NBA

Ο Έλον Μασκ μπορεί να αγοράσει 12 ομάδες του ΝΒΑ με τα χρήματα που δίνει για την εξαγορά του Twitter

Ο Έλον Μασκ
Ο Έλον Μασκ © 2022 PATRICK PLEUL / POOL PHOTO VIA AP

Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε ότι επιθυμεί να εξαγοράσει το 100% των μετοχών του Twitter αντί 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το Front Office Sports προσέγγισε το θέμα, εξηγώντας πόσες και ποιες ομάδες του ΝΒΑ θα μπορούσε να αγοράσει με το ίδιο ποσό.

Πριν από περίπου ένα μήνα, ο Έλον Μασκ αποφάσισε να μπει στον κόσμο των social media, εξαγοράζοντας το 10% των μετοχών του Twitter. Ο -κατά το Forbes- πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη με περιουσία που αγγίζει τα 267 δισεκατομμύρια δολάρια, αποφάσισε να πάει ένα βήμα παρακάτω. Τι σημαίνει αυτό; Εξέφρασε επιθυμία για την αγορά του συνόλου των μετοχών του Twitter, αντί ποσού που φτάνει τα 43 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αν μη τι άλλο πρόκειται για επιχειρηματική/επενδυτική κίνηση, η οποία οδήγησε το Front Office Sports να κάνει τους σχετικούς υπολογισμούς προκειμένου να διαπιστώσει πόσες και ποιες ομάδες του ΝΒΑ, του NFL και του MLB θα μπορούσε να κάνει δικές του, εφόσον διέθετε το ίδιο ακριβώς ποσό.

Σύμφωνα λοιπόν με την χρηματιστηριακή αξία, όπως την κατέγραψε το Forbes για το 2021/22, ο Έλον Μασκ θα μπορούσε να αγοράσει τους δώδεκα (12) οργανισμούς με τη μεγαλύτερη αξία, ήτοι το 40% των ομάδων του ΝΒΑ. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους:

  1. Νιου Γιορκ Νικς - 5.8 δισ. δολάρια
  2. Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς - 5.6 δισ. δολάρια
  3. Λος Άντζελες Λέικερς - 5.5 δισ. δολάρια
  4. Σικάγο Μπουλς - 3.65 δισ. δολάρια
  5. Μπόστον Σέλτικς - 3.55 δισ. δολάρια
  6. Λος Άντζελες Κλίπερς - 3.3 δισ. δολάρια
  7. Μπρούκλιν Νετς - 3.2 δισ. δολάρια
  8. Χιούστον Ρόκετς - 2.75 δισ. δολάρια
  9. Ντάλας Μάβερικς - 2.7 δισ. δολάρια
  10. Τορόντο Ράπτορς - 2.48 δισ. δολάρια
  11. Φιλαντέλφια Σίξερς - 2.45 δισ. δολάρια
  12. Μαϊάμι Χιτ - 2.3 δισ. δολάρια

Για την ιστορία, οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι στη 17η θέση της λίστας για την χρηματιστηριακή τους αξία, η οποία φτάνει τα 1.9 δισ. δολάρια.

TAGS NBA ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ ΛΕΙΚΕΡΣ ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΛΙΠΕΡΣ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ ΣΙΞΕΡΣ ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ