NBA

NBA: Οι Σπερς έστειλαν τον Πελτλ στους Ράπτορς για χάρη του Μπερτς

Ο Γιάκομπ Πελτλ με την φανέλα των Σπερς
Ο Γιάκομπ Πελτλ με την φανέλα των Σπερς Ⓒ 2023 FRANK FRANKLIN II/ ASSOCIATED PRESS

Οι Ράπτορς ενεργοποιήθηκαν στο μεταγραφικό παζάρι και απέκτησαν τον Γιάκομπ Πελτλ από τους Σπερς, στέλνοντας στο Σαν Αντόνιο τον Κεμ Μπερτς και τρία μελλοντικά ντραφτ πικ.

Οι Ράπτορς σταμάτησαν τα πειράματα. Έπειτα από 2 χρόνια που έπαιζαν πρακτικά χωρίς σέντερ, στράφηκαν σε ένα άλλοτε δικό τους παιδί: Τον Γιάκομπ Πελτλ, τον οποίο απέκτησαν με ανταλλαγή από τους Σπερς για χάρη του Κεμ Μπερτς, ενός προστατευμένου ντραφτ πικ του NBA Draft 2024 και δύο μελλοντικών πικ δεύτερου γύρου.

Ο Πελτλ, τον οποίο οι Ράπτορς είχαν επιλέξει στο Νο9 του NBA Draft 2016 και έμεινε στην ομάδα μέχρι το 2018, την φετινή σεζόν έχει 12.1 πόντους, 9.1 ριμπάουντ, 3.1 ασίστ και 1.2 κοψίματα μέσο όρο σε 26 λεπτά συμμετοχής. Το καλοκαίρι θα είναι free agent, με τους Σπερς να μην σκόπευαν να του προσφέρουν νέο συμβόλαιο, σε αντίθεση με το Τορόντο, που θέλει να τον κάνει - ξανά - μέλος του κορμού του.

Όσο για τους Σπερς, συνεχίζουν την... αναδόμηση στην προσπάθειά τους να εμφανιστούν ξανά στο προσκήνιο. Πλέον το Σαν Αντόνιο έχει στην κατοχή του 13 ντραφτ πικ πρώτου γύρου μέχρι το 2029 (7 δικά του και 6 άλλων ομάδων) και συνεχίζει το... κυνήγι του Βικτόρ Γουεμπανιαμά.

TAGS NBA ΗΠΑ ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ