NBA

NBA, τα 5 πράγματα που μας έμειναν από την βραδιά: Ο Κλέι Τόμπσον αρχίζει να θυμίζει… Κλέι Τόμπσον

O Κλέι Τόμπσον με την φανέλα των Γουόριορς
O Κλέι Τόμπσον με την φανέλα των Γουόριορς Ⓒ 2022 STACY BENGS/ ASSOCIATED PRESS

Η πρώτη 20αρα του Κλέι Τόμπσον, οι ανεβασμένοι Γουλβς και ο Κουμίνγκα που κερδίζει χρόνο συμμετοχής στους Γουόριορς. Το SPORT24 παρουσιάζει τα 5 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA τα χαράματα. 

Ο Κλέι Τόμπσον που βρίσκει ρυθμό, οι Γουλβς που συνεχίζουν να ανεβαίνουν και ο Τζόναθαν Κουμίνγκα που δείχνει σταδιακά να βρίσκει μία θέση στο ροτέισον των Γουόριορς.

Το SPORT24 παρουσιάζει τα 5 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA σε μία βραδιά με 2 αγώνες.

Το ματς της βραδιάς

Όταν ο ένας αγώνα κρίνεται στο ημίχρονο και ο άλλος στο τελευταίο σουτ, τότε δεν υπάρχει ακριβώς δίλημμα. Το ματς της βραδιάς λοιπόν έγινε στο “Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν”, με τους ανεβασμένους Γουλβς (περισσότερα για αυτούς σε λίγο) να παίρνουν την νίκη με 110-112.

Ο Καρλ-Άντονι Τάουνς ήταν αυτός που σημείωσε το καλάθι (και φάουλ) του αγώνα για το 110-111, για να ακολουθήσουν κάποιες άστοχες βολές εκατέρωθεν και η άμυνα της βραδιάς του Τζέιντεν ΜακΝτανιελς στον Εβάν Φουρνιέ (και ένα άστοχο τρίποντο του Μπερκς στο φινάλε), με τους Γουλβς να παίρνουν την νίκη.

Ο Άντονι Έντουαρντς με 21 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, με τον Τάουνς να προσθέτει 20 πόντους και τον ΝτιΆνζελο Ράσελ 17 πόντους. Για τους Νικς, ο Εβάν Φουρνιέ είχε 27 πόντους, ο Τζούλιους Ραντλ 21 πόντους και ο Κέμπα Γουόκερ 19 πόντους.

Η εμφάνιση της βραδιάς

Ο Κλέι Τόμπσον βρίσκεται για πρώτη φορά σε αυτή την θέση της στήλης. Το κέρδισε με το σπαθί του αυτό στην νίκη των Γουόριορς επί των Πίστονς (102-86), τελειώνοντας τον αγώνα με 21 πόντους με 6/13 σουτ (3/8 τρίποντα), 6/6 βολές, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα σε μόλις 22 λεπτά συμμετοχής, στην πρώτη 20αρα του μετά την επιστροφή του. Το θέμα βέβαια είναι κυρίως ότι σημείωσε 17 από τους 21 πόντους του στο πρώτο ημίχρονο, θυμίζοντας… Κλέι Τόμπσον.

Ο Τόμπσον έχει ακόμα δρόμο. Αυτός ήταν μόλις ο 5ος αγώνας του μετά από αποχή 2.5 χρόνων από τα παρκέ λόγω των σοβαρών τραυματισμών του (ρήξη χιαστού και κατόπιν ρήξη αχίλλειου τένοντα). Είναι σαφές όμως ότι σταδιακά βρίσκει ρυθμό. Ο τρόπος που κινείται μακριά από την μπάλα παραμένει σεμιναριακός, όπως και το πώς ξεγελάει έναν αντίπαλο που θέλει να τον αποτρέψει να βρει από το σκριν και να σουτάρει τρίποντο, με τον Τόμπσον να το εκμεταλλεύεται αυτό και να κόβει τελικά προς το καλάθι για το λέι-απ.

Δεν μπορεί να ξέρει κανείς αν ο Τόμπσον θα επιστρέψει ποτέ στα προ τραυματισμών επίπεδα. Είναι πολύ νωρίς για να το πει αυτό κάποιος. Το γεγονός όμως ότι είναι ένας παίκτης που πάντα στηριζόταν στο καλό του σουτ, το μέγεθος για την θέση του σούτινγκ γκαρντ και το μπασκετικό του I.Q αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Η σκέψη ότι κάποια στιγμή αυτός και ο Κάρι θα θυμίσουν τους προ 5ετίας εαυτούς τους είναι λογικό να προκαλεί… τρόμο. Σε όλους.

Οι Γουλβς κυνηγούν την 6η θέση

Πριν από το ξεκίνημα της σεζόν θα έμοιαζε με ανέκδοτο. Ακόμα και τώρα η αλήθεια είναι πως αρκετοί αισθάνονται πως δεν θα αντέξουν. Όπως και να έχει, οι Γουλβς συνεχίζουν να βρίσκονται στον… αφρό της Δύσης. Μετά την νίκη τους επί των Νικς (112-110) βελτίωσαν το ρεκόρ τους στο 22-22 και ισοβαθμούν με τους Λέικερς στην 7η θέση της Δύσης. Οι 6οι Νάγκετς έχουν ρεκόρ 22-20. Οι Γουλβς στα αλήθεια διεκδικούν την 6η θέση!

Η τριάδα των Καρλ-Άντονι Τάουνς, Άντονι Έντουαρντς και ΝτιΆντζελο Ράσελ δείχνει πλέον να βρίσκει ισορροπία, ενώ οι ρολίστες (Μπέβερλι, Βάντερμπιλτ, ΜακΝτάνιελς, Μπίσλεϊ, Νόουελ) προσπαθούν να προσαρμοστούν γύρω τους. Δεν τα καταφέρνουν πάντα, ενίοτε αφήνουν τους τρεις σταρ τους να παλεύουν μόνοι τους. Αλλά όταν δίνουν λύσεις, η Μινεσότα είναι άλλη ομάδα.

Οι Γουλβς ξεκίνησαν την σεζόν έχοντας ως στόχο να μπουν στο play-in τουρνουά. Ο στόχος θεωρήθηκε οριακά ρεαλιστικός, κυρίως στην λογική ότι θα κυνηγήσουν την 10η θέση μαζί με τους Σπερς και τους Πέλικανς, αλλά και πάλι λίγοι πίστεψαν σε αυτούς. Κάτι όμως οι τραυματισμοί βασικών παικτών άλλων ομάδων (Λίλαρντ και ΜακΚόλουμ στους Μπλέιζερς, Λέοναρντ και Τζορτζ στους Κλίπερς, Γουίλιαμσον στους Πέλικανς), κάτι τα σκαμπανεβάσματα των Λέικερς και των Σπερς, κάτι η ωρίμανση της Μινεσότα, όλα αυτά έχουν φέρει τους Γουλβς σε εξαιρετική θέση. Μένει τώρα να φανεί αν θα αντέξουν.

Ο Κουμίνγκα κερδίζει λεπτά συμμετοχής

Ο Τζόναθαν Κουμίνγκα βιώνει μία ιδιαίτερη κατάσταση. Επιλέχθηκε στο Νο7 του NBA Draft 2021, κάτι που τις περισσότερες φορές σημαίνει για έναν παίκτη ότι θα έχει άπλετο χώρο και χρόνο συμμετοχής. Αυτό όμως δεν γινόταν να ισχύει στην περίπτωσή του, αφού βρέθηκε σε μία ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα (Γουόριορς), με αποτέλεσμα να βρίσκεται συχνά στον πάγκο (ή και στην G-League). Σταδιακά ωστόσο το κλίμα αλλάζει για αυτόν, κάτι για το οποίο βέβαια ευθύνεται ο ίδιος, αφού το έχει κερδίσει με την εικόνα που βγάζει στο παρκέ.

Στους τελευταίους 4 αγώνες των Γουόριορς ο Κουμίνγκα είναι μέλος του ροτέισον. Κόντρα στους Πίστονς ξεκίνησε στην βασική πεντάδα - για να μαρκάρει τον Κέιντ Κάνινγκχαμ (Νο1 στο NBA Draft 2021) - και σημείωσε το πρώτο double-double της καριέρας του με 12 πόντους και 10 ριμπάουντ. Συνολικά στους 4 τελευταίους αγώνες έχει 17.8 πόντους, 6.8 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ, 0.8 κλεψίματα και 0.8 κοψίματα μέσο όρο με 50% στα σουτ και 37.5% στα τρίποντα σε 26 λεπτά συμμετοχής. Ο μικρός δίνει λύσεις στους Γουόριορς.

Είναι σαφές πως όταν επιστρέψουν οι Ντρέιμοντ Γκριν και Άντρε Ιγκουοντάλα ο χρόνος του Κουμίνγκα θα μειωθεί και ίσως… συρρικνωθεί. Δύσκολα μπορεί να σκεφτεί κάποιος ότι θα πάρει χρόνο συμμετοχής στα σημαντικά παιχνίδια. Ακόμα κι έτσι, το γεγονός ότι δείχνει πως εξελίσσεται είναι μόνο θετικό για τους Γουόριορς.

Το ξέσπασμα του Γουόκερ πήγε στράφι

Ο Κέμπα Γουόκερ επέστρεψε έπειτα από απουσία 9 αγώνων λόγω τραυματισμού στο γόνατο στν αγώνα των Νικς με τους Γουλβς, έχοντας 19 πόντους σε 30 λεπτά συμμετοχής. Όλα τα λεφτά βέβαια στην περίπτωσή του ήταν τα τρία συνεχόμενα τρίποντα που ευστόχησε στην τέταρτη περίοδο, βάζοντας “φωτιά” στο παιχνίδι.

Η εμφάνιση του Γουόκερ πήγε στράφι για τους Νικς. Ήταν όμως μία καλή υπενθύμιση ότι εξακολουθεί να έχει την δυνατότητα να δίνει λύσεις στους Νεοϋορκέζους.

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ