NBA

Οι Νετς είδαν την άλλη πλευρά του φεγγαριού

Ο Τζέιμς Χάρντεν και ο Κέβιν Ντουράντ με την φανέλα των Νετς
Ο Τζέιμς Χάρντεν και ο Κέβιν Ντουράντ με την φανέλα των Νετς Ⓒ 2021 ADAM HUNGER/ASSOCIATED PRESS

Οι Νετς των Ντουράντ, Χάρντεν και Ίρβινγκ είδαν όλα τα θετικά και όλα τα αρνητικά τους να παρατίθενται στο παρκέ στην ήττα από τους Καβαλίερς, σε μία επιβεβαίωση ότι οι διεκδικητές του τίτλου δεν χτίζονται σε μία μέρα.

Οι Νετς είχαν για πρώτη φορά τους Κέβιν Ντουράντ, Τζέιμς Χάρντεν και Καϊρί Ίρβινγκ ταυτόχρονα στο παρκέ. Οι τρεις σταρ τους έβαλαν μαζί 96 πόντους. Αλλά το Μπρούκλιν έχασε. Και μάλιστα όχι από κάποιον διεκδικητή, αλλά από τους νεανικούς Καβαλίερς, που τους νίκησαν με 147-135 έπειτα από 2 παρατάσεις.

Η προσγείωση στην πραγματικότητα είναι πλέον γεγονός για τους Νετς. Μετά τις δύο (δύσκολες) νίκες επί των Μάτζικ και των Μπακς – που ήρθαν χωρίς τον Καϊρί Ίρβινγκ – οι Νεοϋορκέζοι είδαν στο Κλίβελαντ να παρατίθενται στο παρκέ όλα τα θετικά και τα αρνητικά που περίμεναν όλοι από αυτούς όταν τίναξαν την μπάνκα στον αέρα για χάρη του Χάρντεν. Η ειρωνεία; Στην σκιά της τρομερής 42αρας του Σέξτον, ηταν δύο πρώην παίκτες των Νετς που έβαλαν και αυτοί την υπογραφή τους στην νίκη: Ο Ταϊρόν Πρινς (17 πόντοι) και ο Τζάρετ Άλεν (12 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 4 κοψίματα), σε μια υπενθύμιση για το πόσο σημαντικοί είναι οι ρολίστες σε μία ομάδα.

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν περίμενε από τους Νετς να γίνουν ξαφνικά οι προ τριετίας Γουόριορς και να τα διαλύσουν όλα. Το γεγονός ωστόσο ότι ήταν οι – χωρίς Ντάριους Γκάρλαντ – Καβαλίερς που τους νίκησαν ήταν μία καλή υπενθύμιση σχετικά με τα ψεγάδια των Νετς.

Ο ΣΕΞΤΟΝ ΚΑΤΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΨΕΓΑΔΙ ΤΩΝ ΝΕΤΣ

Όταν οι Νετς τα έπαιζαν όλα για όλα με την απόκτηση του Χάρντεν, διαλύοντας το βάθος του πάγκου τους, αρκούσε μία ματιά στο ρόστερ για να καταλάβει κανείς το πλέον ξεκάθαρο πρόβλημα της ομάδας: Στο ρόστερ δεν υπάρχουν αρκετοί καλοί αμυντικοί, ειδικά στην περιφέρεια, αφού λείπουν τόσο ένας γκαρντ με γρήγορα πόδια, όσο και ένας γκαρντ/φόργουορντ (πέραν του Ντουράντ) με μέγεθος. Κόντρα στους Καβαλίερς φάνηκε ξεκάθαρα αυτό το πρόβλημα.

Ο Κόλιν Σέξτον έκανε ό,τι ήθελε κόντρα στους Νετς, είτε σημαδεύοντας τον (μοναδικό σέντερ της ομάδας) ΝτιΆντρε Τζόρνταν σε καταστάσεις Πικ εν Ρολ σουτάροντας μετά από ντρίμπλα – αφού ο Τζόρνταν παίζει άμυνα drop μένοντας πίσω και δίνει το σουτ – είτε απλώς παίζοντας ένας εναντίον ενός, εκθέτοντας κυρίως τον Ίρβινγκ (5 από τα 16 εύστοχα σουτ του τα έβαλε ενώ τον μάρκαρε ο σταρ των Νετς), αλλά και γενικά όποιον κλήθηκε να τον μαρκάρει είτε κανονικά, είτε μέσω αλλαγών.

Οι Νετς δοκίμασαν πράγματα στον Σέξτον, ενώ για μεγάλο διάστημα έμειναν σταθεροί και στην λογική των αλλαγών στα σκριν. Αυτή η στρατηγική όμως έχει λογική όταν μπορούν οι παίκτες να την υποστηρίξουν. Με εξαίρεση ωστόσο τον Κέβιν Ντουράντ, κανένας άλλος παίκτης του ροτέισον των Νετς δεν μπορεί να μαρκάρει με συνέπεια στην περιφέρεια, με τον Σέξτον να σκοράρει όπως και όποτε ήθελε κόντρα σε παίκτες όπως ο Τζο Χάρις, ο Χάρντεν, ακόμα και ο Γκριν που κλήθηκαν πάνω στις αλλαγές να τον μαρκάρουν.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΩΖΕΙ ΠΑΝΤΑ Η ΕΠΙΘΕΣΗ

Ένα πράγμα που ο κόσμος πιθανόν να μην ήξερε είναι ότι ακόμα και πριν την ανταλλαγή του Χάρντεν οι Νετς δεν ήταν ιδιαίτερα καλοί στην άμυνα, ενώ ήταν κάκιστοι και στον τομέα των αμυντικών ριμπάουντ. Ήταν ωστόσο η παρουσία του – εξαιρετικού μπλοκέρ – Τζάρετ Άλεν που κάλυπτε τρύπες και κάλυπτε προβλήματα. Η αποχώρησή του σε συνδυασμό με την έλευση του Χάρντεν απλώς έκανε ακόμα χειρότερα τα πράγματα, αφού το Μπρούκλιν παρατάσσει μία αρχική πεντάδα (Ίρβινγκ, Χάρντεν, Γκριν, Ντουράντ, Τζόρνταν) με μόλις έναν καλό αμυντικό (Ντουράντ) και έναν... συμπαθητικό (Τζόρνταν).

Είναι δεδομένο ότι οι Νετς έχουν περισσότερο ταλέντο από τις περισσότερες ομάδες του ΝΒΑ, τουλάχιστον όσον αφορά την πρώτη 6αδα παικτών στο ροτέισον. Όσο ωστόσο περιμένουν τις – δεδομένες – προσθήκες που θα έρθουν για να γεμίσει το ρόστερ, ξέρουν ότι θα είναι αναγκασμένοι να νικούν αποκλειστικά από την επίθεσή τους. Και θα θέλουν να το κάνουν με την ελπίδα ότι δεν θα “κάψουν” την τριάδα των σταρ τους, αφού κόντρα στους Καβς ο ο Χάρντεν έμεινε στο παρκέ τα 51 από τα 58 λεπτά του αγώνα, ο Ντουράντ αγωνίστηκε 50 λεπτά και ο Ίρβινγκ 48 λεπτά.

Το βάθος του πάγκου δεν χρειάζεται μόνο για τα playoffs – που έτσι κι αλλιώς οι ομάδες μικραίνουν το ροτέισον στους 8-9 παίκτες – αλλά κυρίως για την κανονική περίοδο για να μην καταπονούνται οι σταρ. Οι Νετς αυτή τη στιγμή όμως δεν έχουν την πολυτέλεια να ξεκουράζουν τους σταρ τους, αφού ο πάγκος τους είναι εξαιρετικά μικρός και αποτελείται κυρίως από παίκτες που έχουν να αποδείξουν πράγματα.

Οι Νετς προσπαθούν να χτίσουν μία ομάδα τίτλου. Βασικά, είναι διεκδικητές του τίτλου. Κόντρα στους Καβαλίερς ωστόσο ήρθε μία σκληρή υπενθύμιση: Οι διεκδικητές του τίτλου δεν χτίζονται σε μία μέρα και σίγουρα όχι στα λόγια. Η συνέχεια θα έχει πολύ ενδιαφέρον.

Photo Credits: ⓒ 2021 Adam Hunger/Associated Press

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ