ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ

Ντούσαν Ίβκοβιτς, η τελευταία συνέντευξη: "Στην Ελλάδα έλεγαν ότι είμαι τύρρανος με τους παίκτες, το έχεις ακούσει αυτό;"

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μιλάει στον απεσταλμένο του SPORT24 στο Βελιγράδι
Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μιλάει στον απεσταλμένο του SPORT24 στο Βελιγράδι © DARKO DUCKIN / DARKODUCKIN.COM

Οι πρώτες εμπειρίες από την Ελλάδα, η προπόνηση στον Άρη και η άποψη πως "ο Ντούντα δεν ξέρει από Βεντέτες". Η ατάκα του Ντούσαν Ίβκοβιτς στο SPORT24 για την ταμπέλα που του είχαν βάλει.

Οι ιστορίες για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και την καριέρα του είναι πάρα πολλές. Άπειρες. Ο ίδιος μοιράστηκε πολλές εξ αυτών στο SPORT24, όταν άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του, μερικούς μήνες πριν από τον θάνατό του.

Θυμήθηκε πώς μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη για τον Άρη, αλλά και το γεγονός πως από πολύ νωρίς τού έβαλαν μια ταμπέλα. Ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με τις βεντέτες των ομάδων.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αναλυτικά το απόσπασμα από τη συνέντευξη του Ντούσαν Ίβκοβιτς στο SPORT24:

"Στην Ελλάδα έλεγαν "ο Ντούντα δεν ξέρει από βεντέτες". Το έχεις ακούσει αυτό; Ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Έλεγαν ότι είμαι τύραννος με τους παίκτες, ότι τους βρίζω και πόσα ακόμη. Εγώ όμως, αυτό που ζητούσα πάντα από τους παίκτες μου ήταν να δώσουν πιο πολλά στο γήπεδο.

Με όσους λοιπόν είχαν τη διάθεση να κυνηγήσουν τον μέγιστο βαθμό βελτίωσής τους, δούλεψα πολύ σκληρά. Ξέρεις, εκείνα τα χρόνια υπήρχε η φιλοσοφία ότι οι καλύτεροι παίκτες δεν πρέπει να έρχονται στην πρωινή προπόνηση, αλλά να κοιμούνται και να ξεκουράζονται.

Εγώ δεν μπορούσα να λειτουργήσω έτσι, ήθελα να κάνουμε ατομική τεχνική και τακτική. Στη μουρμούρα λοιπόν, οι παίκτες είναι πάντα κοντά με τους δημοσιογράφους και λένε διάφορα.

Όταν πέρασαν τα χρόνια, καταλάβαιναν όμως ότι χάρη στη δουλειά που κάνουν στο γήπεδο έρχεται η μεγάλη βελτίωση και όλοι είναι κερδισμένοι. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου.

Σήμερα το μπάσκετ είναι διαφορετικό, οι καλύτεροι παίκτες έχουν προσωπικό προπονητή, ψυχολόγο και δουλεύουν σε όλα. Εγώ δούλευα πάντα μόνος και πιστεύω ότι για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να είσαι όχι μόνο προπονητής, αλλά και ηγέτης, να έχεις προσωπικότητα.

Από αυτή τη δουλειά να βγει κάτι. Κάποιοι προσπαθούν να δουλέψουν σκληρά και πολύ, αλλά βγάζουν αρνητικό αποτέλεσμα. Πρέπει να ξέρεις πώς δουλεύεις και με ποιον. Για παράδειγμα με τον Γκάλη.

Ο Νίκος Γκάλης ήταν τότε διαφορετικός παίκτης. Όταν λέω "διαφορετικός" τι εννοώ. Είχε πολύ δυνατό σώμα. Έπαιζε τρομερή άμυνα και είχε πολύ μεγάλη αίσθηση του καλαθιού".

Ντούσαν Ίβκοβιτς - Η τελευταία συνέντευξη της ζωής του

Ο μεγάλος Ντούσαν Ίβκοβιτς μίλησε αποκλειστικά στο SPORT24 και έδωσε την τελευταία συνέντευξη της ζωής του. Μίλησε για όλους και για όλα. Από το πως ήρθε στην Ελλάδα, την πρόταση του Σωκράτη Κόκκαλη, την ΤΣΣΚΑ και το “όχι” στους Ντένβερ Νάγκετς μέχρι και τον τελικό της Πόλης.

Ντούσαν Ίβκοβιτς, The Story

TAGS ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ