NBA

Οι Πέλικανς έκαναν την έκπληξη με τον Σταν Βαν Γκάντι

Ο Σταν Βαν Γκάντι, νέος προπονητής των Νιου Ορλίανς Πέλικανς
Ο Σταν Βαν Γκάντι, πολύπειρος προπονητής του ΝΒΑ AP PHOTOS

Οι Νιου Ορλίανς Πέλικανς έβγαλαν τον Σταν Βαν Γκάντι από τη ναφθαλίνη και του έδωσαν το τιμόνι της ομάδας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Στα 61 του χρόνια, μετά από ένα μπρέικ δύο ετών, ο Σταν Βαν Γκάντι επιστρέφει στους πάγκους και στο ΝΒΑ καθώς σύμφωνα με έγκυρα media των ΗΠΑ συμφώνησε με τους Πέλικανς σε συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών!

Αυτός θα είναι ο τέταρτος σταθμός του έμπειρου προπονητή στο ΝΒΑ, καθώς προηγήθηκαν οι Μαϊάμι Χιτ από το 2003 έως το 2005, οι Ορλάντο Μάτζικ από το 2007 έως το 2012 και οι Ντιτρόιτ Πίστονς από το 2014 έως το 2018.

Σε 907 αγώνες στη Λίγκα ο Βαν Γκάντι έχει 523 νίκες και 384 ήττες (ποσοστό επιτυχίας 57.7%), μία συμμετοχή στους τελικούς (το 2009 με τους Μάτζικ) και δύο συμμετοχές σε All-Star Games, το 2005 και το 2010.

Στη Νέα Ορλεάνη ο Βαν Γκάντι θα συναντήσει τον Ζάιον Γουίλιαμσον και αρκετούς νεαρούς όπως ο Λόνζο Μπολ, ο Μπράντον Ίνγκραμ και ο Τζάκσον Χέιζ που μαζί με τους βετεράνους Τζρου Χόλιντεϊ, Τζέι Τζέι Ρέντικ μπορούν να στοχεύσουν στην οκτάδα της πολύ δυνατής Δύσης.

TAGS NBA ΝΙΟΥ ΟΡΛΙΑΝΣ ΠΕΛΙΚΑΝΣ ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ