Elaine Thompson

TAGS NBA ΜΑΙΚΛ ΤΖΟΡΝΤΑΝ ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΙΜΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ