ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Αϊζέια Κάναν στο SPORT24: "Ήταν πολύ όμορφο το συναίσθημα όταν άκουσα τ' όνομά μου από τον κόσμο"

Ο Αϊζέια Κάναν στο SPORT24: "Ήταν πολύ όμορφο το συναίσθημα όταν άκουσα τ' όνομά μου από τον κόσμο"

Με 17 πόντους σε 25'09'' συμμετοχής, ο Αϊζέια Κάναν ήταν από τους κορυφαίους του Ολυμπιακού στο εκκωφαντικό 95-71 κόντρα στον Παναθηναϊκό, αποθέωθηκε από τον κόσμο στην επιστροφή της αποστολής στο ΣΕΦ και μίλησε στο SPORT24.

Ο Ολυμπιακός ήταν απολαυστικός και καταιγιστικός στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό, έπαιξε εκπληκτικό μπάσκετ και θριάμβευσε με 95-71, κλείνοντας ονειρεμένα το 2022.

Για τον Αϊζέια Κάναν ήταν ένας αγώνας - πρόκληση κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο και ειδικά μέσα στην έδρα του. Σαν να ήξερε την ιδιαιτερότητα αυτών των παιχνιδιών και το πόση σημασία έχουν για όλο τον ερυθρόλευκο οργανισμό, πραγματοποιώντας μια από τις πιο μεστές φετινές εμφανίσεις του.

Το καλοκαίρι ήρθε μετά βαΐων και κλάδων στο λιμάνι και η αλήθεια είναι πως μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να σταθεροποιήσει την απόδοσή του στα υψηλότερα δυνατά στάνταρ. Παιχνίδια όμως όπως αυτά με τον Παναθηναϊκό μπορούν να αποτελέσουν το απαραίτητο "καύσιμο" για μια σταθερά ανοδική πορεία από 'δω και πέρα.

Στην αναμέτρηση με το τριφύλλι, ο Κάναν έδειξε για ποιο λόγο ο Ολυμπιακός έσπευσε να τον κλείσει αμέσως μόλις ο Τάιλερ Ντόρσεϊ γνωστοποίησε την απόφασή του να μετακομίσει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για λογαριασμό των Ντάλας Μάβερικς.

Ο Αμερικανός γκαρντ μέτρησε 17 πόντους σε 25'09'' συμμετοχής και μετά τους έντονους πανηγυρισμούς κατά την επιστροφή της αποστολής των ερυθρολεύκων από το ΣΕΦ, όπου για πρώτη φορά άκουσε ρυθμικά τ' όνομά του, μίλησε στο SPORT24 για το σπουδαίο διπλό και την δική του πειστική εμφάνιση.

Πώς έζησες το πρώτο σου ντέρμπι στο ΟΑΚΑ;

"Το πρώτο μου ντέρμπι στο ΟΑΚΑ πήγε καλά. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ήρθαν προετοιμασμένοι και δημιούργησαν ωραία αρμόσφαιρα. Είχαμε μια εβδομάδα καλών προπονήσεων κι αυτό φάνηκε απόψε (σ.σ. χθες)".

Ο κόσμος για πρώτη φορά φώναξε ρυθμικά το όνομά σου. Πώς αισθάνθηκες;

"Ήταν ένα πολύ όμορφο συναίσθημα. Πάντα μας στηρίζουν και μας δείχνουν την αγάπη τους. Τέτοιου είδους παιχνίδια σημαίνουν πολλά για αυτούς και ένιωσα καλά που απέδωσα όσο καλύτερα μπορούσα".

Το πίστευες ότι ο Ολυμπιακός θα κάνει τέτοια εμφάνιση στο ΟΑΚΑ;

"Ήμασταν όλοι συγκεντρωμένοι στην προετοιμασία του αγώνα. Ξέραμε ότι είχαμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ότι η αντιπαλότητα είναι μεγάλη και θέλαμε να δώσουμε στους οπαδούς ένα καλό ματς. Χαίρομαι πολύ που κερδίσαμε, γιατί αυτό σημαίνει πολλά και για εμάς και για ολόκληρο τον οργανισμό".

Τι πήγαινε στραβά στα προηγούμενα ματς και τι έκανε διαφορετικά ο Ολυμπιακός σε αυτό το παιχνίδι;

"Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Δεν μπορώ να πω ποιες είναι ακριβώς οι διαφορές. Παίξαμε άμυνα, κυκλοφορήσαμε καλά την μπάλα, όλοι ένιωθαν καλά με το παιχνίδι τους απόψε. Ήταν ένα ντέρμπι αιωνίων και οι προσδοκίες ήταν υψηλές, οπότε χαίρομαι που η ομάδα μου μπόρεσε να φύγει με την νίκη. Δεν ξέρω τι άλλαξε, αλλά ήμασταν απλά πεινασμένοι και θέλαμε πολύ να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι".

Δείτε την Game Night:

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ