NBA

NBA, τα 7 πράγματα που μας έμειναν από την βραδιά: Ο Ντέβιν Μπούκερ είναι ασταμάτητος

Ο Ντέβιν Μπούκερ των Σανς
Ο Ντέβιν Μπούκερ των Σανς Ⓒ 2022 RICK BOWMER/ ASSOCIATED PRESS

Ο Ντέβιν Μπούκερ που είναι ασταμάτητος, οι Χιτ που είναι… αλύπητοι και οι Χόρνετς που περνούν κρίση. Το SPORT24 παρουσιάζει τα 7 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA τα χαράματα. 

Ο Ντέβιν Μπούκερ και οι Σανς συνεχίζουν απτόητοι, οι Χιτ παραμένουν κυνικοί και οι Τζαζ δείχνουν να συνέρχονται και να ξεπερνούν την κρίση τους.

Το SPORT24 παρουσιάζει τα 7 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA, σε μία βραδιά με 5 αγώνες.

Το ματς της βραδιάς

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρχε κάποιο θρίλερ τα χαράματα. Ακόμα κι έτσι, ο αγώνας των Τζαζ με τους Νικς είχε σίγουρα ενδιαφέρουσα εξέλιξη, με την Γιούτα να ανατρέπει δύο φορές διαφορά 12 πόντων πριν φτάσει στην νίκη με 113-104.

Ο Ντόνοβαν Μιτσελ με 32 πόντους ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς να προσθέτει 20 πόντους. Για τους Νικς, ο Τζούλιους Ραντλ είχε 30 πόντους και ο Μίτσελ Ρόμπινσον 19 πόντους και 21 ριμπάουντ.

Η εμφάνιση της βραδιάς

Ο Ντέβιν Μπούκερ φαίνεται ότι έχει βάλει σκοπό να μπει στην κουβέντα για τον MVP της κανονικής περιόδου. Κόντρα στους Μπουλς (νίκη των Σανς στο Σικάγο με 124-127) έδωσε ακόμα ένα ρεσιτάλ, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 38 πόντους με 14/23 σουτ (5/10 τρίποντα), 5/6 βολές, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 38 λεπτά συμμετοχής, όντας - πάλι - ασταμάτητος.

Ο Μπούκερ είναι σε τρομερή κατάσταση. Μετράει ήδη τρεις 30αρες σε τέσσερα παιχνίδια τον Φλεβάρη, σκοράρει με άνεση, δημιουργεί καλύτερα. Οι Σανς είναι πρώτοι στο NBA. Αν αυτά τα δύο συνεχίσουν να ισχύουν, τότε θα είναι δύσκολο να μην συμπεριληφθεί ο Μπούκερ στην κουβέντα για τον MVP, έστω και ως… πέμπτος.

Απτόητοι οι Γουόριορς

Εννέα σερί νίκες. Αυτός είναι ο απολογισμός των Γουόριορς μετά την νίκη επί των Θάντερ (98-110) μέσα στην Οκλαχόμα Σίτι, σε ένα αποτέλεσμα που ήρθε στο ρελαντί, με τον Κλέι Τόμπσον (21 πόντοι) και τον Στεφ Κάρι (18 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 10 ασίστ) να παίρνουν βοήθεια από τον ανεβασμένο Τζόναθαν Κουμίνγκα (16 πόντοι).

Το Γκόλντεν Στέιτ παίρνει… επαγγελματικές νίκες τον τελευταίο καιρό και παραμένει στην δεύτερη θέση της Δύσης. Αγοράζει χρόνο μέχρι να επιστρέψει ο Ντρέιμοντ Γκριν και να κλείσει δυνατά την σεζόν. Οι Γουόριορς είναι ακόμα εδώ.

Οι Χιτ ειναι αλύπητοι

Το Μαϊάμι έδειξε - πάλι - το κυνικό του πρόσωπο, διαλύοντας με 121-100 τους Γουίζαρντς στην Ουάσινγκτον. Έφτασε έτσι τις τρεις σερί νίκες και παρέμεινε στην κορυφή της Ανατολής με ρεκόρ 35-20.

Το Μαϊάμι είναι σκληρό, κυνικό και… αλύπητο. Αν βρει μία ομάδα στα κάτω της, θα την διαλύσει. Αν βρει μία ομάδα στα πάνω της, θα προσπαθήσει να την ρίξει. Οι Χιτ άντεξαν στο πρώτο μισό της σεζόν παρά τους τραυματισμούς. Πλέον έχουν επιστρέψει οι περισσότεροι παίκτες τους. Και είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι.

Οι Χόρνετς σε κρίση

Όταν οι Χόρνετς είναι στα πάνω τους είναι απόλαυση. Όταν είναι στα κάτω τους όμως…έχουν θέμα. Αυτή την περίοδο βιώνουν την δεύτερη κατάσταση και μετά την εντός έδρας ήττα με κάτω τα χέρια από τους Ράπτορς έφτασαν τις 5 σερί ήττες. Προς υπεράσπισή τους και οι 5 ήττες ήρθαν από ομάδες που είτε βρίσκονται στην πρώτη 6αδα της περιφέρειάς τους (Χιτ και Καβαλίερς), είτε είναι εντός play-in τουρνουά και πολύ φορμαρισμένες (Ράπτορς, Κλίπερς και Σέλτικς). Ακόμα κι έτσι όμως, οι πέντε σερί ήττες δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά τον τελευταίο καιρό.

Οι Χόρνετς έχουν να δεχθούν κάτω από 100 πόντους από τις 17 Ιανουαρίου, μετρώντας 11 σερί αγώνες με +100 πόντους παθητικό. Τα χαμηλά σχήματα είναι γοητευτικά αλλά στοιχίζουν στην άμυνα. Αν στο παρκέ μένει ο Πλάμλι τότε χάνουν μέρος της επίθεσής τους. Σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε και ο τραυματισμός του Γκόρντον Χέιγουορντ, αν και αξίζει να αναφερθεί ότι κάποια στιγμή μέσα στην σεζόν έπαιξαν εξαιρετικό μπάσκετ όσο ο έμπειρος φόργουορντ απουσία. Ο επόμενος αντίπαλος των Χόρνετς είναι πάλι δύσκολος, αφού υποδέχονται τους Μπουλς. Κάποια στιγμή πρέπει να βγάλουν αντίδραση.

Οι Τζαζ συνέρχονται

Κρίση ήταν και πάει; Ίσως. Οι Τζαζ πέρασαν άσχημο φεγγάρι όσο έλειπαν οι Ντόνοβαν Μίτσελ και Ρούντι Γκομπέρ, τρώγοντας την μία σφαλιάρα μετά την άλλη. Η επιστροφή του πρώτου ωστόσο διόρθωσε τα πράγματα, με την Γιουτα να μετράει 3 σερί νίκες μετά την επικράτησή της επί των Νικς, όπου ο ίδιος σταμάτησε στους 32 πόντους.

Οι Τζαζ αυτή την στιγμή βρίσκονται σε ιδιαίτερη θέση. Είναι ομάδα 6αδας στην Δύση, δείχνοντας να υπερτερούν με σχετική άνεση των ομάδων που βρίσκονται από την 7η θέση και κάτω, άρα δεν κινδυνεύουν. Είναι όμως τουλάχιστον ένα επίπεδο κάτω από την ελίτ της περιφέρειας (Σανς, Γουόριορς) και δεν είναι σίγουρο ότι είναι καλύτεροι από τους Γκρίζλις και τους (πλήρεις) Νάγκετς και Μάβερικς. Αν θέλουν να ανέβουν επίπεδο χρειάζονται μία προσθήκη και η trade deadline (10 Φεβρουαρίου) είναι η τελευταία ευκαιρία τους. Ίσως ακουστεί κυνικό, αλλά το συμβόλαιο του Τζο Ινγκλς (εκτός για σεζόν) ίσως είναι η καλύτερη ελπίδα τους για αυτό.

Ο Μάικ Μπατίστ εκνευρίστηκε

Ο Μάικ Μπατίστ έχει ζήσει τα ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού, όπου το κλίμα δεν ήταν - και δεν είναι - ακριβώς… αθλητικό κάποιες φορές. Θα έλεγε κανείς ότι έχει ζήσει τα πάντα όσον αφορά τις συμπεριφορές των οπαδών. Κάπως έτσι, σίγουρα προκάλεσε εντύπωση η αντίδρασή του λίγο πριν το φινάλε του αγώνα των Γουίζαρντς με τους Χιτ, όταν κατευθύνθηκε προς την εξέδρα με σκοπό να τσακωθεί με οπαδό της Ουάσινγκτον (της ομάδας του δηλαδή) έπειτα από κάτι που άκουσε να του λένε.

Ο άλλοτε σέντερ του Παναθηναϊκού και νυν ασίσταντ των Γουίζαρντς δεν ξέφυγε περισσότερο, αφού - για καλή τύχη όλων - ο Μόντρεζλ Χάρελ έσπευσε αμέσως και τον συγκράτησε, πηγαίνοντάς τον στα αποδυτήρια. Η απορία βέβαια παραμένει: Τι μπορεί να άκουσε που δεν είχε ακούσει παλαιότερα στην καριέρα του ώστε να αντιδράσει έτσι; Ενδεχομένως κάποια στιγμή να μάθουμε την απάντηση.

TAGS NBA ΗΠΑ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ ΓΙΟΥΤΑ ΤΖΑΖ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΓΟΥΙΖΑΡΝΤΣ ΣΑΡΛΟΤ ΧΟΡΝΕΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ