NBA

Ντουράντ: "Χρειάστηκε να μάθω να περπατάω από την αρχή, δεν ανησυχώ μήπως ξανατραυματιστώ"

Ο Κέβιν Ντουράντ παρακολουθει αγώνα των Νετς με τους Λέικερς τον Μάρτιο του 2020
Ο Κέβιν Ντουράντ παρακολουθει αγώνα των Νετς με τους Λέικερς τον Μάρτιο του 2020 AP PHOTO/MARCIO JOSE SANCHEZ, FILE

Ο Κέβιν Ντουράντ δήλωσε πως πρακτικά χρειάστηκε να μάθει να περπατάει από την αρχή μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στον αχίλλειο τένοντα, ωστόσο πλέον είναι υγιής και δεν φοβάται κάποιον νέο τραυματισμό.

Ο Κέβιν Ντουράντ ήταν ειλικρινής: Η αποθεραπεία του μετά τον σοβαρό τραυματισμό του (ρήξη αχίλλειου τένοντα) στους Τελικούς του 2019 ανάμεσα στους Ράπτορς και τους Γουόριορς ήταν δύσκολη και επίπονη. Πλέον ωστόσο είναι υγιής.

Έχοντας μείνει εκτός παρκέ για σχεδόν 1.5 χρόνο, ο Ντουράντ ετοιμάζεται πλέον να φορέσει την φανέλα των Νετς και μιλώντας στα ΜΜΕ στην Media Day της ομάδας του παραδέχθηκε ότι αρκετά πράγματα ήταν δύσκολα όσο ανάρρωνε, αλλά πλέον είναι υγιής.

"Σίγουρα όσα συνέβησαν ήταν καινούρια για εμένα, γιατί δεν είχα στο παρελθόν κάποιον τόσο σοβαρό τραυματισμό. Ποτέ δεν είχα λείψει περισσότερο από τρεις μήνες, όταν σε αυτό τον τραυματισμό χρειάστηκε να περιμένω 3-4 μήνες μόνο και μόνο για να ξεκινήσω ένα πιο έντονο πρόγραμμα αποθεραπείας" δήλωσε αρχικά ο Ντουράντ, για να προσθέσει:

"Χρειάστηκε να μάθω να περπατάω από την αρχή. Βασικά χρειαζόταν να έχω βοήθεια τους πρώτους 3-4 μήνες και αυτό ήταν δύσκολο. Τις πρώτες ημέρες δεν επιτρεπόταν καν να περπατήσω. Οπότε οι στόχοι που τέθηκαν ήταν πρώτα να περπατήσω, μετά να μάθω να τρέχω και να πηδάω και να συνηθίσω πάλι συγκεκριμένες κινήσεις.

Όλη αυτή η διαδικασία έχει υποτιμηθεί από τον κόσμο. Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ότι ο αχίλλειος τένοντας είναι ένας από τους πιο δυνατούς τένοντες στο σώμα, οπότε όταν υποστεί ρήξη χρειάζεται αρκετός καιρός για να συνέρθεις και να τον επαναφέρεις".

Κλείνοντας, ο Ντουράντ ξεκαθάρισε ότι αισθάνεται καλά πλέον: "Κάθε άσκηση που έχω κάνει και κάνω πλέον τα δίνω όλα. Είμαι στο ΝΒΑ 14 χρόνια και ξέρω ότι ακόμα και χωρίς αυτό τον τραυματισμό δεν θα βρισκόμουν στο 100% αυτή τη στιγμή. Νιώθω καλά όμως.

Παίζω χωρίς να ανησυχώ μήπως ξανατραυματιστώ, επειδή καμία φορά μπορεί κάποιος να εστιάζει τόσο πολύ σε αυτό που στο τέλος τραυματίζεται. Παίρνω τα πράγματα μέρα με τη μέρα. Νιώθω καλά που παίζω. Πιστεύω ότι όλα θα μου έρθουν φυσικά από ένα σημείο και μετά".

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ