NBA

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο πιο αποτελεσματικός stopper του Κέβιν Ντουράντ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μαρκάρει τον Κέβιν Ντουράντ σε αγώνα Νετς - Μπακς για τα playoffs 2020/21
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μαρκάρει τον Κέβιν Ντουράντ σε αγώνα Νετς - Μπακς για τα playoffs 2020/21 2021 AP PHOTO/KATHY WILLENS

Ένα γράφημα είναι αρκετό για να αποδείξει ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο πιο αποτελεσματικός αμυντικός απέναντι στον Κέβιν Ντουράντ τα τελευταία οκτώ χρόνια, λίγες ώρες πριν από το Game 6 της σειράς Μπακς - Νετς (PHOTO).

Η ιστορική, η θρυλική εμφάνιση του Κέβιν Ντουράντ στο Game 5 της ημιτελικής σειράς της Ανατολής ανάμεσα στους Νετς και τους Μπακς, είναι ακόμα "νωπή". Το κρεσέντο, η ραψωδία του KD μπήκε στις κορυφαίες στην ιστορία της Λίγκας, με τον Μάικ Μπουντενχόλζερ και την ομάδα του Μιλγουόκι να γνωρίζει ότι πρέπει να πάρει το αποψινό Game 6 (03:30 LIVE από το SPORT24) για να γυρίσει στο Μπρούκλιν και να διεκδικήσει εκεί την πρόκριση στους τελικούς της Περιφέρειας τα ξημερώματα της Κυριακής.

Το ερώτημα είναι αν ο Μπουντενχόλζερ θα προσαρμόσει την άμυνά του στον Ντουράντ, αν θα δοκιμάσει κάτι νέο, αν θα βάλει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο πάνω του για να τον δυσκολέψει με το μάκρος και το μέγεθός του. Σε αυτή την περίπτωση ο Greek Freak σίγουρα θα χρειαστεί να ξοδέψει περισσότερες δυνάμεις, σίγουρα θα κινδυνεύσει να φθαρεί με αμυντικά φάουλ, ωστόσο το γράφημα του Κερκ Γκόλντσμπερι είναι ξεκάθαρο και δείχνει ότι ο ηγέτης των Μπακς είναι ο κορυφαίος stopper του KD την τελευταία οκταετία, από τη μέρα δηλαδή που μπήκε στο ΝΒΑ μέχρι σήμερα.

Ο Αντετοκούνμπο έχει κρατήσει τον Ντουράντ στο χαμηλότερο ποσοστό ευστοχίας απέναντι σε έναν συγκεκριμένο αμυντικό, με τον Τρέβορ Αρίζα, τον Γουέσλι Τζόνσον, τον Τόριαν Πρινς, τον Άντονι Ντέιβις, τον Ντάνι Γκριν, τον Πολ Τζορτζ, τον Τόνι Άλεν, τον Ρούντι Γκέι και τον Τζρου Χόλιντεϊ να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα. Οι πιο αναποτελεσματικοί, αντίθετα, είναι οι Αλ-Φαρούκ Αμίνου, Γκόρντον Χέιγουορντ, Ντάντε Κάνινγχαμ, ΝτιΆντρε Τζόρνταν, Τρίσταν Τόμπσον, απέναντι στον οποίο ο Ντουράντ σουτάρει με το απίστευτο 70%.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο πιο αποτελεσματικός stopper του Κέβιν Ντουράντ
KIRK GOLDSBERRY
TAGS NBA ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΚΕΒΙΝ ΝΤΟΥΡΑΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ