ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Ντεβόντε Γκριν: Το μεγάλο τρίποντο, η συμβουλή και η Μούσα του

Ο Ντεβόντε Γκριν δέχεται τα "μπράβο" του συμπαίκτη του μετά το buzzer beater απέναντι στον Άρη
Ο Ντεβόντε Γκριν δέχεται τα συγχαρητήρια του συμπαίκτη του EUROKINISSI

Ο Ντεβόντε Γκριν έβαλε το μεγαλύτερο σουτ της πρεμιέρας στη Basket League, για το οποίο δήλωσε στο Sport24.gr έτοιμος από καιρό. Η συμβουλή του αδελφού του, Ντάνι, η απόφαση της τελευταίας στιγμής και... η Μούσα του.

Το Μεσολόγγι πανηγύρισε τη νίκη στην παρθενική του εμφάνιση σε αγώνα της Basket League, χάρη στο τρίποντο του Ντεβόντε Γκριν. Το εντός έδρας παιχνίδι με τον Άρη έγινε μερικά χιλιόμετρα μακριά από την πόλη στην οποία εδρεύει η ομάδα (συγκεκριμένα στο Αγρίνιο), τα φώτα στο γήπεδο έσβησαν δύο φορές (στο 1ο και στο 38ο λεπτό), στο φινάλε όμως, οι παίκτες του Ντίνου Καλαμπάκου ήταν αυτοί που χαμογέλασαν.

Ο πολύπειρος τεχνικός έδωσε την μπάλα στον Ντεβόντε Γκριν στην τελευταία κατοχή του αγώνα και... έκανε τον σταυρό του, όπως εξήγησε ο ίδιος λίγα λεπτά μετά το φινάλε της αναμέτρησης. Ο νεαρός γκαρντ πάντως ήξερε τι τι έκανε. Ήταν προετοιμασμένος.

"Φυσικά είχα στο μυαλό μου αυτή την ατάκα του αδελφού μου (γελάει). Έπρεπε να είμαι έτοιμος πνευματικά, έτσι κι αλλιώς. Δεν είχα πάντως κάτι από πριν στο μυαλό μου, για το πώς θα επιτεθώ. Δεν σκεφτόμουν κάτι συγκεκριμένο. Διάβασα την άμυνα του αντιπάλου μου, έμεινε λίγο πίσω γιατί φοβήθηκε ότι θα πάω για τη διείσδυση, οπότε τότε αποφάσισα να σουτάρω για τρεις" δήλωσε στο Sport24.gr για το σουτ που έκρινε το αποτέλεσμα στο παιχνίδι με τον Άρη.

Κι αν οι κίτρινοι ήταν αυτοί που έκαναν την εντυπωσιακή αντεπίθεση στο τελευταίο λεπτό, βάζοντας τρία τρίποντα (δύο άμεσα κι ένα έμμεσο), ο Ντεβόντε Γκριν έδωσε τη λύση την πιο κατάλληλη στιγμή.

"Ο Άρης έκανε την αντεπίθεσή του στο τέλος, σχεδόν πήγαμε να χαρίσουμε τη νίκη στον αντίπαλο. Σίγουρα η δεύτερη διακοπή ρεύματος δεν βοήθησε στο κομμάτι του ρυθμού μας, αλλά στο τέλος αυτό που μετράει είναι η νίκη. Κι εμείς είμαστε πολύ χαρούμενοι που πανηγυρίσαμε στο τέλος" σημείωσε χαρακτηριστικά, πριν εξηγήσει πως πάντως: "Είναι μια περίοδος προσαρμογής για μένα, επειδή ο τρόπος παιχνιδιού εδώ στην Ευρώπη είναι πολύ διαφορετικός από τις ΗΠΑ. Προσπαθώ να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα και να εγκλιματιστώ απόλυτα, δεδομένα όμως σου λέω ότι απόλαυσα το πρώτο μου παιχνίδι".

Ο ΜΕΝΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Η ΜΟΥΣΑ ΤΟΥ

Το Μεσολόγγι αποτελεί τον πρώτο σταθμό της επαγγελματικής του καριέρας, έχει όμως από πίσω του έναν άνθρωπο που ξέρει καλά τα κατατόπια και λειτουργεί ως συμβουλάτοράς του. Ο αδελφός του, Ντάνι, είναι αυτός που τον συμβουλεύει και του δείχνει τον δρόμο, ως ένα σημείο. Δίχως να παρεμβαίνει απόλυτα, θέλει να τον προστατεύσει και να τον προετοιμάσει για όσα πρόκειται να βιώσει στον επαγγελματικό μαραθώνιο, με αφετηρία το Μεσολόγγι.

"Ο Ντάνι είναι μέντοράς μου, αυτό στο λέω με σιγουριά. Όχι μόνο γιατί είναι μεγαλύτερος ηλικιακά, αλλά κι επειδή έχει παίξει στην Ευρώπη και ξέρει αρκετά πράγματα. Μου είπε ότι θα αντιμετωπίσω μια διαφορετική κατάσταση σε σχέση με τις ΗΠΑ και ότι θα πρέπει να είμαι έτοιμος να προσαρμοστώ στα δεδομένα, στον τρόπο παιχνιδιού και στη φιλοσοφία. Μου τόνισε όμως να έχω αυτοπεποίθηση και να μην χάσω ποτέ την εμπιστοσύνη στις ικανότητές μου" ανέφερε επ' αυτού.

Ο Ντεβόντε Γκριν κατά την παρουσίαση των ομάδων σε αγώνα της Basket League
Ο Ντεβόντε Γκριν σε αγώνα της Basket League EUROKINISSI

Κι η ερώτηση... του ενός εκατομμυρίου: Ποιος είναι ο καλύτερος σουτέρ της οικογένειας; "Αν ρωτάς εμένα, θα λέω τον εαυτό μου κάθε φορά. Ειδικά μετά από αυτό το σουτ..." απάντησε γελώντας, θέλοντας να βάλει λίγο αλατοπίπερο στις συγκρίσεις που γίνονται.

Παρεμπιπτόντως, ο Ντεβόντε Γκριν έχει μια μεγάλη αγάπη: τα σκυλιά. Λίγες ημέρες μετά την άφιξή του στη χώρα πήρε ένα μικρό σκυλάκι, στο οποίο μάλιστα έδωσε το όνομα "Κλειώ". "Την ονόμασα έτσι λόγω της παρουσίας μου στην Ελλάδα" εξήγησε, κάνοντας αναφορά στις Μούσες της μυθολογίας. Η Κλειώ ήταν η Μούσα της ιστορίας, σαν αυτή που θέλει να γράψει ο ίδιος στα παρκέ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ