NBA

Νέα ανατροπή στο ΝΒΑ, οι παίκτες πιέζουν για πρεμιέρα στις 18 Ιανουαρίου

Ο Λεμπρόν Τζέιμς με αντίπαλο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο από αγώνα τον Μιλγουόκι με τους Λέικερς
Ο Λεμπρόν Τζέιμς με αντίπαλο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Μια κόντρα παικτών - ιδιοκτητών διαγράφεται στις ΗΠΑ, καθώς οι αθλητές δεν θέλουν να ξεκινήσει η σεζόν στις 22/12 και ζητούν τζάμπολ στις 18/1 του 2021.

Το πλάνο του Άνταμ Σίλβερ ήταν η πρεμιέρα της σεζόν 2020/21 να μεταφερθεί στις 18 Ιανουαρίου του 2021, την Martin Luther King Day, ωστόσο οι ιδιοκτήτες των 30 οργανισμών του ΝΒΑ δεν θέλουν να περιμένουν τόσο πολύ, δεν θέλουν να χάσουν χρόνο, ματς και να ελπίζουν ότι θα υπάρξει κόσμος στα γήπεδα με αποτέλεσμα να πιέζουν για τζάμπολ στις 22 Δεκεμβρίου με φόντο μια ελαφρώς μικρότερη κανονική περίοδο.

Προς το παρόν, πάντως, όλα δείχνουν να βρίσκονται στον αέρα καθώς σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Κρις Χέινς του Yahoo οι παίκτες πιέζουν ώστε το πρώτο τζάμπολ να γίνει στις 18/1/2021, με έναν μήνα καθυστέρηση δηλαδή σε σχέση με την επιθυμία των ιδιοκτητών. Είναι δεδομένο ότι σούπερσταρς όπως ο ΛεΜπρόν Τζέιμς θέλουν να απολαύσουν περισσότερο χρόνο πριν γυρίσουν στα παρκέ, άλλωστε ο Ντάνι Γκριν των Λος Άντζελες Λέικερς υποστήριξε πρόσφατα ότι ο King James δεν θα αγωνιστεί τον πρώτο μήνα σε περίπτωση που η χρονιά αρχίσει στις 22/12.

Αυτή τη στιγμή, όλα μοιάζουν στον αέρα καθώς στις 30/10 (σε δύο ημέρες δηλαδή) εκπνέει η διορία αθλητών και ιδιοκτητών για σπάσιμο ή τροποποιήσεις της συλλογικής σύμβασης εργασίας. Αν μία από τις δύο πλευρές τραβήξει το σχοινί και υπάρξει ρήγμα, το οποίο θα οδηγήσει σε διαπραγματεύσεις για νέα CBA και εκτός απροόπτου σε lockout διαρκείας, τότε το ΝΒΑ θα βρεθεί μπροστά σε ακόμα μία δύσκολη κατάσταση έχοντας χάσει 1.5 δις δολάρια τη σεζόν 2019/20 από την πανδημία, την κόντρα με την Κίνα, τη δημιουργία της φούσκας και την απώλεια εσόδων από τις πωλήσεις εισιτηρίων.

Όλα αυτά, την ώρα που ο Κομισάριος και οι συνεργάτες του προσπαθούν να υπολογίσουν το salary cap της σεζόν 2020/21. Όλα δείχνουν ότι στη χειρότερη των περιπτώσεων το ποσό θα μείνει στα 109 εκατομμύρια δολάρια, ίδιο δηλαδή με της περασμένης περιόδου, εξέλιξη σημαντική καθώς μέχρι πριν από μερικές ημέρες υπήρχαν φήμες για μείωση από 3 έως και 12 εκατομμύρια.

TAGS NBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ