GAME NIGHT

Ο Γιώργος Πρίντεζης στην Game Night: "Παίζεις στον Ολυμπιακό, πρέπει να έχεις στόχους"

Ο Πρίντεζης μαζί με τους Σπύρο Καβαλιεράτο και Παντελή Διαμαντόπουλο LIVE από το ΣΕΦ για την Game Night
Ο Πρίντεζης μαζί με τους Σπύρο Καβαλιεράτο και Παντελή Διαμαντόπουλο LIVE από το ΣΕΦ για την Game Night PRINT SCREEN SPORT24

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Γιώργος Πρίντεζης μίλησε στην Game Night για τη νίκη επί της Ζάλγκιρις, το καλό κλίμα στον Ολυμπιακό και τους στόχους που πρέπει να έχει μία ομάδα αυτού του επιπέδου.

Μετά από τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ζάλγκιρις με 83-68 στο ΣΕΦ, ο αρχηγός των ερυθρολεύκων, Γιώργος Πρίντεζης μίλησε στην εκπομπή Game Night του Παντελή Βλαχόπουλου για τη σπουδαία νίκη της ομάδας, την αντίδραση που έβγαλαν οι παίκτες του Μπαρτζώκα αλλά και τον ρόλο που έχει ο καθένας τους στο παρκέ.

Παράλληλα στάθηκε και στην παρουσία του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα τονίζοντας πως ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει στόχους και να παλεύει για κάθε ματς, ενώ μίλησε και για το ρόστερ των 12 παικτών που έχει διαλέξει ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

"Κρατάω την αντίδραση που είχαμε. Σε back-to-back εβδομάδες ήταν λίγο αναμενόμενο καθώς προερχόμαστε και από ένα δύσκολο παιχνίδι στην παράταση που τα δώσαμε όλα και που θεωρώ μπορούσαμε και αξίζαμε να κερδίσουμε. Όταν χάνεις μία τέτοια ευκαιρία για ένα τεράστιο διπλό, πολύ εύκολα μπορεί να μην είσαι τόσο συγκεντρωμένος με μία ομάδα όπως η Ζάλγκιρις. Μην ξεχνάμε ότι και η Ζάλγκιρις προερχόταν από αρνητικά αποτελέσματα, έχουν νέο προπονητή, είχαν μεγάλο κίνητρο και ενθουσιασμό, το ξέραμε και εγώ ο ίδιος είπα σε όλους ότι έπρεπε να κερδίσουμε".

Αναφορικά για την φετινή εικόνα του Ολυμπιακού σε τέτοια ματς και τα νέα στοιχεία της φετινής ομάδας, ο Γιώργος Πρίντεζης τόνισε:

"Χωρίς να θέλω να πω σε εισαγωγικά ότι έχουμε "κακομάθει τον κόσμο", θα ερχόταν και η στιγμή που δεν θα είχες καλές πιθανότητες να μπεις στα playoffs. Φέτος έχουμε ξεκινήσει καλά καθώς γνωριζόμαστε περισσότερο σαν ομάδα, είναι η δεύτερη χρονιά που οι περισσότεροι παίκτες είμαστε μαζί, ξέρουμε τον προπονητή καλύτερα και ο προπονητής ξέρει εμάς. Υπάρχουν αυτοματισμοί και ουσιαστικά πήραμε 3-4 παίκτες που κόλλησαν καλά και ήταν αυτό που θέλαμε. Ο καθένας από εμάς ξέρει τον ρόλο του. Δεν έχουμε 15 παίκτες, είμαστε 12 παίκτες ενεργοί, κάποιος μπορεί να παίξει περισσότερο, κάποιος λιγότερο αλλά ξέρει ο καθένας τι πρέπει να κάνει και σίγουρα ο καθένας μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω".

Για το αν η ομάδα θα μπορέσει να τα καταφέρει στην EuroLeague σε βάθος χρόνου, ο Πρίντεζης ανέφερε:

"Δεν υπάρχει πιθανότητα να πεις όπως παλιά ότι ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός θα είναι φορμαρισμένοι τον Γενάρη. Σίγουρα είναι θετικό που ξεκινήσαμε έτσι. Πέρσι η ήττα από τη Ζάλγκιρις στην 1η αγωνιστική μας έκοψε τα πόδια και την κουβαλάγαμε όλη τη χρονιά. Σίγουρα θα υπάρξει κούραση και δύσκολες στιγμές που χρειάζονται διαχείριση και αγωνιστική και αποδυτηρίων και κούρασης και προπονητική και ψυχολογική. Γι αυτό είμαστε εδώ για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να ανταπεξέλθουμε".

Για το γεμάτο πρόγραμμα του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο αρχηγός των ερυθρολεύκων είπε:

"Έχουμε αναλύσει πολλές φορές τα οφέλη. Είναι δύσκολο το πρόγραμμα. Είχαμε διπλή αγωνιστική, έχουμε και το ματς με τον Προμηθέα και μετά την άλλη εβδομάδα έχουμε τέσσερα ματς σε έξι μέρες. Παίζεις στον Ολυμπιακό, πρέπει να έχεις περισσότερους στόχους, κίνητρο και περισσότερα πράγματα να διεκδικήσεις. Ορθώς είμαστε εδώ πέρα και πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Έχουμε δύσκολο παιχνίδι αλλά πρέπει να το διαχειριστούμε. Πρέπει να ξεχάσουμε τη σημερινή νίκη και να είμαστε ψυχικά και σωματικά έτοιμοι για να κερδίσουμε".

Για το σύστημα του Ολυμπιακού στο ματς:

"Δεν θεωρώ ότι είμαστε πολλοί. Ίσως ο κόουτς διάλεξε επίτηδες 12 παίκτες για πορευτεί με αυτούς και που ο καθένας ξέρει τον ρόλο του. Άλλοι θα παίζουν κάποιες φορές λιγότερο, άλλοι περισσότερο. Ο Σάσα έχει όλο το μέλλον δικό του, χαίρομαι γι αυτόν μέσα από την καρδιά μου, γιατί το αξίζει με το παραπάνω. Ο Ζαν-Σαρλς είναι εξίσου ένας παίκτης που κάνει άλλα πράγματα από αυτά που κάνει ο Σάσα, εγώ κάνω άλλα πράγματα από τους άλλους δύο και θεωρώ ότι ανάλογα το παιχνίδι ο καθένας έχει τον ρόλο του και δίνει αυτό που χρειάζεται η ομάδα.

Έτσι όπως έχει πάει το μπάσκετ με τόσα παιχνίδια, χρειάζεται πολύ καλή διαχείριση, ωραία ψυχολογία και πρέπει να απολαμβάνεις το κάθε ματς. Πάντα υπάρχει στον Ολυμπιακό πίεση για το αποτέλεσμα αλλά πρέπει ο κάθε παίκτης να δίνει το 100% και να προετοιμάζεται ξεχωριστά σε επίθεση και άμυνα και να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό για την ομάδα. Παίζει μεγάλο ρόλο γιατί σε 80 ματς μπορεί να έρθουν 3-4 σερί ήττες και πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για κάθε ματς και να απολαμβάνεις αυτό που κάνεις".

Για τη φωνή πριν από το ματς και το κλίμα της ομάδας, ανέφερε:

"Βγαίνει αυθόρμητα αυτό. Είμαστε μία πολύ καλή παρέα, όλα τα παιδιά κάνουν παρέα και εκτός γηπέδου, είμαστε αρκετά καλά. Είναι ένα δείγμα που με κάνει ακόμα πιο αισιόδοξο. Ο ένας υποστηρίζει και χειροκροτεί τον άλλον. Δεν κοιτάμε τα προσωπικά στατιστικά αλλά να κερδίζουμε".

TAGS GAME NIGHT ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ