NBA

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν είναι ο πιο αργός στην εκτέλεση των βολών

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε φάση από αγώνα της σειράς Νετς - Μπακς για τα ημιτελικά της Ανατολικής Περιφέρειας
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε φάση από αγώνα της σειράς Νετς - Μπακς για τα ημιτελικά της Ανατολικής Περιφέρειας 2021 AP PHOTO/KATHY WILLENS

Και όμως, ο Μοντρέζλ Χάρελ είναι ο πιο αργός παίκτης στο ΝΒΑ στην διαδικασία για την εκτέλεση μιας βολής, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπό να βλέπει τον Μπριν Φορμπς, τον συμπαίκτη του στους Μιλγουόκι Μπακς, να είναι ο γρηγορότερος.

Για τον χρόνο που χρειάζεται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μέχρι να εκτελέσει ελεύθερη βολή, έχουν ειπωθεί πολλά. Το ΝΒΑ πίεσε τους διαιτητές για να τιμωρούν τον Greek Freak κάθε φορά που εκείνος ξεπερνούσε τα 10 δευτερόλεπτα στη γραμμή, ωστόσο σύμφωνα με τον Mike Beuoy και τα δεδομένα του στο @inpredict, ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς δεν είναι ο πιο αργός στη Λίγκα!

Σύμφωνα με τον Beuoy ο Αντετοκούνμπο χρειάζεται 29.6 δευτερόλεπτα για όλη τη διαδικασία μίας βολής (ανάσες, πάσα από τον διαιτητή, ρουτίνα πριν από την εκτέλεση), επίδοση που είναι κατά 0.6 πιο γρήγορη από εκείνη του Μοντρέζλ Χάρελ που θέλει 30.2 για κάθε βολή. Πασκάλ Σιάκαμ (28.1), Σερτζ Ιμπάκα (27.4) και ΝτιΆντρε Τζόρνταν (27.4) συμπληρώνουν την πεντάδα με τους πιο αργούς σουτέρ, ενώ Γκομπέρ, Τζεφ Γκριν, Γκασόλ, Φέιβορς, Τρίσταν Τόμπσον είναι στην δεκάδα.

Όσο για τους πιο γρήγορους; Ο συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μπακς, Μπριν Φορμπς, είναι ο ταχύτερος εκτελεστής (17.3 δευτερόλεπτα), με τον Ντάβις Μπέρτανς (17.7), τον Τι Τζέι Γουόρεν (18), τον Μάντι Χιλντ (18.4), τον Άαρον Χόλιντεϊ (18.9) να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα και τους Τζόρνταν Πουλ, Αρ Τζέι Μπάρετ, Ντι'Άντονι Μέλτον, Μάλκολμ Μπρόγκντον, Μόουζες Μπράουν να ακολουθούν.

Οι μετρήσεις αφορούν τον μέσο όρο κάθε παίκτη την τελευταία διετία.

TAGS NBA ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ