NBA

NBA, τα 5 πράγματα που μας έμειναν από την βραδιά: Κάρι και Τόμπσον θύμισαν τους παλιούς εαυτούς τους

Οι Κλέι Τόμπσον και Στεφ Κάρι
Οι Κλέι Τόμπσον και Στεφ Κάρι Ⓒ 2022 JED JACOBSOHN/ ASSOCIATED PRESS

Οι Στεφ Κάρι και Κλέι Τόμπσον που θύμισαν το δίδυμο που κάποτε τρομοκρατούσε το NBA, ο Άντονι Ντέιβις που επέστρεψε για τα καλά και ο Καρμέλο Άντονι που δεν θα αλλάξει ποτέ. Το SPORT24 παρουσιάζει τα 5 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA τα χαράματα. 

Οι Στεφ Κάρι και Κλέι Τόμπσον δείχνουν να ξαναβρίσκουν την παλιά τους μαγεία, ο Τζοέλ Εμπίντ είχε αυτή τη φορά βοήθεια και ο Άντονι Ντέιβις δείχνει μία χαρά.

Το SPORT24 παρουσιάζει τα 5 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA σε μία βραδιά με 2 αγώνες.

Το ματς της βραδιάς

Σε ένα βράδυ με μόλις δύο αγώνες, το Γουόριορς - Γουλβς κέρδισε το χρίσμα, αφού ήταν ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, με το Γκόλντεν Στέιτ να επικρατεί με 124-115, αν και νωρίτερα απώλεσε διαφορά 16 πόντων.

Ο Στεφ Κάρι είχε 29 πόντους για τους νικητές, με τον Κλέι Τόμπσον να προσθέτει 23 πόντους και τους Άντριου Γουίγκινς και Τζόρνταν Πουλ από 19 πόντους. Για τους Γουλβς, ο Καρλ-Άντονι Τάουνς είχε 31 πόντους και 12 ριμπάουντ και ο Άντονι Έντουαρντς 27 πόντους.

Η εμφάνιση της βραδιάς

Στον δεύτερο αγώνα του μετά την επιστροφή του από απουσία 17 αγώνων λόγω τραυματισμού, ο Άντονι Ντέιβις έδειξε ότι επέστρεψε για τα καλά στην ήττα των Λέικερς με 105-87 από τους Σίξερς στην Φιλαντέλφεια.

Ο σταρ των Λέικερς ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 31 πόντους με 14/21 σουτ, 3/3 βολές, 12 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα και 4 κοψίματα. Το θέμα πλέον είναι αν η επιστροφή του θα είναι αρκετή για να λύσουν τα θέματά τους οι Λέικερς.

Κάρι και Τόμπσον όπως παλιά

Ο κόσμος έτεινε να ξεχάσει την περίοδο που οι Στεφ Κάρι και Κλέι Τόμπσον… τρομοκρατούσαν το NBA. Λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι αυτό είναι να συμβεί 2.5 χρόνια. Κάθε παιχνίδι που περνάει όμως από τότε που επέστρεψε ο Τόμπσον οι δυο τους θυμούνται όλο και καλύτερα την χημεία που είχαν και αυτό φάνηκε στον αγώνα με τους Γουλβς.

Οι δύο σταρ του Γκόλντεν Στέιτ σημείωσαν παρέα 52 πόντους, με τον Κάρι να έχει 29 πόντους με 6/10 τρίποντα και τον Τόμπσον 23 πόντους με 5/9 τρίποντα, στο πρώτο παιχνίδι που ήταν αμφότεροι σε πραγματικά καλή βραδιά Όπως παλιά. Τα καλύτερα έρχονται για τους Γουόριορς.

Ο Εμπίντ είχε βοήθεια

Ο Τζοέλ Εμπίντ δεν είχε διαστημικό μπάσκετ κόντρα στους Λέικερς, έχοντας 26 πόντους, 9 ριμπάουντ και 7 ασίστ στην νίκη των Σίξερς. Το γεγονός ότι αυτοί οι αριθμοί δεν προκαλούν εντύπωση λέει αρκετά για το πόσο έχει ανεβάσει τον πήχη. Βέβαια, αυτή τη φορά δεν χρειαζόταν να τα κάνει όλα, αφού είχε και βοήθεια.

Ο Τομπάιας Χάρις με 23 πόντους ήταν ο άμεσος… βοηθός του Εμπίντ, με τους Ταϊρίς Μάξεϊ και Τζορτζ Νιάνγκ να προσθέτουν από 14 πόντους, σε μία βραδιά που ο θηριώδης σέντερ δεν χρειάστηκε να τα κάνει όλα.

Ο Καρμέλο παραμένει… Καρμέλο

Ο Καρμέλο Άντονι είναι ένας από τους κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών επειδή - μεταξύ άλλων - έβαζε σουτ που λίγοι άνθρωποι στην ιστορία μπορούσαν να βάλουν. Ακόμα και αν αυτό σήμαινε ότι θα σούταρε απέναντι σε τρεις αντιπάλους. Όπως στην φάση που παρατίθεται.

Θα μπορούσε ο Μέλο να δει την πάσα; Σίγουρα. Ήταν καλύτερη επιλογή η πάσα από το σουτ; Με αυστηρά μπασκετικούς όρους, σίγουρα. Υπάρχουν πάνω από 5-10 παίκτες αυτή τη στιγμή στο NBA που μπορούν να σκοράρουν με συνέπεια αυτό το σουτ; Δύσκολα. Και αυτό είναι το επιχείρημα του Άντονι για να πάρει αυτό το σουτ και εξηγεί σε έναν βαθμό γιατί έγινε ένας από τους κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών, αλλά δεν έφτασε ποτέ στο σημείο να ανήκει στην απόλυτη ελίτ παρά το ταλέντο του.

Στα 38 του χρόνια πλέον, ο Μέλο δεν είναι ο παίκτης που ήταν. Το έχει καταλάβει, έχει προσαρμοστεί σε μικρότερο ρόλο, λέει τα σωστά πράγματα. Το ένστικτό του όμως πάντα θα τον οδηγεί στην απόφαση να πάρει ένα σουτ που μοιάζει εκτός λογικής. Γιατί; Επειδή είναι ο Καρμέλο Άντονι.

TAGS NBA ΗΠΑ ΣΙΞΕΡΣ ΛΕΙΚΕΡΣ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ ΣΤΕΦ ΚΑΡΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ