ΑΡΗΣ

Ο 19χρονος ηγέτης, Αλέξανδρος Βεζένκοφ

Ο 19χρονος ηγέτης, Αλέξανδρος Βεζένκοφ
INTIME SPORTS

Μετά την 11η αγωνιστική της ΣΚΡΑΤΣ Basket League. ο Άρης έχει ρεκόρ 6-4 (να θυμίσουμε ότι εκκρεμεί το ματς με τον ΠΑΟΚ -ακόμα) και ξεκάθαρο ηγέτη τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ. Τι έχει κάνει; Δείτε.

Το 91-60 του Άρη επί των Τρικάλων, ήταν η έκτη επιτυχία του Άρη στη φετινή ΣΚΡΑΤΣ Basket League, σε δέκα ματς που έχουν δώσει οι "κίτρινοι", καθώς ακόμα ουδείς γνωρίζει πότε (και αν) θα γίνει το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ που εκκρεμεί από τη 2η ημέρα.

Ήταν και η πιο άνετη εκ των πέντε ματς που "άνοιξαν" την 11η αγωνιστική , με τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ να είναι ο κύριος λόγος. Ο 19χρονος πάουερ φόργουορντ τελείωσε με 24 πόντους, εκ των οποίων τους 22 τους σκόραρε στο πρώτο ημίχρονο. Αμφότερες οι επιδόσεις είναι νέο καρίρ χάι. Επί του συνόλου, ξεπέρασε για έναν πόντο την προηγούμενη καλύτερη επίδοση (στα 67 ματς που έχει παραστεί στην Α1): ήταν οι 23 που σκόραρε φέτος εναντίον της Κηφισιάς, για την 5η αγωνιστική (8/11), ενώ άλλους τόσους είχε μετρήσει πέρυσι, σε ματς με τον Απόλλωνα, στην Πάτρα.

Παρ' όλα αυτά, τα όσα έκανε με τα Τρίκαλα δεν τα 'χει ξανακάνει. Πιο συγκεκριμένα, έμεινε στο παρκέ για 23.52'' και σε αυτό το διάστημα είχε 2/2 βολές, 8/10 διπ. και 2/3 τρίποντα, άρπαξε 7 ριμπάουντ, έδωσε 1 ασίστ, έκανε 1 κλέψιμο και δεν υπέπεσε ούτε σε ένα παράπτωμα, για να φτάσει το 34, στο σύστημα αξιολόγησης. Επίσης, καρίρ χάι.

Στα δέκα παιχνίδια της παρέας του, φέτος, έχει σκοράρει 177 πόντους (17.7π. κατά μ.ο.), με τη σούμα να τον κάνει οδηγό της σχετικής λίστας, έχει αρπάξει 82 ριμπάουντ και είναι στο Νο3 της κατηγορίας, έχει δει 49 δίποντα να 'χουν ευτυχή κατάληξη (είναι τρίτος και σε αυτήν την κατηγορία), σε 86 προσπάθειες (56.9%), ενώ το 51,3% που έχει στα τρίποντα (20/39) δείχνουν πως όποιος τον αναλαμβάνει στην άμυνα, πρέπει να τον κυνηγά παντού. Τα 32.75'' που παίζει κατά μ.ο. είναι επίσης, η τρίτη μεγαλύτερη επίδοση (επί της ουσίας, είναι δεύτερος, καθώς ο Μάικ Τζέιμς έχει αποχωρήσει και άρα μένει μόνο ο Φαγιέ του Ρεθύμνου και των 33.33'' ανά αγώνα).

Με αυτά και με αυτά, είναι ο πολυτιμότερος παίκτης (με 220 στον πίνακα αξιολόγησης, με τον Μαυροειδή να ακολουθεί με 219).

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ