NBA

NBA, Σανς: Κρις Πολ το κομπιούτερ, είχε 38 ασίστ και 2 λάθη στην σειρά με τους Πέλικανς

Ο Κρις Πολ των Σανς
Ο Κρις Πολ των Σανς Ⓒ 2022 MICHAEL DEMOCKER/ ASSOCIATED PRESS

Ο Κρις Πολ έδωσε ρεσιτάλ στο Game 3 με τους Πέλικανς, έχοντας 28 πόντους, 14 ασίστ και 0 λάθη. Αποτέλεσμα ήταν να εκτοξευτεί και η αναλογία ασίστ/λαθών του στην σειρά, αφού μέχρι στιγμής έχει 38 ασίστ και μόλις 2 λάθη.

Ο Κρις Πολ θεωρείται ένας από τους κορυφαίους πλέι-μέικερ όλων των εποχών. Ο τρόπος που διαβάζει το παιχνίδι, οι ηγετικές του ικανότητες, ο συνδυασμός εκτέλεσης-δημιουργίας τον κάνουν μοναδικό. Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει όμως κυρίως είναι ότι κάνει ελάχιστα λάθη. Και αυτό έχει φανεί (και) στην σειρά με τους Πέλικανς.

Στο Game 3 στην Νέα Ορλεάνη ο βετεράνος γκαρντ ήταν απολαυστικός, οδηγώντας τους Σανς στην νίκη με 114-111 και στο 2-1. Πάνω από όλα όμως το έκανε με τον τρόπο του: Παίζοντας ένα σχεδόν τέλειο παιχνίδι οργανωτικά και εκτελεστικά, αφού έκλεισε τον αγώνα με 28 πόντους με 10/18 σουτ (1/6 τρίποντα), 7/8 βολές, 4 ριμπάουντ, 14 ασίστ, 1 κλέψιμο και 0 λάθη! Αυτό ήταν το 7ο παιχνίδι στην καριέρα του στα playoffs όπου είχε +10 ασίστ και κανένα λάθος.

Σύμφωνα με το Instat Scout, οι Σανς πήραν 32 πόντους από τις 14 ασίστ του σταρ τους. Κοινώς, ο Πολ ήταν υπεύθυνος για τους 60 από τους 114 πόντους της ομάδας του. Παράλληλα όμως εκτόξευσε την αναλογία ασίστ-λαθών του.

Ένα λάθος για κάθε 19 ασίστ

Στην σειρά με τους Πέλικανς ο Πολ έχει 25 πόντους, 3.3 ριμπάουντ, 12.7 ασίστ, 1.7 κλεψίματα και 0.7 λάθη μέσο όρο σε 37 λεπτά συμμετοχής. Από τις ασίστ του οι Σανς σημειώνουν 29 πόντους σε κάθε παιχνίδι. Αυτό βέβαια που τρομάζει είναι η αναλογία ασίστ-λαθών του Πολ.

Ο βετεράνος γκαρντ έχει λοιπόν μοιράσει μέχρι στιγμής 38 ασίστ και έχει υποπέσει μόλις σε 2 λάθη! Κοινώς, υποπίπτει σε ένα λάθος για κάθε 19 ασίστ που μοιράζει!

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Πολ είναι μοναδικός στο είδος του. Οι αριθμοί του - για ακόμα μία φορά - το αποδεικνύουν. Μένει να φανεί αν όλα αυτά θα είναι αρκετά για να κατακτήσει και αυτό που του λείπει: Ένα πρωτάθλημα.

TAGS NBA ΗΠΑ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ