ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ

Ο Χένρι Ντόμερκαντ προβιβάστηκε στους Σικάγο Μπουλς για να διδάξει την τέχνη του τριπόντου

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και νυν μέλος των Σικάγο Μπουλς, Χένρι Ντόμερκαντ
Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και νυν μέλος των Σικάγο Μπουλς, Χένρι Ντόμερκαντ EUROKINISSI

Μέλος του τεχνικού επιτελείου των Σικάγο Μπουλς έγινε ο Χένρι Ντόμερκαντ, ο παλαίμαχος Αμερικανός μπόμπερ που θα βοηθήσει τους παίκτες των Ταύρων να βελτιώσουν το περιφερειακό τους σουτ.

Στα 40 του χρόνια, ο Χένρι Ντόμερκαντ προβιβάστηκε από τους Γουίντι Σίτι Μπουλς της G-League στους Σικάγο Μπουλς του ΝΒΑ. Ο οργανισμός ανακοίνωσε πως ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας που έκανε σπουδαία καριέρα στην Ευρώπη ανέλαβε ρόλο υπεύθυνου ανάπτυξης των παικτών των Ταύρων, θα συνεργαστεί με τον head coach Μπίλι Ντόνοβαν και τον leading assistant Μορίς Τσικς και είναι προφανές ότι θα προσπαθήσει να διδάξει την τέχνη του τριπόντου, χάρη στο οποίο ήταν ένας από τους σημαντικότερους εκτελεστές της EuroLeague από το 2004 έως το 2014.

Ο Ντόμερκαντ έπαιξε στην Εφές Πίλσεν, τη Σιένα, την Ούνικς Καζάν και τη Γαλατασαράι, πέρασε από την Ελλάδα τη σεζόν 2006/07 για λογαριασμό του Ολυμπιακού και σε 149 αγώνες στη EuroLeague σούταρε με το σπουδαίο 42.2% από την περιφέρεια. Με την ερυθρόλευκη φανέλα είχε 44.4%, ενώ με τη Σιένα άγγιξε την περίοδο 2009/10 το 51%. Σαν παίκτης δεν βρέθηκε ποτέ στο ΝΒΑ, ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στους Μέιν Ρεντ Κλος και τώρα θα έχει την πρώτη του ευκαιρία για να ζήσει το lifestyle της κορυφαίας Λίγκας του πλανήτη, με στόχο να πάρει ακόμη περισσότερες προαγωγές στο μέλλον.

TAGS ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ NBA ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ