NBA

Ντάβις Μπέρτανς, ο απόλυτα μονοδιάστατος παίκτης των 80 εκατομμυρίων

Ο Νταβίς Μπέρτανς των Γουίζαρντς
Ο Νταβίς Μπέρτανς των Γουίζαρντς Ⓒ 2021 NICK WASS/ ASSOCIATED PRESS

Κοντά σε ένα ιστορικό ρεκόρ στο ΝΒΑ, μια επίδοση που μοιάζει εξωπραγματική, βρίσκεται ο Ντάβις Μπέρτανς των Ουάσινγκτον Γουίζαρντς. Δείτε το μονοδιάστατο παιχνίδι του Λετονού, με τη βοήθεια του InStat Scout.

Όταν στη διάρκεια της off season οι Γουίζαρντς του έδωσαν 80 εκατομμύρια δολάγια τα τα επόμενα πέντε χρόνια, πολύς κόσμος σοκαρίστηκε. Ο Ντάβις Μπέρτανς πήρε στα 28 του ένα συμβόλαιο πιθανότατα πολύ μεγαλύτερο από αυτό που πραγματικά αξίζει και φέτος βρίσκεται στον δρόμο για να γράψει ένα απίθανο ρεκόρ που ουδείς έχει γράψει στην ιστορία του ΝΒΑ.

Ο Λετονός σουτέρ της ομάδας της Ουάσινγκτον θα γίνει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, στο τέλος της σεζόν 2020/21 ο πρώτος στην ιστορία της Λίγκας με περισσότερους από 10 πόντους και λιγότερο από ένα εκτελεσμένο δίποντο ανά αγώνα! Αυτή τη στιγμή ο Μπέρτανς έχει 11.2 πόντους από 40% στο τρίποντο, εκτελεί 7.3 σουτ από την περιφέρεια και βάζει 2.9 κατά μέσο όρο, ενώ έχει 0.4 ανά 0.9 δίποντα στα 24.5 λεπτά που του δίνει κάθε βράδυ ο Σκοτ Μπρουκς.

Ο Μπέρτανς είναι ο απόλυτος μονοδιάστατος παίκτης. Δεν είναι καλός αμυντικός, δεν έχει ποστ παιχνίδι, δεν είναι αξιόλογος πασέρ, δεν έχει δείξει αξιόπιστος ριμπάουντερ, είναι ένας καλός σουτέρ που στην καλή βραδιά του μπορεί να βάλει πέντε, έξι, επτά σουτ πίσω από τη γραμμή των 7μ.25.

Δείτε τα shotcharts του Μπέρτανς στη σεζόν 2020/21 από το InStat Scout:

Ντάβις Μπέρτανς, ο απόλυτα μονοδιάστατος παίκτης των 80 εκατομμυρίων
Ντάβις Μπέρτανς, ο απόλυτα μονοδιάστατος παίκτης των 80 εκατομμυρίων
TAGS NBA ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΓΟΥΙΖΑΡΝΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ