NBA

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σουτάρει με απίθανο ποσοστό στις βολές

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σουτάρει με απίθανο ποσοστό στις βολές
2022 AP PHOTO/ADAM HUNGER

Το 80% αγγίζει από τη γραμμή των βολών ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στα τελευταία επτά ματς, από τη στιγμή που άλλαξε το στιλ του στην εκτέλεση.

Από τις 16 έως τις 21 Νοεμβρίου, στους αγώνες με τους Καβαλίερς, τους Σίξερς και τους Μπλέιζερς, το ποσοστό του από τη γραμμή των βολών ήταν απογοητευτικό. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σούταρε με 34.2% (4.3 εύστοχες ανά 12.7 εκτελεσμένες βολές), στη Φιλαντέλφια ήταν τόσο εκνευρισμένος που βγήκε στο παρκέ μετά από την αναμέτρηση με τους Σίξερς για να ακολουθήσει το περίφημο επεισόδιο με τον Μοντρέζλ Χάρελ και τη σκάλα, έκτοτε όμως ο Greek Freak έχει αλλάξει το στιλ του και έχει εκτοξεύσει το ποσοστό του σε ένα επίπεδο που μοιάζει σχεδόν ονειρικό.

Από τις 23 Νοεμβρίου μέχρι και τα ξημερώματα, σε επτά αγώνες απέναντι σε Μπουλς, Καβαλίερς, Μάβερικς, Νικς, Λέικερς, Μάτζικ και Κινγκς, ο Αντετοκούνμπο έχει εκτοξεύσει το ποσοστό του στο 78.8%.

Η αλήθεια είναι πως η στατιστική αναφέρει 76.5%, ωστόσο υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια. Ο Γιάννης έχει χρεωθεί με δύο παραβάσεις 10 δευτερολέπτων, δεν έχει εκτελέσει αυτές τις βολές, όμως η στατιστική υπηρεσία του τις έχει χρεώσει ως άστοχες. Αν τις αφαιρέσουμε και κρατήσουμε τις εκτελεσμένες, τότε ο Greek Freak έχει βάλει 52/66, με τον μέσο όρο των πόντων του να αγγίζει τους 36 σε αυτή την επτάδα των αγώνων.

Σε 10 σεζόν στο NBA ο Αντετοκούνμπο σουτάρει με 71.4% από τη γραμμή (3652 εύστοχες σε 5117 εκτελεσμένες). Η καλύτερη επίδοσή του ήταν το 77% τη σεζόν 2016/17, ενώ η χειρότερη είναι το φετινό 63.1% που πάντως ανεβαίνει συνεχώς στα τελευταία παιχνίδια από τη στιγμή που ο Γιάννης άλλαξε και πάλι το στιλ του, όπως διαβάσατε πρόσφατα στην ανάλυση του Στέφανου Μακρή στο SPORT24.

Στο Μιλγουόκι, πάντως, ποτέ δεν ανησύχησαν πραγματικά, καθώς η δουλειά που γίνεται είναι συνεχής και πολύ διαφορετική από αυτή που μπορεί να φανταστεί κάποιος. Δείτε τι είχε πει ο Τζος Οπενχάιμερ πριν από μερικές εβδομάδε.

TAGS NBA ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ