ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Νέα βελτιωμένη πρόταση στον Καλάθη

Νέα βελτιωμένη πρόταση στον Καλάθη

Παναθηναϊκός και Νικ Καλάθης, έκαναν την Τρίτη το βράδυ άλλο ένα βήμα προς την επανένωσή τους. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Sport24.gr οι "πράσινοι" κατέθεσαν νέα βελτιωμένη πρόταση στον ομογενή γκαρντ.

Η διοίκηση των νταμπλούχων Ελλάδος έβαλε μπρος τις μηχανές για την ενίσχυση του ρόστερ και ο Νικ Καλάθης αποτελεί το βασικό στόχο. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία τις τελευταίες μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα βελτιωμένη πρόταση που κατέθεσε χθες ο Παναθηναϊκός, ξεπερνά τα 6.000.000 δολάρια για τριετές συμβόλαιο και σ’ αυτή αντικατοπτρίζεται η έντονη επιθυμία των νταμπλούχων, να τον εντάξουν και πάλι στο δυναμικό τους.

Ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός του προσφέρει πενταπλάσιες ετήσιες αποδοχές, σε σχέση μ’ εκείνες που θα έχει εάν μείνει στους Grizzlies. Οι μεικτές αποδοχές του Καλάθη, για την ερχόμενη σεζόν στο Μέμφις, μόλις και θα ξεπεράσουν τις 800.000 δολάρια. Εξ’ αυτών περίπου οι 440.000 δολάρια, είναι η «καθαρή» αμοιβή του.

Ο νέος ελληνικός Παναθηναϊκός

Ο ομογενής γκαρντ είναι έτοιμος να εγκαταλείψει το ΝΒΑ και τους Grizzlies και να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό. Στο συμβόλαιο που υπέγραψε πέρυσι με τους Grizzlies υπάρχει ειδικός όρος, που του δίνει το δικαίωμα, αν τον ενεργοποιήσει μέχρι και τις 30 Ιουνίου, να μείνει ελεύθερος και να μετακινηθεί σε οποιαδήποτε ομάδα εκτός ΝΒΑ. Σε διαφορετική περίπτωσης, από την 1η Ιουλίου, ενεργοποιείται για τον 2ο και τελευταίο χρόνο το συμβόλαιό του με τους Grizzlies.

Ο Καλάθης διαμήνυσε στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού πως θέλει να συζητήσει την πρόταση με την οικογένειά του και σε λίγες μέρες θ’ απαντήσει.

Πάντως, στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός αισιοδοξούν πως ο Καλάθης θα είναι η πρώτη φετινή μεταγραφή, γεγονός που θα χαροποιήσει ιδιαιτέρως τον νέο προπονητή, Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Στην πρώτη του χρονιά στο ΝΒΑ ο Καλάθης είχε μέσο όρο 4.9 πόντους, 2.9 ασίστ και 1.9 ριμπάουντ, ενώ όταν ξεκίνησε βασικός στο διάστημα της απουσίας του Mike Conley Jr (σ.σ 7 αγώνες), εκτόξευσε τα στατιστικά του, γράφοντας 14.7 πόντους, 4.9 ασίστ και 4.7 ριμπάουντ!

Φτιάξε το ρόστερ: Το poll του Παναθηναϊκού

Η σεζόν είχε άδοξο τέλος για εκείνον, αφού βρέθηκε θετικός στην απαγορευμένη ουσία ταμοξιφαϊνη και τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 20 αγώνων. Τους έξι από αυτούς τους εξέτισε στα playoffs, αφού δεν έπαιξε στη σειρά με τους Thunder. H τιμωρία του ισχύει μόνο για το ΝΒΑ.

Παράλληλα ο Καλάθης έχει δεσμευτεί πως θα είναι κανονικά στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας, για το Παγκόσμιο Κύπελλο και αναμένεται στην Αθήνα τον επόμενο μήνα.

Δεκτές όλες οι απόψεις και στο Twitter @ ndpapaioannou

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ