NBA

NBA, τα 5 πράγματα που μας έμειναν από την βραδιά: Ο Γιόκιτς παίζει για το δεύτερο MVP και ο ΛεΜπρόν τρώει ποπ κορν

Denver Nuggets center Nikola Jokic gestures at Golden State Warriors head coach Steve Kerr in the first half of an NBA basketball game Monday, March 7, 2022, in Denver. (AP Photo/David Zalubowski)
Denver Nuggets center Nikola Jokic gestures at Golden State Warriors head coach Steve Kerr in the first half of an NBA basketball game Monday, March 7, 2022, in Denver. (AP Photo/David Zalubowski) 2022 AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Οι εμφανίσεις του Νίκολα Γίοκιτς που αξίζουν δεύτερο βραβείο MVP, ο ΛεΜπρόν που απόλαυσε... ταινία από τον πάγκο των Λέικερς και το λογοπαίγνιο που νευρίασε τον Ράσελ Γουέστμπρουκ. Το SPORT24 παρουσιάζει τα 5 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA τα χαράματα.

Ο ΛεΜπρόν δεν έπαιξε κόντρα στους Σπερς και απόλαυσε τα ποπ κορν του και ο Νίκολα Γιόκιτς έχει βάλει πλώρη για το δεύτερο MVP, με τις εμφανίσεις του να το επιβεβαιώνουν.


Το SPORT24 παρουσιάζει τα 5 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA σε μία βραδιά με 8 αγώνες.

Το ματς της βραδιάς

Με τον Λούκα Ντόντσιτς να κάνει τη διαφορά στο παρκέ, οι Μάβερικς πήραν το ντέρμπι κόντρα στους Τζαζ στο ματς που ξεχώρισε τα ξημερώματα της Τρίτης (8/3). Ο Σλοβένος σταρ ήταν για ακόμα μία φορά ο κορυφαίος για την ομάδα του Ντάλας και τους οδήγησε στη νίκη με 111-103.

Ο "Luka Magic" ήταν εκείνος που με 35 πόντους και 16 ριμπάουντ (έφτασε κοντά στο triple-double καθώς είχε και 7 ασίστ), έδωσε το ρυθμό ώστε να φτάσει η ομάδα του σε μία ακόμα νίκη και απέδειξε για άλλη μία φορά στο παρκέ πως είναι είναι σε τρομερή κατάσταση το τελευταίο διάστημα.

Από την πλευρά των φιλοξενούμενων, ο Μπογκντάνοβιτς ερχόμενος από μία τρομερή εμφάνιση με 11 τρίποντα, σκόραρε 21 με 4/8 εύστοχα, ο Κλάρκσον είχε 19 πόντους και ο Μίτσελ 17 με 2/9 τρίποντα και 9 ασίστ. Ο Γκομπέρ ηγήθηκε στα ριμπάουντ για τους φιλοξενούμενους με 13 και συνολικά 12 πόντους.

Η εμφάνιση της βραδιάς

Ο τίτλος αυτός δεν θα μπορούσε παρά να μην πάει στα χέρια του Σέρβου γίγαντα, Νίκολα Γιόκιτς. Ο σταρ των Νάγκετς βάζει ποικιλία στο παιχνίδι του και με ακόμα triple-double ήταν χάρμα οφθαλμών στο ντέρμπι της ομάδας του Ντένβερ κόντρα στους Γουόριορς. Είχε συνολικά 32 πόντους, 15 ριμπάουντ, 13 ασίστ και 12/17 δίποντα σε 34 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ, πλήγωσε τους Γουόριορς και χάρισε την ιδανική βραδιά στο κοινό των Νάγκετς.

Αυτό ήταν το 75ο triple-double του Γιόκιτς, όσα δηλαδή και τα χρόνια ζωής του ΝΒΑ, με τον Σέρβο να βάζει ξανά υποψηφιότητα για το δεύτερο σερί βραβείο του MVP της σεζόν.

Τα ποπ κορν του ΛεΜπρόν

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν αγωνίστηκε απέναντι στους Σπερς αλλά βρέθηκε στον πάγκο των Λέικερς απ όπου παρακολούθησε το ματς. Λίγα λεπτά αφότου ξεκίνησε το ματς, ο "Βασιλιάς" πείνασε και θέλησε να... τσιμπήσει για να ξεγελάσει την όρεξή του. Έτσι, έβγαλε ένα κουτί ποπ κορν και άρχισε να τρώει φορώντας σκουφί προκειμένου να μην γίνει εύκολα αντιληπτός (δύσκολο για τον ΛεΜπρόν. Το μόνο σίγουρο είναι πως τράβηξε τα βλέμματα σε ένα video που έγινε viral.

Η μεγαλύτερη φαν του Κάρι

Η πιτσιρίκα αυτή βρέθηκε στο γήπεδο των Νάγκετς προκειμένου να δει το είδωλό της, τον Στεφ Κάρι. Ήταν απόλυτα προετοιμασμένη, με το πανό της, την φανέλα του Κάρι και τον ενθουσιασμό της και περίμενε να δει τον αγαπημένο της παίκτη να αγωνίζεται. Αυτό δεν έγινε καθώς ο Κάρι έμεινε εκτός αγώνα με αποτέλεσμα η μικρή να ξεσπάσει σε κλάματα καθώς περίμενε να δει τον σούπερ σκόρερ της ομάδας του Σαν Φρανσίσκο. Οι γύρω της προσπαθούσαν να την ηρεμήσουν, ωστόσο το κακό είχε ήδη γίνει και η μικρή ήταν απαρηγόρητη.

"Να σέβεστε το όνομά μου"

Ποιος είδε τον Γουέστμπρουκ και δεν τον φοβήθηκε. Η σεζόν που πραγματοποιεί ο παίκτης των Λέικερς είναι μέτρια έως κακή όμως ο Ράσελ Γουέστμπρουκ "τα πήρε" άσχημα όταν φίλαθλοι έμπλεξαν το όνομά του στα λογοπαίγνιά τους. Όχι για τον ίδιο, καθώς όπως είπαν δεν τον νοιάζει, αλλά για την οικογένειά του και τον γιο του που είναι ένας περήφανος Γουέστμπρουκ.

Σε κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του αγώνα κόντρα στους Σπερς στο Σαν Αντόνιο, ο Γουέστμπρουκ πλησίασε προς τις court seats και άνοιξε διάλογο με έναν φίλαθλο λέγοντας "Μην προσβάλλεις το όνομά μου", όσο εκείνος συνέχιζε να τον προσφωνεί με το κοροϊδευτικό επίθετο.

Μετά το ματς, ο Γουέστμπρουκ αναφέρθηκε σε αυτό στη συνέντευξη Τύπου λέγοντας: " Δεν έχει να κάνει μόνο με τη φετινή σεζόν. Κάπου ξεχνάω το μπάσκετ όταν το όνομά μου και το όνομα της οικογένειάς μου προσβάλλεται. Προσωπικά το ξεχνάω όταν πρόκειται για εμένα αλλά με χτύπησε έντονα όταν η γυναίκα μου πήγε στο σχολείο του γιου μας τις προάλλες και η δασκάλα είπε ότι ο Νόα είναι πολύ περήφανος για το επίθετό του και το γράφει παντού. Καυχιέται στα άλλα παιδιά γι αυτό και λέει 'είμαι ο Γουέστμπρουκ'.

Και τότε σκέφτηκα 'δεν γίνεται ο κόσμος να προσβάλλει το όνομά μου, το όνομα των παιδιών μου και της οικογένειάς μου και να το κοροϊδεύουν λέγοντας Westbrick'".

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ