ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Ο Αζίζ Γιλντιρίμ υπόσχεται επιστροφή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη Φενέρμπαχτσε με μπάτζετ 35 εκατομμυρίων

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο της Φενέρμπαχτσε σε αγώνα της Euroleague κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο της Φενέρμπαχτσε σε αγώνα της Euroleague κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ EUROKINISSI SPORTS

Έτοιμος να πείσει τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να γυρίσει στη Φενέρμπαχτσε δηλώνει ο πρώην πρόεδρος, Αζίζ Γιλντιρίμ, μία ημέρα πριν από τις εκλογές στον σύλλογο της Κωνσταντινούπολης. "Αλί Κοτς, κάνε το τμήμα μπάσκετ ανώνυμη εταιρεία, για να την αγοράσω και να τον φέρω αμέσως πίσω" ήταν η δήλωσή του.

Την ώρα που ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς βρίσκεται σε επαφές με την Παρτίζαν (προχωρημένες για κάποιους, για συμφωνία μιλούν άλλοι), ο πρώην πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε βάζει φωτιά στην μπασκετική Ευρώπη μία ημέρα πριν από τις εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στον σύλλογο της Κωνσταντινούπολης.

Ο Αζίζ Γιλντιρίμ, ο οποίος δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία αλλά παραμένει ισχυρό μέλος του οργανισμού, δήλωσε πως η ομάδα έχει πολλά χρήματα και πρέπει να πείσει τον Σέρβο πολυνίκη προπονητή να αναλάβει ξανά την τεχνική της ηγεσία ώστε να βρίσκεται κάθε χρόνο στα Final Four της EuroLeague. Υπό έναν όρο: να μετατραπεί το τμήμα μπάσκετ σε ανώνυμη εταιρεία για να το αγοράσει και να επενδύσει μαζί με ένα γκρουπ δικών του ανθρώπων 30-35 εκατομμύρια ευρώ ετησίως! Όπως ήταν λογικό, ο Γιλντιρίμ προκάλεσε πολλή "φασαρία" στην Τουρκία, αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

"Δημιουργήσαμε ένα μπραντ που έπαιξε σε Final Four για τέσσερα σερί χρόνια. Πήραμε έναν τίτλο, έχουμε φιλικές σχέσεις με τον Ομπράντοβιτς και για να είμαστε επιτυχημένοι, χρειαζόμαστε έναν πραγματικά καλό προπονητή. Είναι δύσκολο να βρεις δάσκαλο σαν εκείνον, όταν τον χάσαμε, ήταν αδύνατο να τον αντικαταστήσουμε. Είμαι στενοχωρημένος επειδή μια ομάδα σαν την Φενέρμπαχτσε έχει φτάσει σε αυτό το σημείο, διότι δουλέψαμε σκληρά, την κάναμε πρωταθλήτρια όταν δεν υπήρχε καν χορηγός στην φανέλα. Το μπάτζετ ήταν 30 εκατομμύρια, με δανεικά από την Ουλκέρ και από τις τράπεζες, τα οποία πληρώσαμε. Όταν πουλήσαμε το όνομα του γηπέδου, καλύψαμε τα χρέη, τα οποία έφτασαν τα 60-70 εκατομμύρια σε μια τετραετία" ήταν τα λόγια του Γιλντιρίμ.

"Η πρότασή μου είναι η εξής: Κ. Αλί Κοτς, μιλήστε αύριο και πείτε ότι θα μετατραπεί η Φενέρμπαχτσε σε ανώνυμη εταιρεία. Αυτό θέλω μόνο, για να την αγοράσω με ένα γκρουπ φίλων μου και να φέρω αμέσως τον Ομπράντοβιτς πίσω στην ομάδα! Θα είμαστε στο Final Four κάθε χρόνο, έχουμε πάρα πολλά χρήματα" πρόσθεσε ο Γιλντιρίμ, με τις φήμες να λένε ότι ο Σέρβος διέκοψε τις διαπραγματεύσεις με την Παρτίζαν για να δει πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στον σύλλογο της Κωνσταντινούπολης με τον οποίο πάτησε στην κορυφή της Ευρώπης το 2017.

TAGS ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ EUROLEAGUE ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ