ΕΣΑΚΕ

Ο ΕΣΑΚΕ κρατάει τον Άρη στη Stoiximan Basket League 2021/22

Ο ΕΣΑΚΕ κρατάει τον Άρη στη Stoiximan Basket League 2021/22
EUROKINISSI

Αν και η εισήγηση για την ΚΑΕ Άρης ήταν αρχικά αρνητική, το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε (με ψήφους 7-3) να δοθεί άδεια συμμετοχής στους κιτρινόμαυρους για τη Stoiximan Basket League 2021/22.

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή (2/7) το πρώτο στάδιο της διαδικασίας αξιολόγησης που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον ΕΣΑΚΕ για την αδειοδότηση των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League 2021/22.

Όπως ανακοινώθηκε, οι εισηγητικές εκθέσεις ήταν 10 θετικές και μία αρνητική, για την ΚΑΕ Άρης, ωστόσο το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ συνεδρίασε σήμερα και ύστερα από αναλυτική διαδικασία ψήφισε υπέρ της συμμετοχής των κιτρινόμαυρων, με ψήφους 7-3.

Έτσι, δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα έχουν οι Παναθηναϊκός, Λαύριο, ΑΕΚ, Προμηθέας, ΠΑΟΚ, Περιστέρι, Κολοσσός, Ιωνικός, Άρης, Ηρακλής, Λάρισα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

"Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της διαδικασίας Αξιολόγησης που πραγματοποιείται για πρώτη φορά από τον ΕΣΑΚΕ σε εφαρμογή της απόφασης του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού «Έλεγχος νομιμότητας του Κανονισμού του Άρθρου 105 ΠΑΡ. 4. Ν. 2725/1999».

Η διαδικασία Αδειοδότησης ήταν ένα πάγιο αίτημα του ΕΣΑΚΕ προκειμένου να προστατευθεί η ακεραιότητα και η ομαλή διεξαγωγή του Πρωταθλήματος, να βελτιωθεί η χρηματοοικονομική δυνατότητα των ΚΑΕ, αυξάνοντας την διαφάνεια και την αξιοπιστία, να προστατευτούν οι πιστωτές και να συμβάλει στην εξυγίανση των ομάδων.

Το πρώτο στάδιο της διαδικασίας Αξιολόγησης ολοκληρώθηκε εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών. Η Επιτροπή Αξιολόγησης έλεγξε και επεξεργάστηκε τα στοιχεία που υπέβαλλαν οι ομάδες μετά από συνεχείς συνεδριάσεις τις τελευταίες 15 ημέρες και κατέθεσε τις εισηγητικές εκθέσεις της στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ στις 30 Ιουνίου.

Οι εισηγητικές εκθέσεις ήταν 10 θετικές και μια αρνητική για την ΚΑΕ Άρης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ στην σημερινή (2/7) συνεδρίαση του και ύστερα από αναλυτική διαδικασία αποφάσισε ομόφωνα για τις δέκα ομάδες και με ψήφους 7-3 για την ΚΑΕ Άρης να χορηγήσει δικαίωμα συμμετοχής στο Πρωτάθλημα 2021-22 στις 11 ΚΑΕ, οι οποίες μετείχαν στην Stoiximan Basket League 2020-21 και βάσει της κατάταξης έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο νέο Πρωτάθλημα".

TAGS ΕΣΑΚΕ STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ