NBA

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην κορυφαία πεντάδα Ευρωπαίων στην ιστορία του NBA

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τα τρόπαια του MVP και των τελικών
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τα τρόπαια του MVP και των τελικών Ⓒ 2021 PAUL SANCYA/ ASSOCIATED PRESS

Νέα σπουδαία διάκριση για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που ψηφίσθηκε στην κορυφαία πεντάδα Ευρωπαίων στην ιστορία του NBA. Δείτε ποιοι βρίσκονται γύρω του και ποιοι μπήκαν στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα.

Η μία διάκριση διαδέχεται την άλλη για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των playoffs και το συναπάντημα με τους Μπουλς, έμαθε πως ψηφίστηκε στην κορυφαία πεντάδα Ευρωπαίων στην ιστορία του NBA.

Ο Greek Freak έχει ένα πλούσιο βιογραφικό σε εννέα σεζόν επαγγελματικής καριέρας, βρίσκεται στους 75 κορυφαίους στην ιστορία της Λίγκας, φυσικά στοχεύει να φτάσει πολύ ψηλότερα και μπορεί να περηφανεύεται για την θέση του στην πεντάδα με τους κορυφαίους μπασκετμπολίστες από την δική μας ήπειρο. Μαζί του βρίσκονται ο Ντιρκ Νοβίτσκι, ο Πάου Γκασόλ, ο Λούκα Ντόντσιτς και ο Τόνι Πάρκερ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ψηφίστηκε  στην πρώτη Ευρωπαϊκή ομάδα του ΝΒΑ όλων των εποχών
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ψηφίστηκε στην πρώτη Ευρωπαϊκή ομάδα του ΝΒΑ όλων των εποχών

Στη δεύτερη πεντάδα ψηφίσθηκαν οι Ντράζεν Πέτροβιτς, Πέτζα Στογιάκοβιτς, Τόνι Κούκοτς, Νίκολα Γιόκιτς και Άρβιντας Σαμπόνις.

Η δεύτερη Ευρωπαϊκή ομάδα του ΝΒΑ όλων των εποχών
Η δεύτερη Ευρωπαϊκή ομάδα του ΝΒΑ όλων των εποχών

Για να προκύψουν οι δύο κορυφαίες πεντάδες Ευρωπαίων, μέτρησαν σε ποσοστό 50% οι ψήφοι ενός πάνελ αθλητών και δημοσιογράφων στο οποίο συμμετείχε και το SPORT24 και σε ποσοστό 50% οι επιλογές των fans του NBA.

"Νυν και πρώην Ευρωπαίοι παίκτες έχουν αφήσει το στίγμα τους στο ΝΒΑ και το μπάσκετ", δήλωσε ο NBA Head of Fan Engagement και Direct-to-Consumer για την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, Γιώργος Αϊβάζογλου. "Καθώς γιορτάζουμε την 75η επετειακή σεζόν, είμαστε ενθουσιασμένοι για τους 10 καλύτερους Ευρωπαίους παίκτες όλων των εποχών, οι οποίοι έχουν εμπνεύσει γενιές και γενιές φιλάθλων σε όλη την ήπειρο και όλο τον κόσμο" προσέθεσε.

Στις προηγούμενες κατηγορίες ψηφοφορίας, οι Σικάγο Μπουλς της περιόδου 1995-98 ανακηρύχθηκαν ως η All-Time NBA Dynasty, η φανέλα των Τορόντο Ράπτορς της περιόδου 1998-1999 αναδείχτηκε ως All-Time NBA Jersey και η στιγμή που ο γερμανικής καταγωγής Ντιρκ Νοβίτσκι κατακτά το πρωτάθλημα στους τελικούς του 2011 ψηφίστηκε ως η All-Time European Moment.

TAGS NBA ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ