ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης στο SPORT24: “Το timing είναι καλό, αλλά δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια"

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης σε προπόνηση της Εθνικής Ανδρών
Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης σε προπόνηση της Εθνικής Ανδρών EUROKINISSI

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μίλησε στο SPORT24 για τους στόχους της Εθνικής Ανδρών ενόψει του Eurobasket, την φιλοσοφία του Δημήτρη Ιτούδη και τους στόχους που πρέπει να μπαίνουν με σύνεση. 

Στα 29 του χρόνια πλέον ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης βρίσκεται στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του. Αυτό φαίνεται στις κινήσεις του, αλλά και στις δηλώσεις του.

Ο διεθνής γκαρντ βρίσκεται στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών και μιλώντας στο SPORT24 για τους στόχους της ομάδας δεν θέλει να βάλει ψηλά τον πήχη. Όχι γιατί δεν πιστεύει σε αυτή την ομάδα. Τουναντίον ξέρει ότι υπάρχει ταλέντο και αναγνωρίζει τις δυνατότητες του συνόλου του Δημήτρη Ιτούδη. Έχοντας όμως εμπειρία από προηγούμενες διοργανώσεις με την Εθνική ομάδα φροντίζει να παραμένει ψύχραιμος, ελπίζοντας ότι η δουλειά που γίνεται - και θα συνεχίσει να γίνεται - θα φανεί στο παρκέ όταν πρέπει: Στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και στο Eurobasket.

Εθνική Ανδρών. Πρώτες ημέρες προετοιμασίας. Ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις για αυτή τη νέα προσπάθεια;

Υπάρχει μεγάλη χαρά, πολύ μεγάλη όρεξη για δουλειά και μεγάλη ανυπομονησία για αυτό που έρχεται”.

Ο Δημήτρης Ιτούδης είναι πλέον ο νέος τεχνικός. Μπαίνουν οι βάσεις της φιλοσοφίας του.

Σίγουρα είναι μεγάλη υπόθεση που ένας τόσο πετυχημένος τεχνικός βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας. Έχει τεράστια εμπειρία από την Ευρώπη. Είναι ένας προπονητής που όλοι ξέρουμε το επίπεδο και την δουλειά που κάνει.

Ακούμε καθημερινά με μεγάλη προσοχή, κάνουμε αυτά που λέει και είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, επειδή ο χρόνος δεν είναι υπέρ μας, για να βρεθούμε στο επίπεδο που θέλουμε και μπορούμε”.

Έχοντας δουλέψει με τον κόουτς και τον αγώνα με την Μεγάλη Βρετανία τι πιστεύεις ότι μπορούμε να περιμένουμε, έστω και με άλλο ρόστερ σε σχέση με τότε;

Θα είμαστε μία ομάδα με ενέργεια και θέληση στην άμυνα. Από εκεί και πέρα θα δίνουμε τον ρυθμό που θέλουμε. Η άμυνα όμως θα είναι το κλειδί για εμάς”.

Το γεγονός ότι πριν το Eurobasket η ομάδα θα δώσει δύο αγώνες για τα προκριματικά του Παγκοσμίου (σ.σ κόντρα σε Σερβία και Βέλγιο) φοβάσαι ότι ίσως αποπροσανατολίσει λίγο την ομάδα;

Πιστεύω ότι είναι σημαντικό ότι θα έχουμε δύο επίσημα παιχνίδια πριν από ένα μεγάλο τουρνουά, οπότε θεωρώ ότι θα λειτουργήσει υπέρ μας”.

Στις τελευταίες διοργανώσεις έχει γίνει μεγάλη κουβέντα για το πώς θα μπορέσει η ομάδα να αξιοποιήσει καλύτερα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Όντας ένας από τους παίκτες που πιθανόν να κληθεί να ανοίξει το γήπεδο, πώς πιστεύεις ότι θα μπορέσει η ομάδα να πάρει το βέλτιστο από τον Γιάννη;

Σίγουρα όλοι ξέρουμε το ταλέντο που είναι ο Γιάννης. Πιστεύω ότι έχει την εμπειρία να διαχειριστεί αυτές τις καταστάσεις και όποιος θα είναι δίπλα του θα κάνει ό,τι καλύτερο περνάει από το χέρι του. Πιστεύω ότι θα είναι υπέρ μας όλο αυτό και ο Γιαννης θα μας βοηθήσει”

Ο στόχος της Εθνικής σε αυτή την διοργάνωση ποιος είναι;

Δεν χρειάζονται πολλές κουβέντες και μεγάλα λόγια. Στον κόσμο και στους δημοσιογράφους σίγουρα αρέσει να βάζουν ψηλούς στόχους. Πραγματικά θεωρώ ότι είμαστε σε ένα πολύ καλό timing ως ομάδα και έχουμε πολύ ταλέντο, αλλά πραγματικά πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να πάμε βήμα-βήμα.

Αυτά τα τουρνουά είναι και περίεργα. Μπορεί να ξεκινήσεις μόνο νίκες και με μία ήττα τα νοκ-άουτ να βρεθείς εκτός 8αδας στα χιαστί ή να γίνει το ακριβώς αντίθετο. Οπότε ας μην λέμε μεγάλες κουβέντες και πολλά λόγια, ας μείνουμε συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι και προπόνηση, επειδή έχουμε ένα καλό timing και έχουμε ποιότητα, οπότε ας πάμε βήμα-βήμα”.

Υπάρχει πίεση λόγω των προηγούμενων αποτυχιών σε αυτή την ομάδα;

“Πίεση δεν υπάρχει λόγω των αποτυχιών, αλλά επειδή φοράς την φανέλα της Εθνικής ομάδας που είναι μεγάλη τιμή για έναν αθλητή. Είναι μεγάλη χαρά και περηφάνια για έναν παίκτη να εκπροσωπεί την χώρα του. Η πίεση έρχεται από μόνη της μεγάλη, αλλά μπορώ να πω ότι σε αυτό το επίπεδο όλοι έχουν μάθει να παίζουν κάτω από τέτοια πίεση”.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROBASKET 2022 EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ