ΜΠΑΣΚΕΤ

"Ο Φώτσης ήθελε να επιστρέψει στις ρίζες του"

"Ο Φώτσης ήθελε να επιστρέψει στις ρίζες του"

Ο Θανάσης Θωμόπουλος μεγάλωσε με την εικόνα του Αντώνη Φώτση στο κλειστό των Ιλισίων, πλέον θα είναι όμως ο προπονητής του. Ο 29χρονος τεχνικός μίλησε στο Sport24.gr για το παρασκήνιο της επιστροφής του "Μπάτμαν" στα Ιλίσια και τις συζητήσεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες.

Η μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού στην Ελλάδα δεν έγινε από τον Παναθηναϊκό Superfoods ή τον Ολυμπιακό, αλλά από τον Ηλυσιακό. Σε άλλες εποχές (αυτές των παχέων αγελάδων) κάτι τέτοιο θα μπορούσε να δικαιολογηθεί, τη δεδομένη χρονική στιγμή όμως η μετακίνηση του Αντώνη Φώτση στους "κιτρινόμαυρους" δεν ήταν κάτι αναμενόμενο. Ενόσω το όνομα του 36χρονου φόργουορντ κυκλοφορούσε στην αγορά για ομάδες σαν τον Άρη, εκείνος επέλεξε να ξαναφορέσει την πρώτη φανέλα που έβαλε ποτέ του. Αυτή του Ηλυσιακού .

Εκεί θα συναντήσει έναν προπονητή που μεγάλωσε με την εικόνα του ως εφήβου στο κλειστό των Ιλισίων, πριν πάρει τη μεταγραφή στον Παναθηναϊκό το 1997. Ο Θανάσης Θωμόπουλος θα έχει την τύχη (και τη χαρά) να έχει υπό τις οδηγίες του τον "Μπάτμαν" την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο 29χρονος προπονητής εξήγησε στο Sport24.gr πως η ιστορία της επιστροφής του Αντώνη Φώτση στον Ηλυσιακό ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες.

" Μου τηλεφώνησε ο πατέρας του για να με ρωτήσει πως έχει η κατάσταση στην ομάδα, κι αν υπάρχει πρόβλημα να ενταχθεί ο Αντώνης στο ρόστερ", ανέφερε αρχικά ο Θανάσης Θωμόπουλος για να συνεχίσει λέγοντας πως " ο κ. Βαγγέλης είναι η ζωντανή ιστορία του Ηλυσιακού, όπως φυσικά κι ο Αντώνης. Από την στιγμή που δεν έβρισκε λοιπόν κάτι που να τον καλύπτει, σκέφτηκε να παίξει για την πρώτη του ομάδα, να επιστρέψει στις ρίζες του. Προφανώς από μέρους μας δεν υπήρχε θέμα να συζητήσουμε κάτι. Όταν ένας παίκτης τέτοιου βεληνεκούς, με αυτό το βιογραφικό, τις επιτυχίες και το ήθος σού εξηγεί πως θέλει να παίξει για σένα, δεν ρωτάς κάτι παραπάνω. Απλά κοιτάζεις να εξασφαλίσεις πως όλο αυτό το όνειρο, θα γίνει πραγματικότητα".

Ενδεικτικό του πως βλέπουν τον Ηλυσιακό ο Βαγγέλης και ο Αντώνης Φώτσης είναι η ατάκα του πρώτου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το νεαρό τεχνικό, τον οποίο ρώτησε αν θα δημιουργηθούν ανισορροπίες εντός του ρόστερ: " Του εξήγησα πως δεν τίθεται θέμα να προβληματιστεί κάποιο από τα παιδιά που είχαμε ήδη στην ομάδα, ας ερχόταν ο Αντώνης στην ομάδα, κι ας προβληματιζόμουν εγώ". Μπορεί μάλιστα οι μεταγραφικές προτεραιότητές του να αφορούσαν σε απόκτηση ενός γκαρντ (κι όχι ψηλού), αλλά αυτό είναι ψιλά γράμματα για τον ίδιο, όπως παραδέχθηκε: "Δεν πειράζει, ας παίξει και γκαρντ", είπε γελώντας.

"Ο Φώτσης ήθελε να επιστρέψει στις ρίζες του"

Ο κόσμος θα έχει λοιπόν έναν πολύ καλό (εξαιρετικό) λόγο για να παρακολουθεί το πρωτάθλημα της Α' ΕΣΚΑ. Ποιος δεν θα ήθελε να δει τον Αντώνη Φώτση να αγωνίζεται, έστω μακριά από τα φώτα της (πολλής) δημοσιότητας. " Θα είναι κινητή διαφήμιση όχι μόνο για τον σύλλογο, αλλά για όλο το πρωτάθλημα", παραδέχεται ο Θανάσης Θωμόπουλος, ο οποίος προσδοκά σε οφέλη πολύ μεγαλύτερα από τα καθαρά αγωνιστικά της ανδρικής ομάδας του Ηλυσιακού: " Το τι θα κάνει η ανδρική ομάδα είναι το λιγότερο. Το σημαντικό είναι πως ο Ηλυσιακός μπορεί να προσελκύσει ακόμη περισσότερα παιδιά, νεαρούς αθλητές που θα θέλουν να παίξουν στην ίδια ομάδα με τον Αντώνη Φώτση, να προπονούνται στο ίδιο γήπεδο. Είναι πολύ μεγάλη ιστορία για τον σύλλογο να έχει έναν τέτοιο παίκτη στις τάξεις του, γιατί τα οφέλη είναι πολύ περισσότερα από αυτά που φαίνονται στα σαράντα λεπτά ενός αγώνα".

Παρεμπιπτόντως, ο 29χρονος τεχνικός θα έχει τη δυνατότητα να κοουτσάρει έναν παίκτη που πριν από είκοσι χρόνια έβλεπε στο ίδιο γήπεδο να περνάει ατελείωτες ώρες, κάνοντας σουτ. " Ήμουν στις ακαδημίες του Ηλυσιακού, όταν ο Αντώνης έπαιζε στα παιδικοεφηβικά. Δεν τον πρόλαβα περισσότερο, αλλά δεν θα ξεχάσω ποτέ την εικόνα του να κάθεται τέσσερις και πέντε ώρες μετά από την προπόνηση για να κάνει σουτ με τη βοήθεια του πατέρα του, Βαγγέλη, στις πλαϊνές μπασκέτες στα Ιλίσια. Είναι μια εικόνα που δεν μπορώ να ξεχάσω και μου έχει μείνει. Είναι δείγμα του πόσο ήθελε από τότε να ξεχωρίσει και να κάνει σπουδαία καριέρα, όπως κι έγινε".

Για το φινάλε, τον ρωτήσαμε για το πλέον επίκαιρο θέμα, τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Μπορεί ο Ηλυσιακός να μην βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία, αλλά ποιος δεν θα ήθελε να βλέπει πλέον τους αγώνες του, έστω από την τηλεόραση. Η απάντησή του; " Πλέον, θα δεχόμαστε προτάσεις για τα τηλεοπτικά μας", αποκρίθηκε γελώντας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ