ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

Ο Γιώργος Τσαλμπούρης ξύνει το ταβάνι του

Ο Γιώργος Τσαλμπούρης με την φανέλα του Απόλλωνα Πάτρας
Ο Γιώργος Τσαλμπούρης με την φανέλα του Απόλλωνα Πάτρας INTIME

Η 30αρα του σημείωσε ο Γιώργος Τσαλμπούρη στην νίκη του Απόλλωνα Πάτρας επί του Ιωνικού έκανε θόρυβο και ήταν μία καλή υπενθύμιση ότι βιώνει σεζόν καριέρας στα 26 του χρόνια, μοιάζοντας πιο έτοιμος από ποτέ για το επόμενο βήμα στην καριέρα του. 

Ο Απόλλωνας Πάτρας έκανε βήμα παραμονής με την νίκη του μέσα στην Νίκαια επί του Ιωνικού (82-96) για την 14η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Και ήταν μία νίκη που είχε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Γιώργου Τσαλμπούρη (26 χρονών, 2.17 μέτρα), ο οποίος πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του, σταματώντας στους 30 πόντους με 7/7 δίποντα, 5/10 τρίποντα, 1/2 βολές και 5 ριμπάουντ σε 37 λεπτά συμμετοχής.

Ο Κατερινιώτης φόργουορντ/σέντερ ήταν ασταμάτητος, με τον Ιωνικό να μην βρίσκει ποτέ απάντηση στο μαρκάρισμά του και τελικά να το πληρώνει. Πώς όμως έφτασε μέχρι εδώ;

Η ανάλυση μίας σπουδαίας εμφάνισης

Ο Γιώργος Τσαλμπούρης φημίζεται για το καλό του σουτ. Και αυτό ακριβώς εκμεταλλεύτηκε σε μεγάλο βαθμό κόντρα στον Ιωνικό, “πληγώνοντας” από την περιφέρεια τους Νικαιώτες. Ενώ όμως αυτό αποτέλεσε το άρμα μάχης του, εντούτοις είχε ποικιλία στο παιχνίδι του, αφού σκόραρε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το InStat Scout ο Τσαλμπούρης σκόραρε κόντρα στον Ιωνικό ως εξής:

Catch and Shoot (Σουτ από στάση): 15 πόντοι σε 6 κατοχές

Pick and Pop (Σκριν και μετά σουτ από την περιφέρεια): 4 πόντοι σε 5 κατοχές

Post Up (παιχνίδι με πλάτη): 6 πόντοι σε κατοχές

Catch and Drive: 1 πόντος σε 2 κατοχές (κέρδισε βολές και είχε 1/2)

Κόψιμο προς το καλάθι: 2 πόντοι σε 1 κατοχή

Pick and Roll: 2 πόντοι σε 1 κατοχή

Ο 26χρονος ψηλός άνοιξε την άμυνα του Ιωνικού με το σουτ του. Την ίδια στιγμή ωστόσο όποτε χρειάστηκε πόσταρε για να εκμεταλλευτεί πιθανά μις-ματς, δίνοντας λύσεις με κάθε τρόπο στην ομάδα του. Ιδού και το Shot Chart του από το παιχνίδι:

Το Shot Chart του Γιώργου Τσαλμπούρη στον αγώνα του Απόλλωνα με τον Ιωνικό
Το Shot Chart του Γιώργου Τσαλμπούρη στον αγώνα του Απόλλωνα με τον Ιωνικό INTIME

Σεζόν καριέρας και έτοιμος για το επόμενο βήμα

Την φετινή σεζόν ο Τσαλμπούρης έχει 16.5 πόντους, 4 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ μέσο όρο με 34.6% στα τρίποντα σε 33 λεπτά συμμετοχής. Είναι ο δεύτερος σκόρερ της Stoiximan Basket League και έχει σημειώσει διψήφιο αριθμό πόντων και στους 13 φετινούς αγώνες του Απόλλωνα. Διανύει σεζόν καριέρας και θα αποτελέσει έκπληξη αν δεν είναι στις κλήσεις της Εθνικής Ανδρών στο επόμενο παράθυρο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Τσαλμπούρης δεν είναι αψεγάδιαστος. Έχει ακόμα θέματα, χρειάζεται δουλειά στην άμυνα στο Πικ εν Ρολ και πρέπει να βελτιωθεί στην άμυνα ψηλά. Έχει όμως στοιχεία που δεν τα συναντάει κανείς εύκολα στο ελληνικό μπάσκετ, με κυριότερο ότι είναι ένα Stretch-5 με ύψος 2.17 μέτρα. Κι ας είναι στην πραγματικότητα περισσότερο πάουερ φόργουορντ παρά σέντερ στον τρόπο παιχνιδιού του, κάτι που εξηγεί γιατί παίζει καλύτερα όταν μοιράζεται το παρκέ με τον ισοϋψή του Διαμαντάκο.

Στα 26 του χρόνια πλέον, ο Τσαλμπούρης δείχνει να έχει βρει τον δρόμο του για τα καλά. Έχει ανθίσει στον Απόλλωνα και μοιάζει έτοιμος να ανέβει επίπεδο. Έχει αρχίσει να ξύνει το ταβάνι του. Και θα έχει ενδιαφέρον να δει κανείς πού θα καταλήξει.

TAGS ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ BASKETBALL ANALYSIS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ