NBA

NBA, τα 7 πράγματα που μας έμειναν από την βραδιά: Γιάννης Αντετοκούνμπο και Μπακς γύρισαν τον διακόπτη

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την φανέλα των Μπακς
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την φανέλα των Μπακς Ⓒ 2022 MARK J. TERRILL/ ASSOCIATED PRESS

Οι Μπακς έχουν γυρίζει τον διακόπτη, οι Σανς περιμένουν τους… Μπακς και στους Νετς έπεσε βαθύ σκοτάδι. Το SPORT24 παρουσιάζει τα 7 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA τα χαράματα.

Οι Μπακς έκαναν επίδειξη δύναμης κόντρα στους Λείκερς και επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται σε τρομερή κατάσταση, οι Σανς συνεχίζουν απτόητοι και οι Νετς απλώς συνεχίζουν να χάνουν.

Το SPORT24 παρουσιάζει τα 7 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA σε μία βραδιά με 10 αγώνες.

Το ματς της βραδιάς

Οι Σανς έδιναν τον δεύτερο αγώνα τους σε δύο ημέρες μετά την νίκη τους επί των Μπουλς στο Σικάγο (127-124) στην Φιλαντέλφεια κόντρα στους Σίξερς. Βρέθηκαν στο -14. Τελικά όμως έφεραν τούμπα το ματς, πήραν την νίκη με 114-109 και έφτασαν τις 14 νίκες στα τελευταία 15 παιχνίδια τους.

Ο Ντέβιν Μπούκερ με 35 πόντους και ο Μίκαλ Μπρίτζες με 23 πόντους ήταν οι κορυφαίοι των νικητών. Για τους Σϊξερς, ο Τζοέλ Εμπίντ είχε 34 πόντους και ο Τομπάιας Χάρις 30 πόντους.

Η εμφάνιση της βραδιάς

Όταν μπαίνεις στην ίδια πρόταση με τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ και τον Γουίλτ Τσάμπερλεϊν, τότε κάτι έχεις κάνει καλά. Αυτό ακριβώς έκανε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην νίκη των Μπακς με 131-116 επί των Λέικερς στο Λ.Α, όπου είχε 44 πόντους με 17/20 σουτ (2/2 τρίποντα), 8/13 βολες, 14 ριμπάουντ και 8 ασίστ.

Ο “Greek Freak” ήταν απολαυστικός, ασταμάτητος, γενικά ήταν… τα πάντα. Για ακόμα μία φορά. Και κάθε μέρα - και παιχνίδι - που περνάει δυναμώνει τα επιχειρήματά του για το τρίτο βραβείο του MVP της κανονικής περιόδου.

Οι Μπακς έχουν γυρίσει τον διακόπτη

Βασικά το “έχουν γυρίσει τον διακόπτη” μοιάζει λίγο για τους Μπακς, αλλά δεν παύει να είναι μία φράση που έχει καθιερωθεί, οπότε χρησιμοποιείται. Το Μιλγουόκι διέλυσε τους Λέικερς με 131-116 στο Λ.Α. Μερικές ημέρες νωρίτερα στο ίδιο γήπεδο διέλυσε με 137-113 τους Κλίπερς. Πριν από τους Κλίπερς διέλυσε με 137-108 τους (απογοητευτικούς) Μπλέιζερς στο Πόρτλαντ. Τα “Ελάφια” μετρούν 4 σερί νίκες και 5 στα τελευταία 6 παιχνίδια.

Το Μιλγουόκι είναι καλά. Έχει ρυθμό. Το μόνο που λείπει πλέον για να αισθανθεί… τέλεια, είναι η επιστροφή του Μπρουκ Λόπεζ. Μέχρι τότε, όλοι κάνουν αυτό που ξέρουν, με πρώτο τον Γιάννη. Οι Μπακς είναι πλέον δεύτεροι στην Ανατολή και η πρώτη θέση δεν είναι πολύ μακριά.

Οι Σανς περιμένουν... τους Μπακς

Τα χαράματα της Παρασκευής (11/2, 05:00), η καρδιά του NBA θα χτυπάει στο Φοίνιξ. Οι Σανς θα υποδεχθούν τους Μπακς, με αμφότερους τους αντιπάλους να βρίσκονται σε τρομερή κατάσταση, θα έχουν αμφότεροι δύο μέρες ξεκούραση και θα είναι - σχεδόν - πλήρεις. Καλύτερες συνθήκες δεν μπορούν να υπάρξουν για το ζευγάρι των περσινών τελικών.

Οι Σανς περιμένουν… πώς και πώς τους Μπακς. Είναι η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στο NBA και θέλει να στείλει ακόμα ένα μήνυμα. Το ίδιο όμως θέλουν και οι Μπακς. Όπως και να έχει, αυτό το παιχνίδι… δεν χάνεται.

Βαθύ σκοτάδι στο Μπρούκλιν

Την στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο Τζέιμς Χάρντεν θα απουσιάσει από τον εντός έδρας αγώνα των Νετς με τους φορμαρισμένους Σέλτικς, ακόμα και ο πλέον αισιόδοξος φίλος της ομάδας να κατάλαβε ότι θα ήταν δύσκολη βραδιά. Όταν το Μπρούκλιν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-14 και 2-28 (!) πιθανότατα ήρθε η επιβεβαίωση στον δρόμο για την ήττα με 91-126.

Οι Νετς μετρούν πλέον 9 σερί ήττες και έχουν ρεκόρ 29-25. Έπεσαν στην 8η θέση και θα ήταν ακόμα πιο κάτω αν οι Χόρνετς δεν περνούσαν την δική τους περίοδο ντεφορμαρίσματος (5 σερί ήττες). Ο Ντουράντ αργεί να γυρίσει, ο Ίρβινγκ δεν εμβολιάζεται και ο Χάρντεν είναι μία μέσα, μία έξω. Κόντρα στους Σέλτικς οι Νετς ξεκίνησαν με τους Μιλς, Μπέμπρι, Έντουαρντς, Μπράουν και Γκρίφιν. Με εξαίρεση τον πρώτο, οι άλλοι τέσσερις θα έπαιζαν από καθόλου έως ελάχιστα αν οι Νετς ήταν πλήρεις.

Το Μπρούκλιν βρίσκεται σε βαθύ σκοτάδι. Υπάρχουν ακόμα και τώρα οι αισιόδοξοι, αυτοί που βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο και ελπίζουν. Πιστεύουν ότι ο Ντουράντ θα κουβαλήσει την ομάδα, ο Χάρντεν θα ξυπνήσει και ο Ίρβινγκ θα εμβολιαστεί και οι Νετς θα φέρουν τα πάνω-κάτω. Κάθε μέρα που περνάει όμως, όλοι αυτοί φαίνονται περισσότερο ονειροπόλοι παρά ρεαλιστές.

Ο Ντόντσιτς περιμένει.. τον Πορζίνγκις

Οι Μάβερικς έκαναν πλάκα με τους Πίστονς (116-86), ο Λούκα Ντόντσιτς είχε “σβηστά” 33 πόντους, 7 ριμπάουντ και 11 ασίστ και το Ντάλας είναι πλέον 5ο στην Δύση με ρεκόρ 32-23. Αυτό όμως δεν του φτάνει, αφού θέλει να ανέβει έστω στην 4η θέση, για να έχει πλεονέκτημα έδρας στον πρώτο γύρο των playoffs.

Ο Ντόντσιτς κάνει ξανά τα πάντα. Οι Μαβς τον στηρίζουν. Την ώθηση όμως για το κάτι παραπάνω μπορεί να την δώσει μόνο ο - τραυματίας αυτή την περίοδο - Κρίσταπς Πορζίνγκις. Οι Μαβς και ο Ντόντσιτς τον περιμένουν με… κομμένη την ανάσα. Αν ο Λετονός είναι καλά, τότε το Νάτλας θα είναι επικίνδυνο.

Ο Μόρις πήγε να διαλύσει την σεζόν των Γκρίζλις

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αφήσεις το σημάδι σου στο NBA. Ένας από αυτούς είναι να γίνεις μία υποσημείωση, ένα υστερόγραφο μίας ιστορίας. Αυτό πήγε να γίνει ο Μάρκους Μόρις στον αγώνα με τους Γκρίζλις, αφού παραλίγο να γίνει γνωστός ως “ο παίκτης που τραυμάτισε τον Τζα Μοράντ και διέλυσε την σεζόν των Γκρίζλις” με το επικίνδυνο φάουλ που του έκανε στον αγώνα του Μέμφις με τους Κλίπερς.

Ο Μόρις φάνηκε να έδειξε μεταμέλεια. Ο Μοράντ δήλωσε πως δεν του κρατάει κακία. Το παρελθόν του φόργουορντ των Κλίπερς όμως είναι γεμάτο επικίνδυνα χτυπήματα. Μπορεί πράγματι να μην σκόπευε να κάνει τόσο σκληρό φάουλ και να ήταν απλώς μία “κακιά στιγμή”. Όσο όμως μαζεύονται αντίστοιχες συμπεριφορές, τόσο λιγότερο θα τον πιστεύει ο κόσμος. Ευχή όλων είναι να μην γίνει ποτέ αυτή η υποσημείωση ο Μόρις. Για κανέναν παίκτη.

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΛΙΠΕΡΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ