NBA

NBA: Το συγκλονιστικό φινάλε στο Μπακς - Σέλτικς και τα αλλεπάλληλα χαμένα σουτ των Κελτών στην τελευταία φάση

NBA: Το συγκλονιστικό φινάλε στο Μπακς - Σέλτικς και τα αλλεπάλληλα χαμένα σουτ των Κελτών στην τελευταία φάση
2022 AP PHOTO/MORRY GASH

Το Game 3 ανάμεσα στους Μπακς και τους Σέλτικς ήταν δραματικό, η ομάδα της Βοστώνης έχασε αλλεπάλληλα σουτ και διαμαρτύρεται για διαιτητικό λάθος στα τελευταία 4.6'' του αγώνα, με τη νίκη ωστόσο να καταλήγει στο Μιλγουόκι.

Το βράδυ της Κυριακής (7/5) Μιλγουόκι, Μπακς και Μπόστον Σέλτικς πρόσφεραν εντυπωσιακό θέαμα και έπαιξαν σκληρό μπάσκετ, ανάλογο με αυτό των playoffs. Οι Κέλτες ηττήθηκαν στο νήμα από τους Μπακς, ωστόσο έχασαν ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν ακόμα και να πάρουν τη νίκη.

Πρωταγωνιστής του δραματικού φινάλε ήταν ο Μάρκους Σμαρτ που προσπάθησε να σηκωθεί για τρίποντο, δέχθηκε φάουλ από τον Τζρου Χόλιντεϊ, αλλά είδε τους διαιτητές να κρίνουν ότι ο γκαρντ του Μιλγουόκι σταμάτησε τον χρόνο κάτω και όχι στον αέρα.

Ο ίδιος τα είπε σε έντονο ύφος με τους διαιτητές του αγώνα, όμως η απόφαση δεν άλλαξε, μιας και ο προπονητής των Σέλτικς, Ίμε Ουντόκα, είχε ξοδέψει νωρίς το challenge και δεν μπορούσε να ζητήσει την επανεξέταση της φάσης στο replay. Έτσι, η Βοστώνη έχασε την ευκαιρία για τρεις βολές που πιθανότατα θα έφερναν το ματς στα ίσα.

Αυτό που έκανε ωστόσο ο Σμαρτ ήταν να βάλει την πρώτη βολή και να χάσει τη δεύτερη προκειμένου η ομάδα του να διεκδικήσει το ριμπάουντ μαζί και ακόμα μία ευκαιρία για να σκοράρει. Ο Σμαρτ πήρε το επιθετικό ριμπάουντ αλλά αστόχησε, ακολουθήσε μπαράζ άστοχων επιθέσεων από τους Αλ Χόρφορντ και Ρόμπερτ Γουίλιαμς με αποτέλεσμα ο χρόνος να εκπνεύσει και οι Μπακς να πάρουν τη νίκη και να κάνουν το 2-1 στη σειρά.

TAGS NBA ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ