NBA

NBA, Σέλτικς: Αμηχανία και παγωμάρα στην Media Day λόγω της τιμωρίας του Ουντόκα

Οι Τζέισον Τέιτουμ και Τζέιλεν Μπράουν
Οι Τζέισον Τέιτουμ και Τζέιλεν Μπράουν Ⓒ 2022 DERICK HINGLE/ASSOCIATED PRESS

Οι Σέλτικς παρέθεσαν την Media Day τους ενόψει της νέας σεζόν, ωστόσο με τις μνήμες από την τιμωρία του Ίμε Ουντόκα να είναι ακόμα νωπές υπήρχε μία εμφανής αμηχανία στην ατμόσφαιρα.

Η Media Day των Σέλτικς υποτίθεται ότι θα έπρεπε να είναι γεμάτη χαμόγελα. Έχοντας φτάσει 2 νίκες μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος μόλις πριν από μερικούς μήνες, αυτό θα ήταν το λογικό. Η τιμωρία όμως του Ίμε Ουντόκα με έναν χρόνο αποκλεισμό επειδή παραβίασε τον εσωτερικό κανονισμό άλλαξε άρδην τα δεδομένα.

Στην σκιά της τιμωρίας του προπονητή της ομάδας, το αγωνιστικό πέρασε σε δεύτερο πλάνο. Οι ερωτήσεις αφορούσαν περισσότερο με το κλίμα που υπήρχε πλέον στην ομάδα, αν έχει μιλήσει κάποιος παίκτης με τον Ουντόκα, τι αλλάζει πλέον στον οργανισμό. Η παγωμάρα και η αμηχανία είχαν τον πρώτο λόγο.

"Πρέπει να διατηρήσουμε την ταυτότητά μας. Είχαμε κάποια θέματα την περσινή σεζόν, αλλά όταν ήμασταν στα καλύτερά μας ξέραμε ποια ήταν η ταυτότητά μας, που ξεκινούσε από την άμυνα και την καλή κυκλοφορία της μπάλας" δήλωσε ο Τζο Ματσούλα - που έχει την ταμπέλα του "προσωρινού" προπονητή - προσπαθώντας να μείνει στο αγωνιστικό κομμάτι. Η συζήτηση ωστόσο γενικά δεν πήγε στο αγωνιστικό κομμάτι.

"Συμβαίνουν πολλά. Κάποια πράγματα τα ελέγχουμε και κάποια όχι" δήλωσε ο Τζέιλεν Μπράουν όταν ρωτήθηκε για την υπόθεση του Ουντόκα, για να προσθέσει: "Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προχωρήσουμε. Όταν έμαθα τι έγινε, αρχικά ήμουν μπερδεμένος. Κανείς δεν έχει κάποια πληροφορία, οπότε είναι δύσκολο να σχολιάσω για το τι έπρεπε να γίνει σε αυτή την υπόθεση".

Ο Μάρκους Σμαρτ από την πλευρά του τόνισε: "Στην κυριολεξία δεν ξέρει κανείς τίποτα αυτή τη στιγμή. Ακόμα περιμένουμε να μάθουμε, όπως όλοι. Ως παίκτης, θέλεις να μάθεις περισσότερα, αλλά δεν είναι κάτι που μας αφορά. Είναι δική τους ζωή (σ.σ του Ουντόκα και όσων εμπλέκονται στην υπόθεση). Αφορά αυτούς και πρέπει να σεβαστούμε την ιδιωτικότητά τους".

Με την σεζόν να ξεκινάει σε περίπου 3 εβδομάδες, είναι ξεκάθαρο ότι οι Σέλτικς δεν βρίσκονται στην αφετηρία της με τις συνθήκες που θα ήθελαν. Η τιμωρία του Οντόκα και οι τραυματισμοί των Ρόμπερτ Γουίλιαμς και Ντανίλο Γκαλινάρι έκαναν δύσκολα τα πράγματα. Μένει πλέον να φανεί πώς θα αντιδράσουν από εδώ και πέρα.

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ