NBA

NBA: Τα τελευταία 49 δευτερόλεπτα στο Νάγκετς - Μάβερικς ήταν γεμάτα τρέλα

Ο Λούκα Ντόντσιτς στον αγώνα των Μάβερικς με τους Νάγκετς
Ο Λούκα Ντόντσιτς στον αγώνα των Μάβερικς με τους Νάγκετς AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Εκεί που η μια ομάδα κρατούσε το πλεονέκτημα το παρέδιδε στην άλλη. Μάβερικς και Νάγκετς διαγωνίστηκαν στον τρόπο που μπορεί να χαθεί ένα παιχνίδι, πριν από το τελικό 116-115 χάρη στο νέο triple double του Λούκα Ντόντσιτς.

Η οριακή νίκη των Μάβερικς στο Ντένβερ είχε από τη μία το 52ο triple-double του Λούκα Ντόντσιτς. Από την άλλη ένα φινάλε γεμάτο ανατροπές. Διότι τη στιγμή που η μια ομάδα αποκτούσε πλεονέκτημα ερχόταν η άλλη να το κλέψει.

Ως το 116-115 του Ντάλας μεσολάβησαν πάρα πολλά σε λιγότερα από 50 δεύτερα.

Γι' αρχή το γωνιακό τρίποντο του Μπρους Μπράουν για το 112-111 των Νάγκετς. Προτού ο Φίνι-Σμιθ με δικό του μακρινό σουτ χάρη σε ασίστ πίσω από την πλάτη του Ντόντσιτς φέρει ξανά τους Μαβς στο +2 (114-112).

Κατόπιν ο Νίκολα Γιόκιτς κέρδισε φάουλ και πήγε στη γραμμή. Έχασε όμως την πρώτη, κάτι που φυσικά δεν συνηθίζει. Στο -1 και με λιγότερα από 11 δεύτερα στο χρονόμετρο οι Νάγκετς έκαναν φάουλ στον Ντινγουίντι. Αυτός ευστόχησε και το 116-113 έδωσε αβαντάζ στους Μαβς, που για να μην ρισκάρουν το τρίποντο πρόλαβαν να κάνουν φάουλ στον Μάρεϊ.

Οι βολές του Καναδού στα 6.2'' μείωσαν σε 116-115, προτού κληθεί να εκτελέσει τις κρίσιμες ο Τιμ Χαρνταγουέι. Στα 4.2'' και υπό μεγάλη πίεση είχε 0/2 και οι Σβόλοι μια τελευταία ευκαιρία. Ωστόσο ο Μάρεϊ καθυστέρησε αρκετά και το σουτ που εξαπέλυσε από το κέντρο ήταν υπό δύσκολες συνθήκες.

Δείτε όλα όσα έγιναν σε λιγότερα από 50 δεύτερα:

TAGS NBA ΜΑΒΕΡΙΚΣ ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ