NBA

NBA, τα 7 πράγματα που μας έμειναν από την βραδιά: Ο Λούκα Ντόντσιτς είναι πάλι... Λούκα Μάτζικ

Ο Λούκα Ντόντσιτς με την φανέλα των Μάβερικς
Ο Λούκα Ντόντσιτς με την φανέλα των Μάβερικς Ⓒ 2022 TONY GUTIERREZ/ASSOCIATED PRESS

Ο Λούκα Ντόντσιτς που έχει βρει για τα καλά ρυθμό, ο Βούτσεβιτς που δίνει αυτά που θέλουν οι Μπουλς και οι Νετς που δεν μπορούν να σηκώσουν κεφάλι. Το SPORT24 παρουσιάζει τα 7 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA τα χαράματα. 

Ο Λούκα Ντόντσιτς κουβαλάει τους Μάβερικς, ο Πασκάλ Σιάκαμ δίνει το κάτι παραπάνω στους Ράπτορς και οι Νετς παραμένον σε κρίση.

Το SPORT24 παρουσιάζει τα 7 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA σε μία βραδιά με 9 αγώνες.

Το ματς της βραδιάς

Οι Χόρνετς και οι Καβαλίερς πρόσφεραν στον κόσμο το ματς της βραδιάς. Στο τέλος, ήταν οι Καβς αυτοί που πήραν την νίκη με 101-102 χάρη σε δύο βολές του Κέβιν Λαβ (περισσότερα για αυτόν σε λίγο), ανατρέποντας διαφορά 17 πόντων. Βέβαια, νωρίτερα… έχασαν διαφορά 10 πόντων στην τέταρτη περίοδο, σε ένα τρελό ματς.

Ο Τζάρετ Άλεν με 29 πόντους και 22 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Λαβ να προσθέτει 25 πόντους, 22 εκ των οποίων στο δεύτερο ημίχρονο. Για τους Χόρνετς, ο Τέρι Ροζίερ είχε 24 πόντους και ο Κέλι Ούμπρε 21 πόντους.

Η εμφάνιση της βραδιάς

Σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από την 45λεπτη διακοπή επειδή το ένα καλάθι ήταν… στραβό, οι Μάβερικς νίκησαν με 107-98 τους Σίξερς. Και έχουν να ευχαριστούν τον Λούκα Ντόντσιτς για αυτό, αφού τελείωσε τον αγώνα με 33 πόντους, 13 ριμπάουντ, 15 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 40 λεπτά συμμετοχής.

Αυτή ήταν η 4η σερί 30αρα του Σλοβένου, ο οποίος κατά την διάρκεια του ματς ανέβηκε στην 10η θέση όλων των εποχών του NBA στα triple-double. Αυτό που ήταν πάντως ενδιαφέρον ήταν ότι κατά την διάρκεια του αγώνα έκανε δύο καρφώματα. Γιατί έχει αυτό σημασία; Επειδή στα προηγούμενα 37 παιχνίδια του φέτος είχε κάνει συνολικά… ένα κάρφωμα.

Στους 10 τελευταίους αγώνες του ο Σλοβένος έχει 30.3 πόντους, 9.9 ριμπάουντ, 10.2 ασίστ και 1.6 κλεψίματα μέσο όρο σε 37 λεπτά συμμετοχής. Το μήνυμα πλέον είναι σαφές: Ο Ντόντσιτς είναι ξανά… Ντόντσιτς. Έγινε πάλι Λούκα Μάτζικ και κουβαλάει το Ντάλας. Μένει να φανεί αν οι ρολίστες των Μαβς θα συνεχίσουν να στέκονται στο ύψος των προσδοκιών και - κυρίως - πότε και σε τι κατάσταση θα επιστρέψει ο Κρίσταπς Πορζίνγκις.

Ο Κέβιν Λαβ έσωσε τους Καβαλίερς

Η φετινή μπασκετική “Ανάσταση” του Κέβιν Λαβ είναι μία από τις πιο όμορφες ιστορίες στο NBA. Ο άλλοτε All Star φόργουορντ έχει βρει τον εαυτό του και παίζει πάλι καλό μπάσκετ. Κόντρα στους Χόρνετς έμελλε να είναι και αυτός που πήρε από το χέρι τους Καβς, σε μία εμφάνιση από τα παλιά, σημειώνοντας 22 από τους 25 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο.

Την φετινή σεζόν ο Λαβ έχει 14.5 πόντους, 7.5 ριμπάουντ και 2.1 ασίστ μέσο όρο με 39.6% στα τρίποντα (2.5/6.4 ανά αγώνα) σε 22 λεπτά συμμετοχής ερχόμενος από τον πάγκο. Παίζει λιγότερο από κάθε άλλη φορά στην καριέρα του. Δείχνει όμως χαρούμενος και ευτυχισμένος. Και αυτό σίγουρα αρέσει σε όλους.

Ο Νίκολα Βούτσεβιτς έχει αγριέψει

Ο Νίκολα Βούτσεβιτς χρειάστηκε αρκετό καιρό για να μάθει να παίζει στο πλευρό των ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν και Ζακ ΛαΒίν. Ήταν αυτός που θυσίασε περισσότερα από όλους στην επίθεση - όπως παραδοσιακά κάνουν οι ψηλοί όταν είναι στην ίδια ομάδα με δύο περιφερειακούς σκόρερ. Εδώ και καιρό όμως έχει πλέον προσαρμοστεί, με το γεγονός ότι σε κάποια παιχνιδια έλειπε ένας εκ των ΛαΒίν και ΝτεΡόζαν να παίζει τον ρόλο του. Κόντρα στους Πέισερς έλειπε ο ΛαΒίν και ο Βούτσεβιτς… ξεσάλωσε, έχοντας 36 πόντους και 17 ριμπάουντ στην νίκη του Σικάγο με 122-115 στην Ιντιάνα.

Ο Βούτσεβιτς είναι πλέον καλά. Στους 10 τελευταίους αγώνες των Μπουλς έχει 22.5 πόντους, 13.6 ριμπάουντ, 3.8 ασίστ και 1.4 κοψίματα μέσο όρο με 36% στα τρίποντα σε 36 λεπτά συμμετοχής. Οι Μπουλς παραμένουν στην κορυφή της Ανατολής παρά τις απουσίες τους. Και έχουν να ευχαριστούν και τον Μαυροβούνιο για αυτό.

Οι Νετς κινδυνεύουν

Οι Νετς ηττήθηκαν (και) στην Γιουτα με 125-102 από τους Τζαζ και έφτασαν τις 7 σερί ήττες, με τον Τζέιμς Χάρντεν να προσθέτει το όνομά του στο απουσιολόγιο δίπλα σε αυτά των Κέβιν Ντουράντ, Τζο Χάρις και ΛαΜάρκους Όλντριτζ. Κατά την διάρκεια του αγώνα έχασαν και τον Νικ Κλάξτον. Το Μπρούκλιν εξακολουθεί να μην είναι καλά.

Οι Νετς πλέον κινδυνεύουν να χάσουν την 6η θέση της Ανατολής, αφού έχουν ρεκόρ 29-23, με τους 7ους Ράπτορς (5 σερί νίκες) να έχουν ρεκόρ 28-23 και τους 8ους Σέλτικς (4 σερί νίκες) 29-25. Το Μπρούκλιν δεν είναι καθόλου καλά. Το γεγονός ότι ακούγεται έντονα ότι σκέφτεται να στείλει τον Τζέιμς Χάρντεν στους Σιξερς για χάρη του Μπεν Σίμονς δείχνει ότι πλέον όλα είναι ανοιχτά.

Οι Νετς είναι μία καλή ομάδα… στα χαρτιά, όταν είναι πλήρης. Φέτος όμως δεν ήταν ποτέ πλήρης. Είναι αλήθεια ότι αν με κάποιο τρόπο λύσουν τα - παααααρα πολλά - θέματά τους, τότε αν εμφανιστούν πλήρεις στα playoffs μάλλον κανείς δεν θα θέλει να τους βρει απέναντί του στον πρώτο γύρο. Τα “ΑΝ” των Νετς όμως δείχνουν να μεγαλώνουν μέρα με την μέρα. Στον κανονικό κόσμο - και όχι τον υποθετικό κόσμο των “ΑΝ” - μετρούν 7 σερί ήττες. Και δείχνει δύσκολο να σηκώσουν κεφάλι.

Ο Ρόμπερτ Γουίλιαμς είναι εδώ

Οι Σέλτικς μετρούν 4 σερί νίκες, ο Τζέισον Τέιτουμ παίρνει όλη την δόξα και αφήνει κάτι… ψίχουλα στον Τζέιλεν Μπράουν. Υπάρχει όμως και ένας παίκτης ο οποίος κάνει όλη την… βρώμικη δουλειά εδώ και καιρό: Ο Ρόμπερτ Γουίλιαμς, ο οποίος στην νίκη επί των Πίστονς (102-93) είχε 9 πόντους, 11 ριμπάουντ και 5 κοψίματα σε 32 λεπτά συμμετοχής.

Ο Γουίλιαμς ξεκίνησε μέτρια την σεζόν, ωστόσο παιχνίδι με το παιχνιδι γίνεται όλο και καλύτερους. Στους 20 τελευταίους αγώνες των Σέλτικς έχει 10.4 πόντους, 11.1 ριμάουντ, 3.1 ασίστ, 1.1 κλεψίματα και 2.8 κοψίματα μέσο όρο σε 32 λεπτά συμμετοχής. Η Βοστώνη έχει βρει τον επόμενο σέντερ της για χρόνια.

Ο Πασκάλ Σιάκαμ έχει βρει τον εαυτό του

Οι Ράπτορς συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν, νίκησαν (ξανά) τους Χοκς (125-114) και έφτασαν τις 5 σερί νίκες. Ο Πασκάλ Σιάκαμ τελείωσε το ματς με 33 πόντους και 9 ριμπάουντ, δειχνοντας ξανά σε φοβερή κατάσταση.

Έπειτα από μία αλλοπρόσαλλη περσινή σεζόν, όπου φάνηκε να ψάχνει τρόπο να διαχειριστεί ότι πλέον ήταν ο καλύτερος παίκτης των Ράπτορς, ο Σιάκαμ είναι πολύ καλός φέτος. Εχει 21.4 πόντους μέσο όρο όπως και πέρυσι, ωστόσο όλα είναι διαφορετικά. Σουτάρει καλύτερα (47.7% στα σουτ, έναντι 45.5% πέρυσι, 35% στο τρίποντο έναντι 29.7% πέρυσι), παίρνει περισσότερα ριμπάουντ (8.6 έναντι 7.2 πέρυσι), πασάρει καλύτερα (5.1 ασίστ έναντι 4.5 πέρυσι), κλέβει περισσότερες μπάλες (1.3 έναντι 1.1 πέρυσι). Έχει ήδη 15 double-double σε 38 αγώνες, όταν πέρυσι είχε 12 double-double και 1 triple-double σε 56 αγώνες.

Οι φετινοί Ράπτορς έχουν τρομερό ενδιαφέρον. Είναι μία ομάδα που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στον οποιονδήποτε. Αν ο Σιάκαμ συνεχίσει έτσι, τότε το ταβάνι των Καναδών θα είναι πιο ψηλό από ότι φαντάζονται κάποιοι.

TAGS NBA ΗΠΑ ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ