NBA

Ο Νοά ρίχνει τίτλους τέλους στην καριέρα του

Ο Γιοακίμ Νοά σε αγώνα των Κλίπερς με τους Θάντερ την σεζόν 2019/20
Ο Γιοακίμ Νοά σε αγώνα των Κλίπερς με τους Θάντερ την σεζόν 2019/20 MIKE EHRMANN/POOL PHOTO VIA AP

Ο Γιοακίμ Νοά έμεινε ελεύθερος από τους Κλίπερς, με τον μάνατζέρ του να αποκαλύπτει ότι ο έμπειρος σέντερ κατά πάσα πιθανότητα θα αποσυρθεί από τα παρκέ.

Δεν είχε το φινάλε που ονειρευόταν, αλλά τουλάχιστον ο Γιοακίμ Νοά ετοιμάζεται να ρίξει αυλαία σε μία σπουδαία καριέρα όπως ήθελε: Όρθιος, παίζοντας μερικά παιχνίδια πριν αποσυρθεί.

Ο Γάλλος σέντερ έμεινε ελεύθερος από τους Κλίπερς (οι οποίοι κράτησαν τον Ρέτζι Τζάκσον και ανακοίνωσαν τον Νικολά Μπατούμ), με τον μάνατζέρ του, Μπιλ Ντάφι, να αποκαλύπτει στο ESPN ότι ο άλλοτε All Star θα ανακοινώσει σύντομα την απόσυρσή του από τα παρκέ.

Ο Νοά επιλέχθηκε στο Νο9 του ΝΒΑ Draft 2007, προερχόμενος από δύο σερί κατακτήσεις πρωταθλήματος στο NCAA με το Φλόριντα (παρέα με τον Αλ Χόρφορντ). Κατά την διάρκεια της πλούσιας καριέρας του φόρεσε τις φανέλες των Μπουλς, Νικς, Γκρίζλις και Κλίπερς, κλήθηκε σε δύο All Star Game και αναδείχθηκε "Αμυντικός της χρονιάς" το 2014, ενώ έχει μέσους όρους καριέρας 8.8 πόντους, 9 ριμπάουντ, 2.8 ασιστ και 1.3 κοψίματα σε 28 λεπτά συμμετοχής.

Ο Νοά πρόλαβε να αγωνιστεί την σεζόν 2019/20 μόλις σε 5 παιχνίδια με τους Κλίπερς, έχοντας 2.8 πόντους και 3.2 ριμπάουντ μέσο όρο σε 10 λεπτά συμμετοχής. Αυτό ωστόσο που τον ενδιέφερε πραγματικά ήταν να αποσυρθεί με τους δικούς του όρους, αφού πριν την έναρξη της σεζόν 2019/20 είχε υποστεί ρήξη αχίλλειου τένοντας στην μπανιέρα του και δεν ήθελε να εγκαταλείψει τα παρκέ με τόσο άδοξο τρόπο.

TAGS NBA ΗΠΑ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΛΙΠΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ